Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΜΩΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ...


ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΣΚΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! 

 


Μια νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 25.000 παιδιά σχολικής ηλικίας, δείχνει ότι οι μάσκες βλάπτουν τους μαθητές σωματικά, ψυχολογικά και συμπεριφορικά, αποκαλύπτοντας 24 διαφορετικά θέματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας.

Τα προβλήματα υγείας και οι βλάβες που παρατηρήθηκαν σε αυτή τη μελέτη βρέθηκαν να επηρεάζουν το 68% των παιδιών με μάσκες που αναγκάζονται να καλύπτουν το πρόσωπο κατά μέσο όρο 4,5 ώρες την ημέρα. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης 17.854 καταγγελίες για την υγεία που υπέβαλαν γονείς.

Μερικά από τα προβλήματα υγείας που εντοπίστηκαν στη μελέτη περιλαμβάνουν: αυξημένους πονοκεφάλους (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), υπνηλία ή κόπωση (37%), αδιαθεσία (42%) και σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα ύπνου απ’ ό,τι στο παρελθόν και το ένα τέταρτο των παιδιών ανέπτυξαν νέους φόβους

Αν και αυτά τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 29,7% των παιδιών εμφάνισαν δύσπνοια, το 26,4% εμφάνισαν ζάλη και εκατοντάδες από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν ταχεία αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος, αδυναμία και βραχυπρόθεσμη εξασθένηση της συνείδησης.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν την έλλειψη αμερόληπτης έρευνας σε αυτό το θέμα:

«Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες από τον κατασκευαστή μελέτες σχετικά με τη χρήση μασκών για παιδιά και εφήβους που έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικά προϊόντα για ασφάλεια σε επαγγελματικές εφαρμογές. 

Επιπλέον, λόγω των άγνωστων υλικών που χρησιμοποιούνται, δεν υπάρχουν ευρήματα σχετικά με τις πιθανές προστατευτικές επιδράσεις ή τις παρενέργειες των συχνά «καθημερινών μασκών» που φοριούνται από την πλειονότητα των παιδιών. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα συνεχιζόμενα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, και ιδίως τις ποικίλες υποχρεώσεις των παιδιών και των εφήβων να φορούν μάσκες στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έρευνα.”montanadailygazette 25/1/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου