Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΜΑΣ «ΣΤΟΛΙΖΕΙ» Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ


ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ»



Αναδημοσιεύουμε την σκληρή επίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Ευρώπη της Γερμανίας, με αφορμή την τραγωδία της Ελλάδας που εξαπέλυσε ο νέος Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον. 


Ύστερα από την επίσκεψή του στη χώρα μας το καλοκαίρι το 2018 και τις συνομιλίες που είχε, ο κορυφαίος Βρετανός πολιτικός δημοσίευσε ένα ιδιαίτερα καυστικό και αποκαλυπτικό άρθρο στην «Telegraph» για το ευρώ, την κρίση και τι είδε στην Ελλάδα. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
«Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. 

Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. 

Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά. 

Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια».

Ο Τζόνσον το πάει ακόμη παραπέρα: «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια».

Τονίζει δε ότι «όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν σκεφτόταν τη χώρα και τους πολίτες της. 

Σκεφτόταν μόνο την ΕΕ. Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρομακτική θέση να διαπραγματεύεται με ανθρώπους που δεν νοιάζονταν για τα συμφέροντά της, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν πολιτικά χρήσιμο να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες, και με το να κάνουν τη χώρα να υποφέρει θα απέτρεπαν οποιονδήποτε μελλοντικά θα έμπαινε σε πειρασμό να διαφοροποιηθεί από τις Βρυξέλλες».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, το πρότζεκτ της ΕΕ να σώσει το ευρώ με κάθε αντίτιμο πέτυχε, και ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία οικονομική αποικία της Γερμανίας, με οικονομία όμως που βρίσκεται καταχρεωμένη. «Κοιτώντας στη Μεσόγειο, θα δεις στοιχεία της ίδιας ιστορίας. 

Πώς το ευρώ όχι μόνο απέτυχε στον σκοπό του, αλλά κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο προοριζόταν», λέει.

«Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, και αναρωτηθείτε πώς θα νομοθετήσει η Ένωση με τον Ηνωμένο Βασίλειο εκτός, όταν δεν θα μπορούμε πια να να κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος αυτών των κανονισμών.

 Η ελληνική ταλαιπωρία συνεχίζεται και το μάθημα είναι ξεκάθαρο. Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να πουν στους Ευρωπαίους να πάνε στα τσακίδια. Δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τρέξουν την οικονομία προς όφελος των ψηφοφόρων.

 Αυτό θα ισχύσει και για τη Βρετανία. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα ιστορικό λάθος και να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε κάποια που απλά θα δέχεται εντολές από τις Βρυξέλλες, χωρίς λόγο στις αποφάσεις και τους κανονισμούς.

Με παράδειγμα την Ελλάδα, αναρωτηθείτε: Η ΕΕ θα δρα προς όφελος δικό μας και της Βρετανίας ή της ίδιας της Ένωσης; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, προτείνουμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στον παντοτινό μαλ… των Βρυξελλών;»καταλήγει ο Τζόνσον.


1 σχόλιο:

  1. Οι καθε προελευσης Αγγλοσαξονες ιδιως, διανοητες και πολιτικοι ων ουκ εστιν αριθμος, ειτε ανηκουν στην υπηρεσια της διεθνους Ελιτ της ΝΤΠ(που ειναι το πιθανοτερο) ειτε οχι μας ωθουν μονοτονα, σταθερα, και προγραμματισμενα προς την εξοδο του ευρω υποθαλποντας και κολακευοντας τις αρνητικες αντιληψεις του Ελληνα για την Ευρωπη και το κοινο νομισμα και πυροδοτοντας τα φυγοκεντρα αντανακλαστικα του.Το ιδιο κανουν τωρα και με την Ιταλια!! Νομιζω οτι δεν το κανουν απο φιλια και συμπαθεια προς εμας,η και προς τους λαους της Ευρωπης, το κανουν διοτι επιθυμουν την καταρρευση της ΕΕ και ειδικα της Ευρωζωνης.Θελουν να διαλυσουν τις Ευρωπαικες δομες διοτι ακομα και τωρα που η ΕΕ εχει ξεδοντιαστει και ειναι πλεον μια καρικατουρα των αρχικων οραματισμων αποτελει τον απολυτο εχθρο στα σχεδια τους.Ειδικα αν η Ευρωπη χειραφετηθει προς μια ενωση ελευθερων κρατων με κοινη αμυνα και κοινη εξωτερικη πολιτικη.ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ?Μια χαρα θα τους βολευε ως κουρελου της ΝΤΠ!!Μπορει βεβαια και να το κανουν και να τους βγει,μπορει ομως και οχι.Ηδη εξαγγελθηκε ο ευρωστρατος απο 25 χωρες μελη της ΕΕ. Ηδη ο Μακρον και η Μερκελ εκοντες ακοντες (την αναγκη φιλοτιμιαν ποιουντες) ψελλισαν κατιπροσφατως περι ΚΟΙΝΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.Η Γερμανια ξεκαθαρα αρνειται τις οικονομικες υποχρεωσεις της προς το ΝΑΤΟ. Ειναι βεβαιο οτι δεν το εννοουν ομως ειναι επισης βεβαιο οτι δεν μπορουν να πανε κοντρα στην θεληση των λαων τους!! Ο Χελμουτ Σμιντ πριν πεθανει ειχε πει οτι σε 15 χρονια η Ευρωπη θα εχει την Κοινη της Αμυνα. Η Ελλαδα παντως (και αυτο ειναι δυσοιωνο και αποκαρδιωτικο) δεν εχει συνεισφερει σχεδον τιποτα στο συγχρονο οικοδομημα της ΕΕ.Λειτουργησε ως κλεφτοκοτας και αρπαγας χωρις καποια προταση χωρις καποια εστω παραινεση προς την σωστη πλευρα συμφωνα με τα αρχετυπα ιδεωδη του Ελληνισμου.Δυστυχως αυτο εγινε.Απο την αλλη η Ελλας ειναι σχεδον αδυνατο να σταθει και να υπαρξει μονη της γεωπολιτικα.Για μια σειρα απο αυτονοητους λογους με πρωτο τον τεραστιο εθνικο κινδυνο που αντιμετωπιζει απο την Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή