Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΗΤΡΑΣ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ!!!




Την εμπειρία της μητρότητας θα μπορούν κατά πάσα πιθανότητα να απολαμβάνουν στο μέλλον και οι γυναίκες τρανς σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. 

Όπως οι ίδιοι σχολιάζουν, μέσω της μεταμόσχευσης μήτρας θα ανοίγει ο δρόμος ώστε να μπορούν να κυοφορήσουν και να φέρουν στον κόσμο παιδιά με καισαρική τομή.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής, Richard Paulson, τονίζει πως η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα καθώς η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που δίνει το δικαίωμα ακόμα και σε γυναίκες που ξεκίνησαν τη ζωή τους ως άνδρες να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μήτρας για να τεκνοποιήσουν.


Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ο επιστήμονας εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος όσον αφορά την ανατομία που να αποδεικνύει πως μια γυναίκα τρανσέξουαλ δεν θα μπορούσε να κυοφορήσει.

«Θα μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμα και αύριο. Οι προκλήσεις θα είναι αρκετές, αλλά δεν βλέπω κανένα προφανές πρόβλημα που να αποκλείει τη δοκιμή. 

Προσωπικά θεωρώ πως υπάρχουν πολλές γυναίκες τρανς που θέλουν να βιώσουν το συναίσθημα της μητρότητας», αναφέρει ο Paulson.

Η μεταμόσχευση μήτρας σαφώς και είναι μια πολύπλοκη διαδικασία ενώ μόνο ένας μικρός αριθμός γυναικών έχει υποβληθεί σε αυτήν μέχρι στιγμής. Η τεχνολογία ωστόσο εξελίσσεται συνεχώς σε έναν αυξανόμενο αριθμό κέντρων ανά τον κόσμο. 

Ο γιατρός υπογράμμισε πως παρόλο που υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη λεκάνη ενός άνδρα και μιας γυναίκας, υπάρχει χώρος για την εμφύτευση μήτρας και στα δύο φύλα. 

Ο μόνος περιορισμός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν είναι η γέννα με καισαρική τομή αντί για φυσιολογικό τοκετό.

Ο καθηγητής δεοντολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Julian Savulescu θέτει ωστόσο το μείζον ζήτημα της ηθικής, και της ψυχολογίας υποστηρίζοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από τους ειδικούς και το θέμα της ψυχολογικής κατάστασης του παιδιού που έρχεται στη ζωή μέσα από μια τέτοια διαδικασία.

Σύμφωνα με το Theblaze.com, από το 2014 στη Σουηδία έχουν γεννηθεί τουλάχιστον πέντε βρέφη μετά από εμφύτευση μήτρας στις μητέρες τους, ενώ η πρώτη βρετανική απόπειρα θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος από τον επιστήμονα Richard Smith του Imperial College London.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου