Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ  ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΣΣΕΤΑ (1993)  ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ


 ΒΙΝΤΕΟ
              
                           


" ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, 
 ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΜΟΛΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!"

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΠΟΛΥ...
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ...."


Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ένα ηχητικό ντοκουμέντο που ηχογραφήθηκε περί το 1993 
από επίσκεψη Κυπρίων γυναικών σε περίπλου του Αγίου Όρους, όπου ανέβηκε στο πλοίο ο γέρων Ιωσήφ και κατόπιν ερωτήσεων πολλών τους μίλησε για τα επερχόμενα.

Η κασσέτα στην συνέχεια περιήλθε στην κατοχή γυναικείου μοναστηριού, από όπου την πήρε γιατρός φίλος του διαχειριστή μας ο οποίος επιθυμεί να μείνει στην ανωνυμία.

Ο ήχος φαίνεται ότι κόπηκε στην επίμαχη και καίρια στιγμή που ο γέροντας λέει ότι "...θα  απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι..."

Σε ερώτηση του γιατρού, πρός τις μοναχές που του έδωσαν την κασσέτα, γιατί έκοψαν το επίμαχο σημείο, του απήντησαν : "διότι ο γέροντας διηγείτο τρομακτικά πράγματα που μπορούσαν να ταράξουν τον ακροατή..."

Ο ήχος αυτής της αναλογικής κασσέτας ψηφιοποιήθηκε από τον διαχειριστή του ιστολογίου μας στις 28 Μαΐου του 2010 και στις 29 Μαΐου του 2010 δημοσιοποιήθηκε από εκείνον για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, σε ένα φόρουμ με τίτλο "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις", το οποίο δεν υπάρχει πλέον.

Συνέχεια αυτού του φόρουμ είναι ο ιστότοπος "Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη Μας"

 Με χρήση του ψηφιοποιημένου ηχητικού υλικού που είχε δημοσιοποιήσει ο διαχειριστής μας στο φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" τον Μάιο του 2010, ένα μήνα αργότερα (30/6/10) ο Ορθόδοξος ιστότοπος "Νοιάζομαι"επιλέγοντας τα πλέον επίμαχα σημεία, έφτιαξε ένα πράγματι ωραίο βίντεο που έχει 1.778.910 προβολές μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το ιστολόγιό μας νεαρό ακόμα τότε και μη έχοντας "πονηρευτεί"  στα περί πνευματικής ιδιοκτησίας θέματα το δημοσιοποίησε με χαρά τον Οκτώβριο με τίτλο

Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ
ΠΡΟ 15ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ...


γράφοντας τότε και κάποιες λεπτομέρειες για την ψηφιοποίηση της κασσέτας και βάζοντας σε παραπομπή την ανάρτηση του ψηφιοποιημένου ηχητικού υλικού στο φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις"


Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως Ορθόδοξος ιστότοπος "Νοιάζομαι"   όμως, επέδειξε αήθη συμπεριφορά, αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει την πηγή του ηχητικού ντοκουμέντου,  εκμεταλευόμενο το γεγονός ότι το φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" έκλεισε και τα αρχεία που είχαμε σαν παραπομπή σε αυτήν την ανάρτηση, χάθηκαν, γι αυτό και στη συνέχεια διαγράψαμε την παραπομπή.

Βάλαμε λοιπόν ένα σχόλιο όπου εκθέταμε όλη αυτήν την ιστορία, παραπονούμενοι γιατί δεν μας αναφέρουν ως την αρχική πηγή του ηχητικού αφού ο λογαριασμός, το όνομα και το σύμβολο του διαχειριστή μας είναι το ίδιο με εκείνο της ανάρτησης του φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" από όπου πήραν οι υπεύθυνοι του "Νοιάζομαι" το ηχητικό και το ξέρουν...

Η "απάντηση" ήταν "εύγλωτη" και δικαιώνει αυτά που λέμε περί αήθους συμπεριφοράς: Απενεργοποίησαν τα σχόλια και εξαφάνισαν όλα όσα είχαν γραφεί μέχρι τότε...

Η απόδειξη όσων λέμε βρίσκεται στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο του διαχειριστή μας, όπου και ψηφιοποιήθηκε στις 28 Μαΐου του 2010 από αναλογική κασσέτα η ομιλία του μακαριστού γέροντος. Το "Νοιάζομαι" όπως είπαμε έβγαλε στον αέρα το βίντεο ένα μήνα αργότερα!

Μάρτυρας αδιάψευστος των όσων γράφουμε, είναι επίσης και ο διαχειριστής του ιστολογίου "Ήγγικεν το Ποθούμενο", ο οποίος συμμετείχε ως ενεργό μέλος στο φόρουμ "Ορθόδοξες Χριστιανικές Συζητήσεις" και είναι από τους πρώτους που αναμετέδωσε το ηχητικό ντοκουμέντο, αναφέροντας, σε αντίθεση με το "Νοιάζομαι", την πηγή της προέλευσής του.


ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

Με την διαμεσολάβηση του αγαπημένου διαχειριστή του ιστολογίου Ήγγικεν το Ποθούμενο ο ειδικός σε βίντεο Γρηγόριος Γκόρτσος έφτιαξε αφιλοκερδώς για το ιστολόγιό μας το βίντεο που ακολουθεί και τον ευχαριστούμε θερμά. Περιέχει όλο το περιεχόμενο της ομιλίας του αγίου γέροντος, όπως το ψηφιοποίησε ο διαχειριστής μας, από την αναλογική κασσέτα που διέθετε ο φίλος του ιατρός.

Περιέχει εκτός των προρρήσεων διδαχές αλλά και  την περιγραφή σπουδαίων και θαυμαστών πνευματικών γεγονότων, όπως η συνάντηση του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ με τον άγιο Πορφύριο, ο οποίος του προείπε για την εγκατάστασή του στην μονή Βατοπεδίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η διάρκειά του είναι μία ώρα. 





Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος το "Νοιάζομαι"προχώρησε στην ακόλουθη σημείωση στο κείμενο του βίντεο

«Σημείωση - το ηχητικό ντοκουμέντο του Γέροντος είχε δημοσιευθεί αρχικά στο διαδίκτυο, στο φόρουμ "Χριστιανικές Ορθόδοξες Συζητήσεις" - forum.christian-orthodox.gr»

Έστω και εκ των υστέρων ευχαριστούμε το "Νοιάζομαι" για την διευκρίνιση...

13 σχόλια:

  1. Μπράβο Γεώργιε!
    Αυτό το ντοκουμέντο που ανέδειξες, νομίζω πως σε λίγα χρόνια θα έχει ιστορική αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν καλημερα. Αυτά τα κομμάτια που κόπηκαν όπως λέτε και αναφέρουν συγκλονηστικα γεγονοτα ξέρετε με κάποιο τρόπο τι λενε; και φυσικά αν γινεται-επιτρεπετε να τα αναφέρεται. Ευχαριστώ Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψαμε ότι "οι μοναχές έκοψαν το επίμαχο σημείο, διότι ο γέροντας διηγείτο τρομακτικά πράγματα που μπορούσαν να ταράξουν τον ακροατή..." Επομένως δεν αφήνουν να γίνει γνωστό το περιεχόμενο που περιέκοψαν...

      Διαγραφή
    2. Ο Θεος εδωσε το προορατικο χαρισμα σε εναρετα τεκνα του οχι για να τεθει υπο τον μοδιον ουτε για να θαφτει ως ταλαντον εις την γην.Κανεις λοιπον δεν εχει το δικαιωμα να περικοπτει και να λογοκρινει οτι ο ιδιος ο Θεος επετρεψε να αποκαλυφθει η μοιρα των θα ειναι η ιδια με την μοιρα των λογοκριτων της αποκαλυψεως.....Αναστασιος

      Διαγραφή
    3. Στο κατά Λουκά ο Κύριος δίνει ένα σημάδι σωτηριολογικό για τους πιστούς της Ιερουσαλήμ. 20 ὅταν δὲ ἴδητε κυκλουμένην ὑπὸ στρατοπέδων τὴν Ἱερουσαλήμ, τότε γνῶτε ὅτι ἤγγικεν ἡ ἐρήμωσις αὐτῆς. 21 τότε οἱ ἐν τῇ Ἰουδαίᾳ φευγέτωσαν εἰς τὰ ὄρη, καὶ οἱ ἐν μέσῳ αὐτῆς ἐκχωρείτωσαν, καὶ οἱ ἐν ταῖς χώραις μὴ εἰσερχέσθωσαν εἰς αὐτήν, 22 ὅτι ἡμέραι ἐκδικήσεως αὗταί εἰσι τοῦ πληρωθῆναι πάντα τὰ γεγραμμένα. 23 οὐαὶ δὲ ταῖς ἐν γαστρὶ ἐχούσαις καὶ ταῖς θηλαζούσαις ἐν ἐκείναις ταῖς ἡμέραις· ἔσται γὰρ τότε ἀνάγκη μεγάλη ἐπὶ τῆς γῆς καὶ ὀργὴ τῷ λαῷ τούτῳ, 24 καὶ πεσοῦνται στόματι μαχαίρας, καὶ αἰχμαλωτισθήσονται εἰς πάντα τὰ ἔθνη, καὶ Ἱερουσαλὴμ ἔσται πατουμένη ὑπὸ ἐθνῶν ἄχρι οὗ πληρωθῶσι καιροὶ ἐθνῶν. Οι Χριστιανοί χρόνια αργότερα που το θυμόντουσαν και το πίστεψαν έφυγαν και σώθηκαν! ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ !!!

      Διαγραφή
    4. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΡΥΒΕ;;;1
      Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!!
      «Από τρία μπουγάζια θα περνούν στρατεύματα για την Πόλη. Θα ρωτούν πόσο μακρυά είναι. Εσείς ν’ απαντάτε, ότι είναι κοντά, γιατί θα’ ναι κουρασμένοι και μπορεί να σας κάνουν κακό». (Συλλογή Καλυβόπουλου)
      «Από της Μουζίνας τη χαράδρα έχουν να περάσουν πολλά και κάθε λογής ασκέρια για την Πόλη. Τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτήσουν: Πόσο μακρυά είναι η Πόλη; Εσείς να πείτε: κοντά είναι! Μη μαρτυρήστε την αλήθεια, για να μην τραβήξτε πολλά κακά». (Συλλογή του αλβανικού χειρόγραφου)
      «Από τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη· εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φτάσει στην Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος ετελείωσε». (Συλλογή Καντιώτη)
      Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στο Ρουμλούκι
      41. "Άτακτους στρατός απ' όλα τα έθνη δα πιράσ' απ' τ'ν Ιγνατία. Δεν δα εμπλακεί τότι στουν πόλεμου η Ιλλάδα".
      Ο Άγιος Κοσμάς στην Καρυά Ολύμπου...
      4) Αλλά από το ρέμπελο ( αντάρτικο ), θα πάθετε πολλά. Αν περάσει από την Αυλώνα, χαρά στη Μακεδόνα. Αν περάσει από τη Μακεδόνα αλιά (αλοίμονο) στη Μακεδόνα. Μάνα μου τι κακό έχει να γίνει. Θα βιάζονται παρθένες. Θ’ αρπάζονται πλούτη. Θα σκοτώνουν ανθρώπους. Θα γίνει μεγάλο κακό.

      Διαγραφή
    5. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέ τά λεγόμενα τού αδελφού Αναστασίου,καί άς μήν τόν γνωρίζουμε.
      Επαναλαμβάνουμε δώ κάποια λόγια του:
      "Ο Θεος εδωσε το προορατικο χαρισμα σε εναρετα τεκνα του οχι για να τεθει υπο τον μοδιον ουτε για να θαφτει ως ταλαντον εις την γην.Κανεις λοιπον δεν εχει το δικαιωμα να περικοπτει και να λογοκρινει οτι ο ιδιος ο Θεος επετρεψε να αποκαλυφθει η μοιρα των θα ειναι η ιδια με την μοιρα των λογοκριτων της αποκαλυψεως....."

      Διαγραφή
  3. «Τι εννοείς γέροντα θα έρθει πείνα;» τον ρώτησα.
    Μου απάντησε «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει».
    «Και πόσο μεγάλη θα είναι η πείνα;»

    «Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα».
    Τότε που τα έλεγε ο γέροντας, φαίνονταν όλα αυτά απίστευτα και περίεργα. Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι ομοτράπεζοι στις ελληνικές ταβέρνες, μόλις τελείωναν το φαγητό τους, πετούσαν τα πεντοχίλιαρα στο τραπέζι με τα αφάγωτα περισσευούμενα κοψίδια, αμιλλώμενοι για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Όταν η σπατάλη του φαγητού είχε υπερβεί κάθε όριο στη χώρα μας ήταν πολύ παράξενο να ακούει κανείς ότι ίδια αυτή η χώρα πρόκειται να πεινάσει.

    «Και πόσοι θα πεθάνουν από την πείνα;» ήταν η επόμενη ερώτησή μου.
    Ο γέροντας έσκυψε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Θεώρησα περιττό να τον ξαναρωτήσω. Δεν είχε νόημα. Ο γέροντας έμεινε μερικές στιγμές σκεφτικός, κάτι τον στεναχωρούσε. Πονούσε με αυτά που «έβλεπε» ότι έρχονται σε μας. Ήταν σαν να προσευχήθηκε για λίγο. Αυτή την εντύπωση αποκόμισα.

    Σε λίγο σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε: «Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς που θα είναι τότε εδώ και κυρίως από τους αλβανούς και βουλγάρους».
    Ποιοί αλλοδαποί και πόσοι θα είναι στην Ελλάδα; αναρωτήθηκα σιωπηλά. Όταν τα συζητούσα αυτά με τον γέροντα Ιωσήφ στο κελί του που βρίσκεται, λίγα λεπτά περπατώντας, μακριά από την Μονή Βατοπεδίου, είχαν ήδη αρχίσει να έρχονται οι αλβανοί. Να μη ξεχνάμε ότι οι πρώτοι 3.000 αλβανοί μπήκαν στην Ελλάδα την πρωτοχρονιά του 1991. Για τους αλβανούς το καταλάβαινα. Οι βούλγαροι όμως; Από που κι ως που; Μου φάνηκε περίεργο για τους βουλγάρους! Αλλά αργότερα, όταν μπήκε η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2007, με πολιτική απόφαση (δηλαδή αποφάσισε και διέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση η Βουλγαρία να γίνει μέλος της χωρίς να εκπληρώνει βασικά κριτήρια) και την κρατάει μέχρι σήμερα πάμπτωχη, όταν καταργήθηκαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όταν αποσύρθηκε ο ελληνικός στρατός από την Βόρειο Ελλάδα βγάζοντας και τα ναρκοπέδια και όταν βλέπω ότι στην χώρα μου, στην χώρα της γενικής απραξίας, ότι τα μοναδικά έργα που γίνονται είναι οι εθνικές οδοί ή αλλιώς «οδοί ταχείας κυκλοφορίας», δεν είναι δα και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι έρχεται με βάση τα λεγόμενα του γέροντα Ιωσήφ. Δεν έχει καθόλου σημασία το αν φεύγουν τώρα οι αλβανοί ή αν οι βούλγαροι δεν είναι τόσοι πολλοί στην Ελλάδα. Μπορούν να εισβάλουν όποτε θέλουν. Σημειωτέον είναι ότι αυτό που ετοιμάζουν για την Ελλάδα δεν θα είναι κάτι γρήγορο ή ξαφνικό, αλλά ακαριαίο. Επίσης, το «κυρίως» που είχε πει τότε ο γέροντας Ιωσήφ, από αδιανόητο, έγινε κατανοητό αργότερα. Και τώρα πλέον είναι οφθαλμοφανές. Εννοούσε ότι θα υπάρχουν και άλλων εθνικοτήτων μετανάστες.

    Τότε λοιπόν, όταν οι έλληνες θα δυστυχούν, τότε θα έρθει ο στρατός από άλλη χώρα για να σώσει τους έλληνες. Ο γέροντας Ιωσήφ είπε «στρατός από άλλο κράτος», δεν είπε ούτε για Ρώσους ούτε για κανέναν άλλο. Υπάρχει εκτίμηση ότι ο στρατός που θα έρθει να μας γλυτώσει δεν θα είναι οι ρώσοι αλλά οι γάλλοι.
    «Πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα;» ρώτησα; Ήθελα να μάθω τον αριθμό!
    Δεν μου είπε ποτέ πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα. Μου είπε όμως πόσοι θα σκοτωθούν στον επερχόμενο πόλεμο ο οποίος θα έχει δύο φάσεις. Οι νεκροί του πολέμου αυτού που έρχεται «θα είναι περισσότεροι από 400.000.000 και ίσως φτάσουν τα 700.000.000».
    Και κάτι ακόμα… «Οι αλλοδαποί θα φύγουν όλοι από την Ελλάδα μετά το χάος που θα επικρατήσει στην χώρα και αφού έρθει η ειρήνη», σύμφωνα με το γέροντα Ιωσήφ. Όταν είπε «όλοι», εννοούσε όλοι όσοι μείνουν ζωντανοί. Γιατί και οι αλλοδαποί θα έχουν πολλά θύματα. Επίσης, «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», όλοι αυτοί που θα φέρουν την Ελλάδα σ’ αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουν έτσι, θα λογοδοτήσουν για το κακό πού έκαναν στην Ελλάδα.
    https://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%ae%cf%86-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b8%cf%8d%ce%bc.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Τότε καλέ μου Σταῦρο σᾶς προέτρεψα νά κάνετε ἀποθῆκες πνευματικῶν τροφῶν καί ὄχι βρώσιμων ἀγαθῶν, δηλαδή ἀγαθά τά ὁποῖα καταστρέφονται μέ τά μικρόβια, μέ τό νερό, μέ τό σεισμό κ.λ.π. Νά ἔχετε ἀποθῆκες πνευματικῶν ἀγαθῶν σᾶς εἶχα τονίσει γιά νά μπορέσετε νά ἀντέξετε. Νά μάθετε τή νηστεία γιατί θά ἔρθουν δύσκολοι καιροί, μάθετε νά ἐπιβιώνετε μέ τά ἀγαθά τῆς γῆς, νά καλλιεργεῖτε τή γῆ ἀκόμη κι ἄν ἔχετε ἕνα μέτρο.

      – Θυμᾶμαι γέροντα, πού μᾶς εἴπατε τότε σχολιάζοντας μία πράξη φιλανθρωπίας ἀπό τά παιδιά πώς τώρα ἔχετε καί δίνετε. Αὔριο δέν θά ἔχετε γιά νά δίνετε. Καί ὅποιος ἔχει γιά νά ζήσει νά μήν ξεχνᾶ νά δίνει καί νά βοηθάει τά ἀδέλφια. Μήπως ἔφθασε ἡ ἐποχή αὐτή πού περιγράψατε σήμερα, συμπλήρωσε ὁ Σταῦρος.

      -Βλέπω σύντομα νά μᾶς ἀνακατεύουν αὐτοί οἱ ἄτιμοι οἱ Ἀμερικανοί καί οἱ Γερμανοί. Ἐγώ δέν θά ζῶ, ἀλλά ἐσεῖς θά ζεῖτε. Θά δεῖτε πώς θά γίνουν ὅλα ξαφνικά. Θά κοιμηθεῖτε ἐλεύθεροι καί θά ξυπνήσετε σκλαβωμένοι. Ὅταν θά δεῖτε καί ξεκινήσουν τά γεγονότα μήν βγεῖτε ἀπό τό σπίτι οὔτε γιά ψωμί. Κλεῖστε τά παράθυρα καί τά παντζούρια. Μήν ἀφήσετε τίποτε ἀνοικτό. Καί περιμένετε. Λίγο θά κρατήσει, στά δάκτυλα τοῦ ἑνός χεριοῦ θά εἶναι οἱ ἡμέρες (μιλοῦσε γιά τόν ἐμφύλιο)! Πιό πολύ θά ὑποφέρουν στήν Ἀθήνα, στήν Κρήτη καί τήν Πάτρα. Στή Θεσσαλονίκη καί τίς ἄλλες μεγάλες πόλεις τά πράγματα θά εἶναι πιό ἤπια. Θά ἐπέμβει ἡ Παναγία.

      Καί στό σημεῖο αὐτό, διακρίνοντας τήν ἀγωνία στά πρόσωπά μας ὁ γέροντας Βασίλειος μᾶς εἶπε:

      -Καλόν εἶναι νά ἑτοιμάσετε κάποιες προμήθειες γιά νά μήν σᾶς βροῦν τά δεινά ἀπροετοίμαστους. Τό πρῶτο καί κύριο εἶναι τό νερό, γιατί πρῶτα θά χτυπήσουν τίς δεξαμενές τοῦ νεροῦ. Καλό εἶναι νά ἔχετε νερό στήν ἄκρη. Καί ἐπειδή ὁ Θεός γνωρίζει πότε ἀκριβῶς θά γίνει νά ἀνανεώνονται τά πράγματα. Τά τρόφιμα πού ἀποθηκεύουμε νά φροντίζουμε νά ἔχουν διάρκεια ζωῆς καί νά καλύπτουν κατά τό δυνατόν τίς ἀνάγκες μας. Τό ἑπόμενο μετά τό νερό εἶναι τό σιτάρι καί τό ἀλεύρι. Σιτάρι νά ἔχουμε γιά νά σπείρουμε τήν κατάλληλη ἐποχή. Μετά λάδι, ἁλάτι χοντρό καί ψιλό. Χοντρό ἁλάτι γιά νά παστώνουμε κρέατα, ψάρια, τουρσιά κ.λ.π. Ζάχαρη, μέλι, ἐλιές, ρύζι, ὄσπρια. Δηλαδή, φασόλια, ρεβίθια, φακές, φάβα, μακαρόνια, γάλα κυρίως σέ σκόνη καί συμπυκνωμένο, καφέ, τσάι καί κονσέρβες. Τυριά σέ δοχεῖα, μυζήθρα σέ κεφάλια, ἀποξηραμένα φροῦτα καί ξηρούς καρπούς. Ἀπαραίτητα εἶναι κάποια φάρμακα πρός ἀποφυγή μολύνσεων, παυσίπονα, ἀντιβιοτικά, ἀναλγητικά κυρίως σέ κάψουλες. Γιά λοιμώξεις παιδιῶν πού ἀπασχολοῦν, ἀντιβηχικά ἤ σιρόπια γιά μόλυνση τοῦ φάρυγγα. Χάπια γιά τίς διάρροιες κ.λ.π. Ἀκόμη καλό θά εἶναι νά ἀποθηκεύετε εἴδη πρώτων βοηθειῶν, οἰνόπνευμα, ἰώδια, γάζες, ἐπιδέσμους, σουλφαμιδόσκονη, πρόπολη μέλισσας, ἡ καλύτερη φυσική ἀντιβίωση. Καλό εἶναι νά κρατᾶμε καί λίγους σπόρους πρός ἀναπαραγωγή, ὅπως λ. χ. ντομάτες, πιπεριές, φασόλια, φακές , ρεβίθια.
      ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ «Θά ἔχουμε πολλές φασαρίες. Ἔρχονται δύσκολες ἡμέρες»
      https://orthodoxa-news.eu/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5/

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΕΝΑ;; ΑΝ ΙΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΙΒΙΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΤΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ!! ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΥΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ!!

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΟΝΟ Η ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΣΣΕΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΕΣ. ΜΟΝΟ Η ΚΥΠΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΣΣΕΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

      Διαγραφή
  4. Τελικά αδελφοί δεν μπορεί να γράφουν οσα λέγει στη κασέτα που δεν έχει ακουστική καθαροτητα για να μάθουμε και εμείς για αποκομμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή