Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ


ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ:  ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ...

ΒΙΝΤΕΟ



Είναι ποτέ δυνατόν μια γυναίκα ρωμιά, στα δύσβατα χρόνια της τουρκοκρατίας (περίπου έναν αιώνα μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης) να φτιάχνει σχολεία στην Αθήνα, να ιδρύει νοσηλευτήρια και ορφανοτροφεία, να βοηθά φτωχούς και ανήμπορους, να προστατεύει νεαρές κοπέλες –ελληνίδες και τουρκάλες- για να μην καταλήξουν στα χαρέμια, να αλληλογραφεί με τη γερουσία της Βενετίας και να ζητά δάνειο για τη φιλανθρωπία;

Όλα αυτά τα «απίθανα για να συμβούν», που όμως συνέβησαν στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, διηγείται στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα» της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγία των Βρυούλων στα Πατήσια, Γερόντισσα Φιλοθέη.

Η εκπομπή επισκέπτεται το Ιερό Ησυχαστήριο και φιλοξενείται στο Ναΰδριο του Αγίου Ανδρέα στην πλατεία Αμερικής, το οποίο απετέλεσε το καθολικό Μετοχίου που ίδρυσε στην περιοχή αυτή η Αγία Φιλοθέη, αλλά και τον τόπο σύλληψης και μαρτυρίου της.

Μια διαδικτυακή συνάντηση σε καιρούς δύσκολους, αλλά με αισιοδοξία και πίστη.

Διότι οι Άγιοι της Εκκλησίας καταδεικνύουν σε όλους μας σήμερα ότι η απογοήτευση δεν χωρά, καθώς πράγματι «τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν» (Λουκ. 18,27). 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΟΥΛΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου