Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

OI ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΛΕΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:"ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ"!!!

ΠΟΕ-ΔΟΥ:"ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ"



Άλλο ένα επίτευγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ- ΔΟΥ). «Η φοροδιαφυγή οργιάζει τους τελευταίους 8 μήνες» αναφέρει σε ανακοίνωση της, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για αδιανόητους στόχους που θέτονται από το οικονομικό επιτελείο, αλλά και για την βάρβαρη πολιτική που υλοποίησε ο Χάρης Θεοχάρης.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες στην παρέμβαση της ξεκαθάρισε πως όποιο πρόσωπο επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Μάλιστα τονίζουν πως η ΠΟΕ- ΔΟΥ αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην «λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το Χάρη Θεοχάρη, καθώς κι εκείνος ανέλαβε να εκτελέσει μία «βάρβαρη πολιτική».

Η ΠΟΕ –ΔΟΥ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για την μη επίτευξη των «αδιανόητων» στόχων που θέτονται κατά καιρούς εναντίον εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών, ειδικά τη στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία, ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Καταγγέλλει δε τη διάσπαση των λειτουργιών της ΓΓΔΕ και του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας πως είχε ως αποτέλεσμα «η φοροδιαφυγή να οργιάζει ανεξέλεγκτα τους τελευταίους οκτώ μήνες».

Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να κατανέμονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Επισημαίνει δε εμφατικά πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την ασκούμενη φορολογική πολιτική η πολιτική ηγεσία και οι βουλευτές που ψηφίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου