Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΧΘΡΟ: ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΗ ΕΑΥΤΟ!


ΓΕΡΜΑΝΙ
ΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



.



Γράφει ο Άρης Οικονόμου

Κάποια στιγμή, πιθανότατα με αφετηρία την Ιταλία που είναι σε θέση να εγκαταλείψει το ευρώ ή τις Η.Π.Α., εάν κατανοήσουν επιτέλους το γερμανικό κίνδυνο, η νομισματική ένωση θα διαλυθεί – συμπαρασύροντας ενδεχομένως ολόκληρη την ΕΕ.

«Ο σοσιαλδημοκράτης νέος υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, πρότεινε έναν προϋπολογισμό με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: (α) την ονομαστική μείωση των δημοσίων επενδύσεων, παρά το ότι οι υποδομές της χώρας καταρρέουν (β) τη μειωμένη αναλογία των αμυντικών δαπανών ως προς το ΑΕΠ, (γ) τη δέσμευση κεφαλαίων για αναπτυξιακή βοήθεια στο 0,5% του ΑΕΠ και (δ) τη χαμηλότερη συνεισφορά στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ από ότι είχε προτείνει προηγουμένως ο ίδιος.

Ο προϋπολογισμός εκπληρώνει δύο στενούς στόχους: (α) εξασφαλίζει ότι η κυβέρνηση θα παράγει δημοσιονομικό πλεόνασμα για την περίοδο 2019-2022 και (β) το 2019 το χρέος της Γερμανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πέσει κάτω από το όριο του 60% που ορίζεται στη συνθήκη του Μάαστριχτ της ΕΕ.

Η φιλοδοξία του κ. Scholz είναι ένα πλεόνασμα της τάξης του 1% ως προς το ΑΕΠ ή υψηλότερο. Ένα τέτοιο πλεόνασμα, με την πάροδο του χρόνου, θα εξαλείψει το δημόσιο χρέος. 

Στο σημείο αυτό η Γερμανία θα έχει φτάσει στην ουτοπία του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» (Ordo-liberalism) της δικής της επινόησης: θα γίνει δηλαδή σαν τη Ρουμανία του Ν. Τσαουσέσκου, η οποία είχε πλεόνασμα ύψους 9 δις $ το 1989, λίγο πριν την ανατροπή του δικτάτορα» (Financial Times).


Επικαιρότητα

Όπως συμπεραίνεται από τα παραπάνω η αδιόρθωτη γερμανική κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική του  Σόιμπλε παρά το ότι έχει αντικατασταθεί από έναν σοσιαλδημοκράτη υπουργό οικονομικών, τοποθέτησε ως στόχο της την καταστροφή της Ευρώπης – αφού μετά τα υπέρογκα πλεονάσματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της που πλησιάζουν τα 300 δις € ετησίως, τα σχεδόν 350 δις € που εξοικονόμησε από τους τόκους των χρεών της με τη βοήθεια της ελληνικής κρίσης, την απορρόφηση του εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού των αδύναμων εταίρων της, με αποτέλεσμα την αιμορραγία του πληθυσμού τους που μειώνει το ΑΕΠ εντείνοντας την ύφεση κοκ., προγραμματίζει ένα ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της που θα υπερβαίνει τα 32 δις € (ΑΕΠ 3,26 τρις €).

Όλα αυτά είναι ασφαλώς εις βάρος των εταίρων της – ενώ παραμένει η πρωταθλήτρια της απάτης, της φοροδιαφυγής, των σκανδάλων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, τεκμηριώνοντας το απόλυτα. 

Με δεδομένο δηλαδή το ότι, τα πλεονάσματα του ενός είναι ελλείμματα του άλλου, η απομύζηση της πλειοψηφίας των χωρών της Ευρωζώνης είναι τέτοια που θα τις οδηγήσει στη χρεοκοπία τη μία μετά την άλλη – ειδικά όταν ξεσπάσει η επόμενη κρίση, η οποία είναι νομοτελειακή.

Φυσικά δε αυτά που προτείνει ο δύστυχος κ. Macron, με την εντιμότητα που έχει διακρίνει τη Γαλλία όσον αφορά τους κανόνες της νομισματικής ένωσης από το ξεκίνημα της, δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοσθούν – ενώ ασφαλώς δεν θα επιτρέψει τη διαγραφή χρέους της Ελλάδας, αλλά θα προσπαθήσει (α) να διώξει το ενοχλητικό αμερικανικό ΔΝΤ που επιμένει και (β) να συνδέσει την υποχρεωτική επιμήκυνση του χρέους μας μετά το 2021, με συνεχώς νέα μέτρα φτωχοποίησης των Ελλήνων. 

Κυρίως με ιδιωτικοποιήσεις, αφού ο στόχος της είναι η υφαρπαγή των περιουσιακών μας στοιχείων – γνωρίζοντας πολύ καλά πως τα χρήματα είναι χαρτιά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ως εκ τούτου είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή, πιθανότατα με αφετηρία την Ιταλία που είναι σε θέση να εγκαταλείψει το ευρώ ή τις Η.Π.Α., εάν κατανοήσουν επιτέλους το γερμανικό κίνδυνο, η Ευρωζώνη θα διαλυθεί – συμπαρασύροντας ενδεχομένως ολόκληρη την ΕΕ.

Στα πλαίσια αυτά, πιστεύοντας ανέκαθεν πως δεν φταίει ούτε το ευρώ, ούτε η ΕΕ αλλά η Γερμανία, θεωρούμε απαραίτητη την αφύπνιση όλων των κρατών της Ευρώπης, πριν αιματοκυλίσει ξανά την ήπειρο μας η αδιόρθωτη αυτή χώρα – όπως έχει συμβεί με την Ελλάδα, η οποία έχει χάσει αμαχητί τον οικονομικό πόλεμο που δέχθηκε, μετατρεπόμενη σε γερμανικό προτεκτοράτο με κυβέρνηση και αντιπολίτευση που έχουν υποταχθεί πλήρως στην καγκελάριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου