Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ....ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ;


Φείδου χρόνου!







Γράφει ο 
Πριν αλέκτορα(ο κ. Σαμαράς) φωνήσαι ότι άλλα νέα μέτρα δεν θα πάρει κι ότι άλλο Μνημόνιο δεν ελαύνει ουδέ επέρχεται,

εκτινάχθηκε ο κυρ Σόiμπλε ως άλλος φασουλής από το κουτί της Πανδώρας και τονπλάκωσε στις σφαλιάρες,και νέα μέτρα θα πάρετε, και νέο δάνειο χρειάζεστε και όσα Μνημόνια θέλουμε θα σας επιβάλουμε.


Αλαλα τα χείλη του κ. Σαμαρά; μπα! Προσπάθησε με κάτι ψευδομαγκιές Παπαμιμίκιες να ζητήσει «εξηγήσεις» απ’ τους Γερμαναράδες (του στυλ: «τι μας εκθέτεις τώρα κι εσύ, ρε μπάρμπα;») καθώς και κάποια «διάψευση» για εσωτερική κατανάλωση. Ντουβάρια οι Γερμαναράδες, ξανά σφαλιάρες,
έτσι κυβερνώμεθα.
«Πήρε» κι αυτές τις εκλογές ο κ. Σαμαράς, με ψευτιές και αιματοβαμμένο «πλεόνασμα», έπεσε μόνον 7% και συνεχίζει στα ίδια! Μειώνονται από Ιούλιο οι συντάξεις, χρυσέ μου;  Αναπροσαρμόζονται, σου απαντούν οι ξυλοσχίστες και στέλνουν το μυαλό σου να κάνει τη σβούρα κι ό,τι κάτσει. Ο,τι να ’ναι ο κ. Βρούτσης (επίσης υπέροχος): βρίσκει τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα ελαφρώς «πάνω απ’ τον μέσο όρο της Ενωσης»!! - τσίου!Συνεπώς έχουμε ακόμα περιθώρια από Μπαγκλαντές να γίνουμε Ανθυπομπαγκλαντές. Ετσι μας κυβερνούν.
Κι έγινε η Ελλάδα μια χώρα που οι καρκινοπαθείς στήνονται έξι μήνες στην ουρά για ακτινοθεραπείες.
Και μόνον για αυτό αυτή  η κυβέρνηση θα έπρεπε ναδικασθεί. Κι όμως,
έχουν αντιληφθεί τόσο καλά το «μήνυμα» των εκλογών (λες και δεν υπήρξε αποτέλεσμα) που ξαναβγαίνουν στο γυαλί τύποι σαν τους Τζαμτζής και Κασσής κι αγορεύουν ξανά για την προσωπική τους παλικαριά που έκανε τη θάλασσα γιαούρτι, την ίδια ώρα που άλλοι τύποι σαν τον κ. Θεοχάρης κάνουν τη ζωή όσων πέφτουν στα νύχια τους λούνα πάρκ της τρέλας. Ετσι κυβερνάνε,
με «συζήτηση» για την εκλογή (σε μήνες και μήνες) του επόμενου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ενώ γύρω μας χάνονται ζωές - μια φάρσα μπούφα,
έτσι την έκαναν τη χώρα, κι έχουν ακόμα πολλά να της κάνουν. Και αυτοί (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) και τα πρώην τσιράκια τους. ΑίφνηςΤσούκαλης, Ρεπούση (αλλά και άλλοι πολλοί) ηράσθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνωστισμός εραστών! Συνωθούνται έξω απ’ την κολυμβήθρα του Σιλωάμ (όπου, ως γνωστόν, ύαινα μπαίνεις, αθώα περιστερά βγαίνεις), με ευγενή βεβαίως κίνητρα. Να λύσουν το πρόβλημασυμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ - διότι,
αν δεν το ξέρετε (παρ’ ότι το ξέρουν ο κ. Βενιζέλος, τοMega και ο κ. Κεδίκογλου), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα συμμαχιών - λες και γνωρίζουν εκ των προτέρων οι αυτόκλητοι προφήτες των αυτοεκπληρούμενων ευσεβών πόθων τι τέξονται οι επόμενες κάλπες!
Για την ώρα πάντως ένα απ’ τα προβλήματα που έλυσαν οι πρόσφατες κάλπες είναι αυτό της ΔΗΜΑΡ - στο 1,2% την έστειλε ο λαός. Πολύ σαφές ποσοστό, ώστε οι μισοί απ’ αυτούς να θέλουν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ (Ελιά, 58, Ποτάμι, Αγιος Σεβαστιανός ο Πληγωμένος) και οι υπόλοιποι μισοί να θέλουν να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τηφιλόδοξη προσδοκία να πάνε όλοι μαζί στο 4% εκ νέου - ένα ποσοστό πολύ χρήσιμο για την κυρία Ρεπούση φέρ’ ειπείν, μπας και ξαναπιάσει δουλειά υπό την εποπτεία της κυρίας Γιαννάκου ή της κυρίαςΔιαμαντοπούλου, ένα ποσοστό χρήσιμο για ΜΚΟ και αναθέσεις, σαν να μην άλλαξε τίποτα,
σαν η πολιτική τύχη του κ. Θ. Μαργαρίτη, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει την εξουσία, να είναι η φιλοσοφική λίθος για την απάντηση στο ερώτημα «τι είναι ο άνθρωπος; τι θέλει; γιατί ζει; κόβει το γάλα όταν πήζει το γιαούρτι;».
Σε αυτό το επίπεδο διεξάγεται μετεκλογικώς ο δημόσιος διάλογος στη χώρα (όπως άλλωστε και προεκλογικώς). Πώς θα πιασθούν κορόιδα οι χαχόλοι και θα χάψουν τα νέα μέτρα (με μπαράζ πολυβόλων θα περνούν απ’ τα θερινά τμήματα της Βουλής), πώς θαανασυντεθεί η Κεντροαριστερά, τι... πρόσημο θα έχει ο περονόσπορος, και αν θα πρέπει να βάλει μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάει σ’ αυτόν η ΔΗΜΑΡ, ώστε να γίνει ΔΗΜΑΡ ο ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι να μπορεί να του απευθύνει τον λόγο ο Μπενύτο και οι ηρωικοί αγωνιστές του σοσιαλισμού ΡέππαςΣκανδαλίδης και ΤζάκρηΣαν να μην άλλαξε τίποτα.
Ομως, με την κυρίαρχη προπαγάνδα να ορίζει τηνατζέντα, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων κερδίζει χρόνο. Και ο χρόνος αυτός είναι χρήμα. Για τη Ντόυτσε Μπανκ, τα funds και όλες τις άλλες αρπάχτρες.
Κι όσον ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να «παίζει» στην ατζέντα που διαμορφώνει η κυρίαρχη προπαγάνδα, στην ημερήσια διαταγή θεμάτωνπου του στήνουν, τόσο θα την «πατάει», κι όχι μόνον επικοινωνιακώς.
Ο μόνος συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός. Η μόνη συμμαχία που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον λαό. Στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δεσμευθεί καθαρά και ξάστερα με ένα πρόγραμμα (βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο) του οποίου η αναδιατύπωση επείγει. 

Τι θα κάνει με το χρέος. Και πώς. Με τον κατώτατο μισθό και τις συμβάσεις εργασίας. Με το πιστωτικό σύστημα. Με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Με τις μορφές της ανάπτυξης. Και τους τρόπους χρηματοδότησης. Με τα δάνεια. Κόκκινα και μη. Με την αποκατάσταση του Συντάγματος και τη θεραπεία των πληγών στη Διοίκηση, στην Παιδεία, στην Υγεία και στην Αμυνα. 

Αυτή είναι η ατζέντα που ενδιαφέρει τον λαό. Οι πρωτοβουλίες, οι θέσεις και οιτρόποι που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσουν συμμαχίες γύρω του.
Τα υπόλοιπα είναι πεθαμένα πράγματα, χάσιμο χρόνου, ώσπου χρόνος για να χαθεί να μην υπάρχει πια...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου