Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΠΤΕ) ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ

ΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΝΑΣ-  ΡΩΣΙΑΣ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΟΥΝ ΟΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο και θα δημιουργήσουν από κοινού έναν οίκο αξιολόγησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, μιλώντας κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα.

Oι κινεζικές εταιρείες είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το δολάριο και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με τις ρωσικές εταιρείες σε ρούβλια και γιουάν, αντικαθιστώντας το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ενώ θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο οίκο αξιολόγησης ο οποίος θα είναι απολιτικός.

Αυτή είναι η απάντηση Μόσχας και Πεκίνου προς τις ΗΠΑ και φαίνεται ότι θα συμπαρασύρουν ή σκοπεύουν να συμπαρασύρουν σε αυτή την πολιτική εγκατάλειψης του δολαρίου και τα άλλα μέλη των BRICS, δηλαδή την Ινδία, την Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις μεταξύ τους συνδιαλλαγές.

"Το ξεκίνημα των συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας σε εθνικά νομίσματα θα δώσει επιπλέον ώθηση στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Οι κινεζικές εταιρείες είναι έτοιμες να επενδύσουν στις υποδομές της Άπω Ανατολής (Σιβηρία). Εκτός αυτού συμφωνήθηκε Ρωσία και Κίνα να δημιουργήσουν ένα κοινό οίκο οικονομικών αξιολογήσεων" είπε ο Anton Siluanov 

  
Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, ο οίκος θα αρχίσει το έργο του με την αξιολόγηση κοινών επενδυτικών προγραμμάτων και «θα δημιουργηθεί με πρότυπο τους υφιστάμενους οίκους αξιολόγησης»

«Θέλουμε οι αξιολογήσεις που θα κάνει ο οίκος να είναι απολιτικές», τόνισε ο Σιλουάνοφ.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Απριλίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είχε μειώσει τη βαθμολογία του κρατικού χρέους της Ρωσίας ένα επίπεδο πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια», λίγες εβδομάδες αφότου η Κριμαία ενώθηκε με την Ρωσία, δείχνοντας με αυτή την ενέργεια ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς είναι πρωτίστως πολιτικές...

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου