Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ)



ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ




υπό Λεοντίου Μοναχού Διονυσιάτου
   «Ο λόγος του Αποστόλου Πέτρου ότι η γη θα κατακαεί, σήμερα είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί με τα πυρηνικά όπλα. Ζούμε σε αποκαλυπτικούς καιρούς. Σήμερα η ειρήνη είναι πολύ δύσκολη. Το τέλος θα έλθει απότομα, αλλά τότε θα έλθει και η απολύτρωση. - Ζούμε στους τελευταίους χρόνους. Μπορεί και τώρα να συμβεί η κρίση».

                                              Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ (Α46)


    Στις 6 Αυγούστου του 1945 έπεσε η πρώτη πυρηνική βόμβα πάνω σε κατοικημένη περιοχή της Ιαπωνικής πόλης Χιροσίμα, και τρεις μέρες αργότερα η δεύτερη πάνω στο Ναγκασάκι. Ένα φανερό μήνυμα είναι η καταστροφικότητα του νέου όπλου. Ένα συναφές με αυτό είναι ότι στην τότε ανθρωπότητα που είχε συνηθίσει σε αναγγελίες άθλων της επιστήμης που επαγγέλονταν μια πιο άνετη ζωή, εισήχθη για πρώτη φορά ο τρόμος της νέας τεχνολογίας.
   
Η επιστήμη, δηλαδή, την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, κατά την οποία Αυτός έδειξε στους κορυφαίους των Μαθητών Του την Θεϊκή του δόξα, και αυτή αντίστοιχα έδειξε το μέγεθος των δυνάμεων που μπορούσε να χειρισθεί, όμως όχι κυρίαρχα ή για καλό όπως ο Χριστός, αλλά για κακό. Ακόμα και για ειρηνικούς σκοπούς η πυρηνική τεχνολογία είναι εξαιρετικά ανασφαλής, και επομένως επικίνδυνη, όπως αποδείχτηκε από τα μέχρι τώρα σοβαρά ατυχήματα στο Ουκρανικό Τσέρνομπιλ, με ραδιενεργό μόλυνση στην ατμόσφαιρα όση 400 βόμβες της Χιροσίμα, και στην Ιαπωνική Φουκοσίμα, που μόνο η μόλυνση του αέρα από ραδιενεργό Καίσιο, είναι ισοδύναμη με 168 πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα, ενώ η διαφυγή ραδιενέργειας στη θάλασσα συνεχίζεται...
     Υπάρχει ένα ακόμα μήνυμα που περνάει απαρατήρητο απ' αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι τα ονόματα δεν δίνονται τυχαία, αλλά υπηρετούν κι αυτά την «Θεία Οικονομία», η οποία για όσους δεν έχουν «νουν Χριστού» (Α Κορ. Β-16) είναι ανύπαρκτη...!
    Αυτά, τα χαρακτηριστικά ονόματα, μας θυμίζει, εκτός από τα έντυπα στα οποία είναι καταγραμμένα, και το βίντεο από μια ιστορική ανασκόπηση (του History Channel). Σ' αυτό αναφέρεται: Στις 6 Αυγούστου 1945 το (αεροπλάνο) «Enola gay» απογειώνεται από τα νησιά «Μαριάννα»... Στις 8:15 τοπική ώρα (η βόμβα) «Little boy» με φορτίο 60 κιλών ουρανίου ρίχνεται πάνω από τη Χιροσίμα. 43 δευτερόλεπτα αργότερα ο κόσμος αλλάζει για πάντα. Η έκρηξη δημιούργησε ένα κύκλο καταστροφής διαμέτρου 1 μιλίου, με φωτιές σε επί πλέον 4.5 μίλια ακτίνα. 60.000 άτομα σκοτώθηκαν άμεσα και άλλα 100.000 πέθαναν από εγκαύματα και ραδιενέργεια. Τρεις μέρες αργότερα ο «Fat man» εξερράγη πάνω από το Ναγκασάκι σκοτώνοντας 80.000 πολίτες. Τα ονόματα όπως το «Enola Gay»  έχουν μια (φυσική) αφορμή που δίνονται. Λέγεται ότι έτσι ονομαζόταν η μητέρα του κυβερνήτη Τίμπετς. Ο πριν από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα κυβερνήτης του Β-29, Robert Lewis, ήθελε να ονομάσει το αεροπλάνο ως «The Pearl Harbor» ή «The Avenger» (Ο εκδικητής) ή «The USS Indianapolis». Τελικά όμως επιβλήθηκε το «Ενόλα Γκέι» από τον κυβερνήτη της μοιραίας αποστολής Πωλ Τίμπετς, ενώ ο Λιούις έγινε συγκυβερνήτης, όπως παρουσιάζει ένα σχετικό φιλμ.
   Υπάρχει και τραγούδι «Enola Gay» που θεωρείται αντι-πολεμικό, από το Βρετανικό συγκρότημα Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD). Στο τραγούδι αυτό η μητέρα «Enola Gay» είναι περήφανη για το μικρό της αγόρι «little boy» σήμερα που πέφτει η βόμβα: "Enola Gay, is mother proud of little boy today". Γιατί να δυσφημίσει την μητέρα του ο κυβερνήτης του Β-29 που έριξε την βόμβα της Χιροσίμα, αλλά και τον εαυτό του; Διότι αν το αεροπλάνο αντιστοιχούσε στην μητέρα του «Enola», τότε η βόμβα «little boy» προσδιόριζε τον ίδιο σαν μικρό αγόρι της μαμάς! Αυτό είναι περίεργο, όπως και το ότι το επώνυμο «Gay» χρησιμοποιείται για να επισημάνει όσους έχουν το συγκεκριμένο ομοφυλοφιλικό πάθος.  
     Μάλιστα ο τρόπος καταστροφής της Χιροσίμα, με φωτιά που έπεσε από τον ουρανό, μοιάζει με τον τρόπο που καταστράφηκαν τα Σόδομα με τις γύρω πόλεις, όχι τυχαία, αλλά όταν η αρετή ξεχάστηκε εκεί τόσο, ώστε να μην βρίσκονται ούτε δέκα δίκαιοι στις πέντε πόλεις. (Γένεση 18, 32). Θα το δούμε σε σχετικό φιλμ, αλλά το επιβεβαιώνει και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Και διότι αν μόνο δέκα δίκαιοι βρίσκονταν στα Σόδομα δεν θα πάθαιναν αυτά που έπαθαν». (Στην προς Κορινθίους Β΄). Σήμερα από τους ντόπιους και διεθνείς οργανισμούς καταβάλλεται προσπάθεια να εκλείψουν οι δίκαιοι, διότι απαξιώνονται και περιφρονούνται οι αρετές, και αντίθετα τιμώνται στις θέσεις τους τα πάθη. Επομένως το τέλος πλησιάζειόπως μπορούμε να δούμε και συμβολικά στα ονόματα.
    Το Enola, έχουν παρατηρήσει μερικοί (στο διαδίκτυο), ότι είναι αντίστροφο του alone που σημαίνει μόνος. Και στην Ελληνική γλώσσα το «En ola» σημαίνει «Σε όλα» επομένως «Σε όλα Γκέι», ή «Καθολικά Γκέι». Μητέρα του πιλότου, με την ευρύτερη έννοια, είναι η Αμερική που ρίχνει την βόμβα στην Χιροσίμα, καθορίζοντας την εποχή αυτής της συμφοράς σαν του «μικρού αγοριού», ενώ από τότε προβλέπεται ότι τα χειρότερα είναι σιμά (ΧΕΙΡΩ-ΣΙΜΑ). Η εποχή του «μικρού αγοριού» ήδη παρήλθε με τον θάνατο του κυβερνήτη και πιλότου Πωλ Τίμπετς (Paul Warfield Tibbets) το Νοέμβριο του 2007. Ένα χρόνο αργότερα, με την εκλογή (το 2008) ως προέδρου του Μπαράκ Ομπάμα περάσαμε στην... άκρως υπερήφανη και «καθολικά Γκέϊ» εποχή!
     Οι διευθύνσεις των βίντεο-κλιπς είναι:
     Ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Οbama, ανακήρυξε τον Ιούνιο 2009 σαν μήνα υπερηφάνειας προς τιμήν των LGBT! Τα αρχικά LGBT, στα αγγλικά σημαίνουν Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender και αναφέρονται συνολικά στα Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα... Από την ανεκτικότητα περάσαμε τάχιστα στην αναγνώριση των σαρκικών παθών σαν ...ωφέλιμων και αμέσως, χωρίς να χάσουμε καιρό, στην υπερηφάνεια, το μέγιστο και τελικό κακό, που έριξε τον Εωσφόρο από τον ουρανό και από άγγελο τον έκανε διάβολο. Την υπερηφάνεια προτάσσει της ασελγείας ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος, λέγοντας για τα πάθη των Σοδομιτών: ...«Αναλογίσου ότι ο δίκαιος Λωτ στα Σόδομα κατοικούσε, αλλά δεν παρασύρθηκε από την υπερηφάνεια εκείνων και ασέλγεια, γι' αυτό και σώθηκε».
    Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προβλέψει ότι: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας»! (χειρ. Βασ. Βασιλοπούλου, 122η προφ.). Επηρεαζόμαστε βέβαια από όσους, κυρίως Δυτικούς, έχουν απομακρυνθεί από την αληθινή πίστη στον Χριστό. Αυτοί κλείνοντας εκούσια τα μάτια στην πνευματική ζωή στρέφονται όλο και περισσότερο στις γήινες απολαύσεις. Σόδομα εξ άλλου σημαίνει (πνευματική) τύφλωση και στείρωση λέει ο Μέγας Βασίλειος. (Ερμηνεία στον προφ. Ησαΐα, κεφ. 13). 
      Έτσι όμως ζώντας οι άνθρωποι, αφ' ενός στερούνται τη χαρά που δίνει ο Χριστός στις ψυχές των πιστών, που είναι ασύγκριτα ανώτερη από τις φθοροποιές σαρκικές ηδονές, και αφ' ετέρου, αγριεύοντας, μπαίνουν σε μάχες αλληλοεξόντωσης, με μεγαλύτερες αυτές του Γενικού ή παγκόσμιου πολέμου που προετοιμάζεται ακριβώς από τα πάθη τους. Και Γόμορρα σημαίνει μέτρο (στα αγαθά, δηλ. μείωση - δελτίο) και στάση (επανάσταση), επίσης κατά τον Μέγα Βασίλειο.
    Οι άνθρωποι επαναστατούν πρώτα κατά της φυσικής τάξης της ορισμένης από τον Θεό, και κατόπιν, χάνοντας την ειρήνη του Θεού μέσα τους, στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου και το ένα έθνος εναντίον του άλλου, κατά τον λόγο του Κυρίου: «Θα εγερθεί έθνος επί έθνος και βασιλεία εναντίον βασιλείας, και θα συμβούν πείνες και αρρώστιες και σεισμοί κατά τόπους. Όλα δε αυτά θα είναι αρχή ωδίνων». (Ματθ. 24, 7-8). Επειδή τα πάθη είναι πολλά και μεγάλα, το ίδιο πολλές και μεγάλες θα είναι και οι συμφορές.
     Από την έκλυση ηθών, θα επηρεαστούν πολύ, κατά τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, και οι Ορθόδοξοι:  «Οι κληρικοί θα γίνουν σαν τους λαϊκούς, και οι λαϊκοί σαν τα ζώα»! (57η προφ.). Θα κυριαρχούνται οι άνθρωποι τόσο πολύ από τα άλογα πάθη ώστε να μιλάμε πλέον για «Ου-κρανική (ακέφαλη) εποχή»! Link
   ( Όταν η αναμέτρηση θα είναι για τον έλεγχο των στενών και της Πόλης, θα περνούν από τους οδικούς άξονες που ενώνουν την Αδριατική με το Βόσπορο (Εγνατία και Παρα-Εγνατία) τα στρατεύματα των δυτικών που χαρακτήριζε σαν «βρωμερά» για την "μοντέρνα τους ηθική" ο άγιος Κοσμάς: «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα εσπέρια μέρη (της Δύσης), και θα ρωτάνε πού' ναι η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν». Και εδώ φαίνεται ότι τα ασκέρια αυτά δεν θέλουν να ακούν για πολέμους και μάλιστα μακροχρόνιους, και δεν θα ανέχονται άλλες γνώμες εκτός της δικής τους. Πόσο μακριά είναι θα ρωτάνε όχι η θέση, αλλά η έκβαση των γεγονότων της Πόλης. Άλλη παρεμφερής: «Αλλοί στους κάμπους. Θάρθουνβρωμερά έθνη. Όταν έρθουν μη φοβάστε, όταν θα φεύγουν αναμερίστε». Δηλ. θα είναι ανήθικοι και ισχυρογνώμονες, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί… και από μακριά!)
 Από τις πράξεις μας με βάση τον πνευματικό νόμο...
...Μήπως η ημερομηνία του 3ου παγκοσμίου πολέμου καθορίστηκε;
      Η αναγγελία τον Ιούνιο 2015 της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων στην Αμερική, έδειξε ότι  το μικρό, τον καιρό του πυρηνικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα, παιδί της μαμάς «Ενόλα Γκέι» (Αμερικής), μεγάλωσε!... ...και άρα και ο καιρός του μεγάλου πυρηνικού χαλασμού έφτασε...!
     Η μητέρα «Enola Gay» είναι περήφανη για το μικρό της αγόρι «little boy» σήμερα που πέφτει η βόμβα, λέει το τραγούδι σε πιο πάνω βίντεο: "Enola Gay, is mother proud of little boy today". Και επειδή την βόμβα την έριξε η Αμερική, αυτή είναι καθολικά (εν όλα) πλέον γκέϊ επί προεδρίας Ομπάμα, και πλήρως ενηλικιωμένη, άρα τα Χείρω-Σιμά (Χιροσίμα), δεν είναι όπως πριν σιμά, αλλά... τωρινά!
     «Η 26η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες το δικαίωμα να παντρεύονται νόμιμα και στις 50 πολιτείες»! (Time)
      Ναι και εμείς πρέπει να το σημειώσουμε, και να μην ξεχνάμε τον Ιούνιο, τον μήνα που αφιερώθηκε από τον Ομπάμα στους σαρκολάτρες των αφύσικων ηδονών, οι οποίες στεφανωμένες με την υπερηφάνεια, οδηγούν στην γενικευμένη "Χιροσίμα"του 3ου παγκοσμίου πολέμου.
    Αυτό το διάστημα τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, που "το άλογο είναι στ' αλώνι"είναι υποψήφιο για την ερχόμενη καταστροφή του Γενικού (ή 3ου Παγκοσμίου) Πολέμου, κατά τον άγιο Κοσμά του Αιτωλό. Υπάρχει και άλλο, αυτό των πανθρησκευτικών συγκεντρώσεων που γίνονται προς το τέλος Οκτωβρίου... οπότε είναι το "βόδι στο χωράφι".
   «Θαρθεί ξαφνικά· ή το βόδι στο χωράφι ή το άλογο στ’ αλώνι». (74η) Επειδή η πανθρησκευτική κίνηση αφορά δογματικό παράπτωμα πολύ βαρύτερο των ηθικών, γι'  αυτό προτάσσεται από τον άγιο Κοσμά, που ο λόγος του ως ισαποστόλου έχει Αγιοπνευματική ακρίβεια, ο καιρός του οργώματος, αλλά αν υπερισχύσει η υπερηφάνεια μπορεί τελικά να συμβεί το κακό σε καιρό θερισμού!
    Το αποκορύφωμα της μανιακής υπέρ των LGBT πολιτικής του προέδρου Ομπάμαείναι το να τους δώσει τόσα προνόμια, κατά είδηση της 21ης Ιουλίου 2014 (FOX), ώστε όπως γράφομε και παρακάτω να καταργούνται προς χάριν τους τα δικαιώματα όλων των άλλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών δικαιωμάτων!
Είδηση 26-Ιουνίου-2015: Μετά και την απόφαση του Δικαστηρίου στην Αμερική... «Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει τώρα να μάθουμε να ζούμε ως εξόριστοι στη χώρα μας»!
    Αλλά η ημερομηνία της 21ης Ιουλίου μας θυμίζει την προφητεία του αγίου Κωνσταντίου του Ρώσου: 
 Σε κάποιο έτος . . .
ΕΙΣ ΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΟΙ ΑΙΜΑΤΩΔΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙ.
ΕΙΣ ΤΑΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ.
ΕΙΣ ΤΑΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ ΖΕΣΤΗ ΓΕΝΗΣΕΤΑΙ.
ΕΙΣ ΤΑΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.
    Η 8η Ιουλίου είναι στο μεσοδιάστημα 26 Ιουνίου - 21 Ιουλίου. Αν η προφητεία αναφέρεται στο Ιουλιανό (παλιό) ημερολόγιο τότε η 8η είναι η 21η Ιουλίου με το νέο. Μήπως επομένως, με το νέο ή το παλιό ημερολόγιο, στις 8 Ιουλίου έχομε για πνευματικούς λόγους, την κυρίως ημερομηνία του 3ου παγκοσμίου πολέμου;
   Σε κάθε περίπτωση η προφητεία του αγίου Κοσμά ισχύει: Τότε το άλογο είναι στο αλώνι, και οι αλόγως διαβιούντες θα αλωνίσουν τους καρπούς της απομακρυσμένης από τον Θεό - Λόγο (αμετανόητης) ζωής τους...
   Και ο Κύριος Ιησούς προς τους μαθητές Του: «ουχ υμείς λέγετε ότι έτι τετράμηνος εστί και ο θερισμός έρχεται»; Δηλ. δεν λέτε εσείς οι ίδιοι ότι είμαστε στο τετράμηνο (της ωρίμανσης των σιτηρών) και ο θερισμός έρχεται; (Ιω. 4:35). Έτσι ο Κύριος συνδύασε τον καιρό του πνευματικού θερισμού με αυτόν των καρπών της γης. Και επειδή ο «θερισμός» ολοκληρώνεται με τη μετάβαση στην άλλη ζωή, είναι προφανές ότι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος αποτελεί ένα τέτοιο μεγάλο θερισμό, με κέντρο τον καιρό ...του θέρους!  
    Στην Ελλάδα τα άσχημα σχετίζονται με το γενικότερο παγκόσμιο κλίμα, αλλά ιδιαίτερα εξαρτώνται από την Ορθόδοξη πορεία μας. Οφείλομε να μένομε σταθεροί στα παραδομένα από τον Χριστό και τους Αγίους δόγματα της Ορθόδοξης πίστης, τώρα μάλιστα που θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα του «Γενικού Πολέμου», και χρειάζεται περισσότερο η Θεία βοήθεια.
 το απόσπασμα για την ημερομηνία του 3ου Π.Π. σε εκτυπώσιμη μορφή pdf
     Χρειάζονται δίκαιοι για να μην καταστραφεί ο κόσμος. Επειδή τα πάθη είναι ψυχοφθόρα, οι άνθρωποι δεν είναι εύκολο να ξεφύγουν από αυτά, όταν λείπει το καλό παράδειγμα της ζωής και του λόγου των δικαίων. Και επειδή την κρίσιμη σημασία της ύπαρξης δικαίων στην κοινωνία αποκάλυψε ο ίδιος ο Θεός στον Αβραάμ, γι' αυτό τονίζει, ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ: «Μακαρία η χώρα, μακαρία η πόλη, μακαρία η γενεά η έχουσα μέσα της πλήθος δικαίων. Μακαριότεροι δε μάλλον αυτοί οι δίκαιοι, για τους οποίους ο κόσμος σώζεται. Διότι μακαρισμοί και έπαινοι πρέπουν στους δικαίους».  
       Αλλά οι άνθρωποι ξεχνιούνται εύκολα. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος (1706-1790) από τους πρωτοστάτες της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, που πρωτοστάτησε (ανεπιτυχώς όμως) και για να καθιερωθεί η Ελληνική Γλώσσα ως επίσημη γλώσσα των Αμερικανών (και έγραψε γι' αυτούς Ελληνική γραμματική με Ελληνικό αλφάβητο!), προειδοποιούσε τους Αμερικανούς για το ότι ξέχασαν τον Θεό, τον οποίο όμως επεκαλούντο συχνά στον πόλεμο κατά των Άγγλων. Επίσης τους θύμισε το προφητικό «αν ο Κύριος δεν φυλάξει την πόλη μάταια αγρύπνησαν αυτοί που φυλάνε» (ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων)... Και τους συνιστούσε, όπως εξιστορεί ο γέροντας Θεόκλητος ο Διονυσιάτης (1916-2006), την προσοχή στο πνευματικό αυτό θέμα, μήπως διαφορετικά σκεπτόμενοι, χωρίς Θεό, φτιάξουν μία νέα Βαβέλ, που βέβαια θα έχει  ανάλογη τύχη με την παλιά. Φαίνεται όμως να υπάρχει, τώρα, τεράστια διαφοροποίηση στην κρατούσα νοοτροπία, ως προς αυτήν των ιδρυτών του Αμερικανικού κράτους. Link
      Όλα αλλάζουν, και οι πολιτικοί συνήθως επαγγέλλονται αλλαγή: CHANGE, που ήταν και το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα. Όμως με τον Ομπάμα η κατάσταση δεν άλλαξε προς το καλύτερο, αλλά συνέχισε να χειροτερεύει διεθνώς, από τους αλλεπάλληλους πολέμους στους οποίους μπλέχτηκε η Αμερική.
     Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν το επισημαίνει, σε ομιλία του, όπως και το γεγονός ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν ο ανθρώπινος πόνος από τις επεμβάσεις που κάνει για τα υποτιθέμενα συμφέροντά της η Ουάσινγκτον. «Γενικά θα ήθελα να πω ότι αυτοί που σχεδιάζουν τις δράσεις της εξωτερικής πολιτικής στις ΗΠΑ -αυτό δεν είναι πρόσφατη διαπίστωση, αλλά αφορά τα τελευταία 10-15 χρόνια- διεξάγουν μια επιθετική εξωτερική πολιτική, και όπως το βλέπω, μάλλον αντιδεοντολογική. Διότι από οτιδήποτε κάνουν υπάρχουν προβλήματα παντού. Απλώς κοιτάξτε: Υπάρχουν προβλήματα στο Αφγανιστάν, διαλύεται το Ιράκ, διαλύεται η Λιβύη. Αν ο στρατηγός Ελ Σίσι δεν ανελάμβανε τη διοίκηση της Αιγύπτου, η Αίγυπτος θα ήταν σε αναταραχή επίσης. Στην Αφρική υπάρχουν προβλήματα σε πολλές χώρες. Άγγιξαν την Ουκρανία και υπάρχουν προβλήματα και εκεί επίσης... Ο λαός που σπρώχνει άλλες χώρες σε τέτοιες καταστάσεις δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεχνάει ότι το αίμα των στρατιωτών στον τακτικό στρατό, το αίμα των πολεμιστών της αντίστασης, και οι πολίτες πρώτα και κύρια, είναι στα χέρια τους, καθώς είναι και τα δάκρυα των μητέρων των χηρών και των ορφανών. -Είναι (βάρος) στην συνείδησή τους»... Για την Συρία, στους G8, ο Βλαδίμηρος Πούτιν ρώτησε τους Δυτικούς:  Θέλετε να προμηθεύσετε όπλα σε άτομα που τρώνε τα όργανα των εχθρών τουςLink
      Ο πρόεδρος Πούτιν δεν είναι εχθρός της παγκοσμιοποίησης, μάλιστα η Ρωσία συμμετέχει ακόμα στους μηχανισμούς της, από τους οποίους υποφέρουν η Ελλάδα και η Κύπρος. Ήρθε όμως προειδοποίηση εξ ουρανού (15 Φεβρ. 2013) με την πτώση του μετεωρόλιθου στο Chelyabinsk, για να γίνει αντιληπτό ότι η τεχνητή ευφορία από την συμμετοχή της Ρωσίας στο φιλοπόλεμο και αρπαχτικό σύστημα των Νεοταξιτών θα τερματιζόταν απότομα. Η ισχύς της έκρηξης του μετεωρόλιθου στην ατμόσφαιρα ήταν πολλές φορές (30) μεγαλύτερη από την βόμβα της Χιροσίμα σύμφωνα με την NASA.
      Οι προειδοποιήσεις γίνονται για να ανορθωθεί πνευματικά η ζωή των ανθρώπων, επειδή αυτοί εύκολα λησμονούν πως αποτελούνται εκτός από θνητό σώμα, και από αθάνατη ψυχή. Επειδή «ο Θεός αγάπη εστί» δεν θέλει οι ψυχές να ταλαιπωρούνται από πάθη για να μην συνεχίσουν να βρίσκονται μακριά από τη χάρη του στην αιωνιότητα, όταν το σώμα πεθάνει. Γι' αυτό καλεί σε μετάνοια με διάφορους τρόπους, απειλώντας να διακόψει απότομα τη ζωή αυτών που καλλιεργούν κακίες αντί αρετές. «Εάν δεν επιστρέψετε (στην αρετή) την ρομφαία Αυτού θα δείξει γυαλιστερή εναντίον σας. (Ψαλμ. 7,13). Απειλητικός ο λόγος οδηγεί στην επιστροφή όσους βραδύνουν να μετανοήσουν (κοινώς να αλλάξουν μυαλά)».  
       Τώρα προσπαθούμε να μιμηθούμε την εμπάθεια των Σοδομιτών. Και μάλιστα μετά την αναγνώριση των σαρκικών αμαρτημάτων σαν ωφέλιμων, ο Ομπάμα εκπροσωπώντας την "υψηλή" Αμερικανική κοινωνία εισάγει και την υπερηφάνεια (Pride) που επισφραγίζει την αμετανοησία γι' αυτά. Καυχάται ότι για πρώτη φορά διοργάνωσε τελετή υπερηφάνειας των LGBT στον Λευκό Oίκο! Την ημέρα της εορτής των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου) το 2009 ο Ομπάμα ευαγγελίζεται την διά της σαρκός απώλεια ως σωτηρία! Οι πολλές προσφορές στους LGBT του Ομπάμα ως προέδρου, απεικονίζονται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου περικλεισμένες μέσα σε ένα τεράστιο πολύχρωμο φίδι, διότι και χωρίς ίσως να το θέλουν προφητεύουν τίνος νοητού δράκοντα βορά γίνονται όσοι ακολουθούν τα αντίθετα προς τον λόγο του Θεού παραγγέλματα των αρχόντων.
      Με τη "δημοκρατική" μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», δηλ. με διάταγμά του (Executive Order), και όχι μέσω του Κογκρέσσου, ο Ομπάμα δίνει τόσα προνόμια στους LGBT, κατά είδηση της 21ης Ιουλίου 2014 (FOX), που πιστεύεται ότι «καταργούν τα δικαιώματα όλων των άλλων - συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών δικαιωμάτων»!
     «Αν οι θρησκευτικές οργανώσεις δεν μπορούν να απαιτούν οι εργαζόμενοί τους να συμπεριφέρονται με τρόπους που συνάδουν με τις διδασκαλίες της πίστης τους - τότε, κατ' ουσίαν, οι εν λόγω οργανισμοί δεν είναι σε θέση να λειτουργούν σύμφωνα με την πίστη τους», λέει ο Πήτερ Σπρινγκ, ανώτερος συνεργάτης για μελέτες πολιτικής του Family Research Council (Συμβούλιο Οικογενειακής Έρευνας). (FOX).
       Οι άρχοντες που τα βάζουν με τον νόμο του Θεού, επιβεβαιώνουν την πνευματική τους τύφλωση, και θα πρέπει να αναμένονται πολλά κακά στις χώρες τους από τις επιλογές τους, επειδή ο νόμος είναι πνευματικός. Τον έχει φτιάξει ο Θεός να διέπει όχι μόνο τις αθάνατες ψυχές των ανθρώπων αλλά και το σύνολο των αΰλων δυνάμεων (αγγέλων), και δεν μπορεί να τον μάχεται χωρίς συνέπειες ο οιοσδήποτε. Ο πνευματικός νόμος δίνει καιρό μετανοίας η οποία δεν πρέπει να νομίζεται σαν «νέα εποχή» διαρκούς ατιμωρησίας!
       Η Ρωσία στον τομέα αυτό φάνηκε ανώτερη, με τον Πούτιν να υπερασπίζεται την Ορθόδοξη παράδοση. Σε λίγο ήρθε γι' αυτήν το δώρο της Κριμαίας!... Και ο Ομπάμα λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από την Κριμαία η Ρωσία, δηλώνει ότι το «δώρο» είναι μόνιμο! Link Η Αμερική του Ομπάμα, αντίθετα από την Ρωσία, δουλεύει για τη Νέα Τάξη ανοίγοντας διαρκώς νέους πολέμους, αλλά στα τυφλά, ίσως διότι η τύφλωση είναι το χαρακτηριστικό των παλιών και νέων Σοδομιτών, χρησιμοποιώντας Ισλαμικά κινήματα που μόνο αποσταθεροποιούν τις χώρες στις οποίες δρουν, αφήνοντας πίσω τους ένα καταστραμμένο πεδίο, ακόμα και για τις Αμερικάνικες εταιρίες.
      Οι (τυφλωμένοι από τα πάθη τους) Νεοταξίτες δεν αντιλαμβάνονται ότι από την μερική οδηγούνται στην πλήρη καταστροφή του 3ου παγκοσμίου πολέμου, νομίζοντας σαν παρηγοριά τους το ότι ο κόσμος θα οδηγηθεί πιο γρήγορα... στο σφράγισμα του Αντιχρίστου! Αυτό το ξεκίνησε ήδη ο Ομπάμα στην Αμερική μέσω του προγράμματος υγείας (γνωστού σαν οbamacare).
     Το παιδί (ως προς την αμαρτία) της "μαμάς" Αμερικής μεγάλωσε (Ομπάμα) και πήγε στη Χιροσίμα (27 Μαΐου 2016) υπερήφανα και όχι για να ζητήσει συγνώμη για την καταστροφή της πόλης από το «Little boy»! Τα χειρότερα επομένως, ενώ το 1945 ήταν σιμά, τώρα πλέον έφτασαν και μας χτυπάνε την πόρτα!
   Και για όποιον δεν κατάλαβε ας προσθέσομε ένα σύγχρονο δημοσίευμα σαν ανάλογη επεξήγηση:  «Οι πόρτες της κόλασης για την ανθρωπότητα έχουν ανοίξει εδώ και δεκαετίες όταν στο τηλεγράφημμα που έστειλαν στον Ρούσβελτ για να του αναγγείλλουν την επιτυχή δοκιμή της πυρηνικής βόμβας έγραψαν "...το μωρό γεννήθηκε και έχει λαμπερά μάτια". Από τότε το "μωρό" μεγάλωσε και η τεχνολογία εξελίχθηκε. Τώρα το "μωρό με τα λαμπερά μάτια" κινδυνεύει να γίνει ο ιππότης της Αποκάλυψης που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα» (pronews 30-10-2016)
      Όλα όσα αντιχριστιανικά συμβαίνουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν κατ' ευθείαν στη Συντέλεια. Όπως όμως μας πληροφορεί η Αποκάλυψη του Ιωάννου, ζούμε ενωρίτερα, στην εποχή πριν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. (Διαβάστε το 3ΟΥΑΙ και γενικά την Αποκάλυψη). Ο πόλεμος αυτός δεν θα είναι μετάνοια αλλά για εξολόθρευση λέει ο Ρώσος στάρετς Λαυρέντιος. (Link) Ίσως γιατί δεν θα υπάρχει (πλέον) χρόνος για μετάνοια (με τα σύγχρονα όπλα), αλλά και γιατί η μετάνοια απαιτεί ταπείνωση και αυτογνωσία που δεν υπάρχουν όταν καλλιεργείται η υπερηφάνεια. Αυτό το πάθος, ιδιαίτερα, σκληραίνει τους ανθρώπους και τους κάνει να έχουν παράλογες αντιλήψεις και συμπεριφορά. Αυτό έριξε τον Εωσφόρο από τον Ουρανό, και γι' αυτό θεωρείται το κατ' εξοχήν δαιμονικό. Από αυτό κινούμενος ο Χίτλερ έβλεπε δαιμονικά οράματα που τον παρακινούσαν σε μεγαλύτερη σκληρότητα: «Ο νέος άνθρωπος ζει ανάμεσα μας, τώρα! Είναι εδώ! Δεν σας φτάνει αυτό; Θα σας φανερώσω ένα μυστικό. Είδα τον νέο άνθρωπο. Είναι ατρόμητος και σκληρός». (Επίτομος υπό ΛΜΔ σελ. 157). Η υπερηφάνεια αναπαύεται στον αποκρυφισμό, που είναι φανερά ή κρυφά δαιμονικός, και γι' αυτό σκληρός και απάνθρωπος.
     Η (υπερβολική) σκληρότητα ήταν χαρακτηριστικό και των αρχαίων Σοδομιτών. Υπήρξε, επίσης (η σκληρότητα), ίδιο και των Ιαπώνων, από τότε που αποδέχθηκαν το (δαιμονικό) όραμα του ΥΠ.ΕΞ. βαρόνου Τανάκα να κατακτήσουν όλο τον κόσμο, ξεκινώντας τον Β. Π. Πόλεμο στην Ασία, βομβαρδίζοντας άμαχο πληθυσμό ανοχύρωτων  πόλεων, και σαν κατακτητές βασανίζοντας πολίτες. Με τον τρόπο αυτό η Ιαπωνία έδειξε αλλά και δέχτηκε πρώτη (στην Χιροσίμα) την απονία, όπως μας δηλώνει και το όνομά της στα Ελληνικά: «Ιαπωνία» = «Η απονία», δηλ. η έλλειψη συμπόνιας προς τον συνάνθρωπο.
     Έτσι η Χιροσίμα, διά της χώρας στην οποία ανήκει, μας μεταφέρει ένα ακόμη μήνυμα: Ότι καταστροφικά γεγονότα σαν της 6ης Αυγούστου 1945 συντελούνται σε καιρούς και τόπους που οι άνθρωποι έχουν φτάσει σε υπερβολική σκληρότητα και απανθρωπιά, αποτέλεσμα υπερήφανων και ουτοπικών αντιλήψεων. Οι αντιλήψεις αυτές ενισχύονται από τον αποκρυφισμό. Ο Dave Hunt προειδοποιεί τους Αμερικανούς, που στρέφονται προς τον αποκρυφισμό, στο βιβλίο του «Αμερική: Ο Μαθητευόμενος Μάγος», με τα λόγια: «Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι που να προσεγγίζει τη μαζική αυτή στροφή από τη λογική στο μυστικισμό ήταν στη δεκαετία του 1920 και του 1930. Είχε σημειωθεί τότε μια έξαρση του αποκρυφισμού στη Δυτική Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Αυστρία και τη Γερμανία, πράγμα που συνετέλεσε στο να προετοιμαστεί το έδαφος για την άνοδο του Ναζισμού στη Γερμανία. Κάποιοι ιστορικοί μάλιστα ονόμασαν τον Χίτλερ Απόκρυφο Μεσσία».
     Το ερώτημα είναι: με ποια λογική τα πάθη στην Δύση τιμώνται σαν να είναι αρετές; Μάλλον με τη λογική του... παράλογου (δηλ. την τέλεια έλλειψη λογικής)! Πρώτα η φιλαργυρία, στην «Νέα Τάξη», αντικατέστησε την ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία. Μετά, από Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση τα σαρκικά πάθη, τα οποία συνοδεύονται απαραίτητα από φιλαυτία, τιμώνται κατά δογματικό τρόπο,αντίθετα από ότι ιστορικά έχει παρατηρηθεί και καταγραφεί. Το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, η Γένεση, μας αποκαλύπτει ότι ο Θεός άρσεν και θήλυ δημιούργησε και ευλόγησε τους ανθρώπους,και αυτό τονίζει ο καθηγητής (Πανεπιστημίου) π. Θεόδωρος Ζήσης. Δεν δημιουργήθηκε κάποιο τρίτο φύλο. Παρόλο που η διάκριση καλού - κακού ήταν ατελής στην αρχαιότητα, οι αντιλήψεις στις ευνομούμενες πολιτείες για το τι ωφελούν τα άτομα και την κοινωνία ήταν πολύ πιο συνετές από αυτές της ώριμης «Enola Gay» εποχής που ζούμε τώρα!
     Ο Πλάτων (427 π.Χ.- 347 π.Χ.) στους «Νόμους», καταδικάζει απερίφραστα ως αφύσικη την ομόφυλη σαρκική σχέση: «Να γίνει κατανοητό ότι η φύση ωθεί τα θηλυκά να είναι σε επαφή με τα αρσενικά από την γέννησή τους, και η ηδονή σε αυτά είναι φανερό ότι έχει δοθεί σύμφωνα με τη φύση, ενώ (η επαφή) των αρσενικών με τα αρσενικά και θηλυκών με τα θηλυκά είναι παρά φύσιν (ενάντια στη φύση)». (Πλάτωνος Νόμοι 636c) Link   
     Στην Αρχαία Ελλάδα για την ομόφυλη σαρκική σχέση χρησιμοποιόταν ο όρος «κιναιδεία»Ο Κίναιδος είναι αυτός που κινεί την αιδώ, δηλ. κάνει αυτά για τα οποία έπρεπε να ντρέπεται, επειδή αιδώς είναι η ντροπή (εξ ου και η αναίδεια). Δεν χρησιμοποιόταν ο όρος ομοφυλοφιλία (γι' αυτό δεν υπάρχει στα λεξικά Liddell & Scott, Σταματάκου, κλπ. Για τον κιναιδισμό ή κιναιδεία, βλ. Liddell & Scott σελ. 951).
    Στον Κίναιδο συγκεκριμένα ο νόμος του Αθηναϊκού Κράτους όριζε:
1. Να μην του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων.
2. Να μην του επιτρέπεται να λάβει ιεροσύνη και να γίνει ιερέας.
3. Να μην του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού.
4. Να μην επιτρέπεται να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας.
5. Να μην επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου.
6. Να μην επιτρέπεται να λέει τη γνώμη του (ως άμουσος - ανισόρροπος).
7. Να μην επιτρέπεται να μπει σε (δημόσιους) Ναούς.
8. Να μην επιτρέπεται να στεφανωθεί στις στεφανοφορίες.
9. Να μην επιτρέπεται να μπαίνει στον ιερό χώρο της αγοράς (του τόπου των δημοσίων αγορεύσεων).
Εάν μάλιστα κάποιος πράττει αντίθετα από τις διατάξεις αυτές του νόμου, αν και έχει καταδικαστεί ως κίναιδος, να τιμωρείται με θάνατο! (ΣΟΛΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ Βιβλίο 5, κεφάλαιο 5. άρθρο 332 σελ. 145).
      Οι νομοθέτες δίνουν λύση στα προβλήματα της κοινωνίας για το καλό των πολλών πάνω στη γη, ενώ ο Ουράνιος νομοθέτης πρώτιστα φροντίζει για την αιώνια διαμονή μας στην Ουράνια πατρίδα, όπως λέει ο σημαντικός εκκλησιαστικός συγγραφέας και φιλόσοφος Κλήμης από την Αλεξάνδρεια (2ος-3ος αιών μ.Χ.): «Ο μεν λοιπόν Αθηναίος ας ακολουθεί τους νόμους του Σόλωνος, και ο Αργείος του Φορωνέως, και ο Σπαρτιάτης του Λυκούργου, αν όμως τον εαυτόν σου τον δηλώνεις (ότι είσαι) του Θεού, ο Ουρανός μεν είναι για σένα η πατρίδα, νομοθέτης δε ο Θεός».  
 Και βέβαια ο Ουράνιος νομοθέτης δεν αφήνει περιθώριο υπερηφάνειας για τα «πάθη της ατιμίας» όπως ειδικότερα χαρακτηρίζονται τα σαρκικά πάθη. Εξηγεί ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής:
 «Εκείνος που έχει για Θεό την κοιλιά του και νομίζει για δόξα του πράξεις που φέρνουν ντροπή (Φιλιπ. 3,19), είναι προσηλωμένος με μεγάλη επιμέλεια μόνο στα πάθη της ατιμίας σαν να ήταν πράγματα θεία, και γι' αυτό ασχολείται μόνο με τα πρόσκαιρα, δηλαδή με την ύλη και τη μορφή των πραγμάτων και την κακή χρήση της πενταπλής ενέργειας των αισθήσεων». (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής: Έβδομη εκατοντάδα διαφόρων κεφαλαίων / 28ο).
  Γενικά, πάντως, είναι γνωστό, και ήταν από την αρχαιότητα, ότι τα πάθη υποδουλώνουν τον άνθρωπο. Ο Πυθαγόρας (580-490 π.Χ.) σαν να βρισκόταν από τότε μέσα στο πνεύμα του Ευαγγελίου, τόνιζε: «Είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά». (Ελεύθερον αδύνατον είναι τον πάθεσι δουλεύοντα και υπό παθών κρατούμενον). Στην εποχή μας όμως του παράλογου, υπερισχύει η υπερηφάνεια (Pride!) γι' αυτά, και η δουλεία αποκαλείται «ελευθερία»!

  Η σύγχρονη Νεοταξίτικη νοοτροπία εγκλωβίζει στα πάθη τον κόσμο, από τα οποία δεν είναι πλέον εύκολο να ελευθερωθεί, επειδή (μόνο) η γνώση γι' αυτά δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και η δύναμη από Αυτόν που είναι αληθινά ελεύθερος, επειδή είναι Υιός του Θεού: «Αληθινά σας λέγω ότι όποιος πράττει την αμαρτία είναι δούλος της αμαρτίας. Ο δε δούλος δεν μένει στην οικεία πάντοτε. Ο Υιός μένει αιώνια. Εάν λοιπόν ο Υιός σας ελευθερώσει, (τότε) όντως θα είσθε ελεύθεροι». (Ιω. Η,34-36)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου