Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ, Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ...

OI ΡΩΣOI ΘA BOMBAΡΔIZOYN ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ TOYΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ISIL (ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΛΕΞΗ "ΛΕΒΑΝΤΕ" ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗ;)



Κίνηση "ματ" από Ιράκ: Αγόρασε Su-27 και Mig-29 από Ρωσία και τα "ρίχνει" άμεσα στη μάχη κατά του ISIL

ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία άκρως εντυπωσιακή στρατηγική κίνηση, που θα αλλάξει ολόκληρη την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου, προχωρά το Ιράκ. Αγοράζει άμεσα μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να πλήξει τους ψευτομουσουλμάνους χαζάρους τζιχαντιστές του ISIL.



Την αγορά αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι κάνοντας συμμαχία με τη Ρωσία και «ανοίγοντας» ταυτόχρονα «μέτωπο» με τις ΗΠΑ που αρνήθηκαν να στηρίξουν τη χώρα του απέναντι στους τρομοκράτες του ISIL, τους οποίους υποστηρίζουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους (Σαουδική Αραβία, Κατάρ).

Η κίνηση αυτή προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά την απόφαση του Ιράν να επιστρέψει στο Ιράκ 130 μαχητικά αεροσκάφη που είχε στείλει το 1991 ο Σαντάμ Χουσείν στο Ιράν για να μην καταστραφούν από το πρώτο πόλεμο του Κόλπου, αλλά και μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με Συριακά αεροσκάφη εντός του Ιράκ και κατά στόχων του ISIL.

Και οι δύο αυτές ενέργειες που ανακοινώθηκαν και έγιναν προ ημερών υπέρ του Ιράκ είχαν τη στήριξη της Ρωσίας. Τώρα φαίνεται πώς η Μόσχα μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στην υπόθεση που λέγεται Ιράκ για στρατηγικούς κυρίως λόγους.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι μιλώντας στο αραβικό BBC, «σε μερικές ημέρες το Ιράκ θα παραλάβει διαθέσιμα μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τα οποία αγόρασε με γρήγορες διαδικασίες».

Δεν γνωστοποίησε τους τύπους των αεροσκαφών, αλλά αυτά θα είναι πιθανότατα Su-27 και Mig-29. Μάλιστα τα ρωσικά αεροσκάφη εκτιμάται πώς τα χειρίζονται Ρώσοι πιλότοι τους οποίους επίσης η Ιρακινή κυβέρνηση θα πληρώσει αδρά για να αναλάβουν αποστολές εξόντωσης των τζιχαντιστών του ISIL. Εννοείται βέβαια πώς και τα τεχνικά κλιμάκια θα απαρτίζονται από Ρώσους.

Ο αλ Μαλίκι μιλώντας στο BBC έκανε και μία αυτοκριτική για το γεγονός ότι, όπως είπε, «εμπιστεύτηκε τους Αμερικανούς και δεν αγόρασε μαχητικά βρετανικά, ρωσικά, γαλλικά για να ενισχύσει την αεροπορία του Ιράκ».

Η απόφαση του πρωθυπουργού του Ιράκ αποτελεί μία σκληρή απάντηση στις ΗΠΑ που δεν δέχθηκαν να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις επιθέσεις κατά του ISIL, αλλά και καθυστέρησαν δραματικά (δεν το έχουν πράξει ακόμη) να παραδώσουν τα 36 μαχητικά F-16 με αποτέλεσμα να επελαύνουν οι τζιχαντιστές σφάζοντας και σκοτώνοντας αμάχους.

Η μοναδική αεροπορική κάλυψη των επίγειων ιρακινών δυνάμεων παρέχεται από τα νεοπαραληφθέντα επιθετικά ρωσικά ελικόπτερα Mil Mi-35 και Mil Mi-28. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά αν δεν υπάρχουν πλήγματα από την Αεροπορία.

Η τελευταία εξέλιξη, άκρως εντυπωσιακή, αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και τις στρατιωτικές-στρατηγικές ισορροπίες στον Κόλπο, καθώς η απόφαση του Ιράκ να συνάψει επί της ουσίας στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία θα προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, που υποτίθεται ήλεγχαν την Ιρακινή κυβέρνηση.

Οι Ρώσοι φαίνεται να πετυχαίνουν άλλη μία στρατηγική νίκη, με τον προσεταιρισμό του Ιράκ, συνδράμοντας στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών του ISIL.

Τα πρώτα βήματα φαίνεται πώς έγιναν με την απόφαση παράδοσης μίας ολόκληρης Αεροπορίας από το Ιράν στο Ιράκ, κίνηση που όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το defencenet.gr είχε τη συγκατάθεση της Μόσχας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου