Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!


ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ, Η ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΗ ΔΙΑΒΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑ
Γράφει ο Κυανός Ουρανός

Πολλοί θεωρούν ότι η ειδωλολατρεία (η λατρεία των "ειδώλων") έχει εκλείψει πλέον, εδώ κι αιώνες. Πιστεύουν ότι είναι η λατρεία άψυχων αντικειμένων ή κι έμψυχων, ζώων ή ανθρώπων. Θεωρούν ότι η ιστορία την ξεπέρασε. 

 Όμως είναι ακόμα εδώ και οι περισσότεροι, που την θεωρούν παρωχημένη, τελικά είναι οπαδοί της.

Ειδωλολατρεία δεν είναι μόνον η λατρεία του αγαλματιδίου του δήθεν θεού Βάαλ ή Μπαφομέτ ή η δήθεν λατρεία της χρυσού βοοειδούς ή του...γυμνοσάλιαγκα. 

 Ειδωλολατρεία είναι και να ανάγεις τα τριτεύοντα ή τεταρτεύοντα ή εκατοντεύοντα της ζωής σου σε πρωτεύοντα. Να ζεις γι όσα δεν είναι κρίσιμα και να αμελείς τα βασικά.

 Γιατί "είδωλον" είναι κάτι που δεν υπάρχει, όπως λέει και η λέξις κι όχι κάτι που νομίζεις ότι υπάρχει. 

 ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΔΩΛΟΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ.

Βάσει αυτών, το να ζεις για να δουλεύεις είναι ειδωλολατρεία. Το να ζεις για να γίνεις πλούσιος και να αποκτήσεις παλάτια ή σπορ αυτοκίνητα ή τσάντες Luis Vuitton ή να φουσκώνεις για να φαίνεσαι σφίχτερ-man ή faux-vyzou επίσης είναι ειδωλολατρεία. 

 Το να ζεις για να αποκτήσεις i-phone σαν τον πλαϊνό σου ή μοντελάκι σαν την κολλητή σου κι αυτό είναι ειδωλολατρεία.

Πιθανότατα κάποιοι να αναρωτιούνται πως αυτά είναι είδωλα αφού εκτός που τα βλέπουμε, επιπλέον τα "ακουμπάμε". Ας τα εξετάσουμε:

1 – Στην ζωή μας έχει σημασία η ιεράρχησις των αναγκών μας. Συχνά αναδεικνύεται κάτι σαν αναγκαίο χωρίς να είναι και με αυτήν την σημασίαν ουσιαστικά είναι είδωλον. Ας δούμε ένα σχετικό διδακτικό video :


2 – Είδωλα όμως είναι και τα πάθη των ανθρώπων, κάθε τι που δημιουργεί εξάρτησιν μακράν του σκοπού δημιουργίας. Κάθε τι που δημιουργεί φόβον με την παρουσία του αλλά και την μη παρουσία του. Παράδειγμα ο πλούτος, που μπορεί να μην δημιουργεί φόβον η ύπαρξις αλλά η έλλειψίς του.

3 – Σαν "είδωλον" εννοούμε ότι το συμβολιζόμενον δεν είναι πραγματικόν ή υπάρχει αλλά δεν έχει τις ιδιότητες, που του προσάπτουν. Αυτά ήταν τα είδωλα των ψευτοθεών, που μπορεί να υπήρχαν ή και να υπάρχουν ακόμα σαν όντα, σε καμμία περίπτωσιν όμως δεν ήταν θεοί.

Λέγοντες θεός, εννοούμε μιαν ύπαρξιν δυνάμενη να πραγματοποιήσει τα πάντα, υλικά ή πνευματικά. Ως σήμερα μόνον ο Τριαδικός Θεός το έχει πολλαπλά αποδείξει και συνεχίζει να το αποδεικνύει ενώ τα λοιπά ειδωλάκια είναι όχι απλά αδύναμα αλλά και ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ. 

 Μοναδική εξαίρεση αυτός που ενώ υπάρχει (;;;) θέλει εμφατικά να τονίζει ότι είναι ΜΗ ΩΝ. Πόση κατάντια, άσχετα αν πολλοί τρέχουν στη κατηφόρα μαζί του.

4 – Έμφυτα υπάρχει στον άνθρωπον η αναζήτησις των ριζών του, όποιων τον έφεραν στον κόσμον αλλά και η προσμονή τρυφερότητας κι αγάπης από τον δημιουργόν του (όπως το βρέφος αποζητά από τους φυσικούς του γονείς) καθώς και προσδοκία οδηγιών για ζην κι ευ-ζην. Από την 'άνω ενατένισιν' προέρχεται η λέξις 'άνθρωπος' (άνω+θρώσκω=ατενίζω).

Εκμεταλλευόμενοι αυτήν την ανάγκη του ανθρώπου αλλά και το δέος αδυναμίας του ενώπιον φυσικών φαινομένων, μυθικών φανταστικών όντων και εντυπωσιακών φυσικών σχηματισμών, επιτήδειοι "πονηροί" δημιούργησαν στο διάβα της ιστορίας πολλές θρησκείες. 

 Ο πανδαμάτωρ χρόνος λησμόνησε πάμπολλες. Αν υπήρχεν ο θεός τους θα είχεν επέμβει για να μη λησμονηθή. Αυτά ήταν τα αρχικά είδωλα και η ειδωλολατρεία.


Ο λόγος της δημιουργίας ειδώλων είναι η παντελής αδυναμία δημιουργίας από αυτούς.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ.

Έτσι το μόνο που τους απέμενε ήταν ή να παρουσιάσουν κάποιο φυσικό φαινόμενον ή σχηματισμόν, προσδίδοντάς του υπερφυσικές ιδιότητες με πειθώ τον φόβον.

Σήμερα για πειθώ χρησιμοποιούνται τα εξαγορασμένα ΜΜΕ.


Ο άνθρωπος δεν βοηθήθηκε ποτέ από τους "παγανιστικούς" θεούς παρά μόνον το δέος του προς αυτούς γινόταν άρμα εξουσίας των "πονηρών" ιερατείων πάνω του. 

Ποτέ σ'αυτές τις θρησκείες δεν καταγράφηκε ιστορικά αισθητή βοήθεια θεού προς πιστούς, πόσο μάλλον εξήγησις τον σκοπού υπάρξεώς και προορισμού αυτών, ειδικά πέραν της αισθητής ζωής.

Κάποιες θρησκείες παραμένουν ως σήμερα. Ποιές όμως είναι "ζωντανές θρησκείες", κρίνοντας από τις εμφανίσεις του "θεού" τους (ή διακονητών του), τις ενέργειες για το καλό των πιστών (θαύματα) και την διαρκή νουθεσίαν κι ορθοδρόμησίν τους;

Στην αρχήν της Οδυσσείας ο Όμηρος αναφέρει ότι ο Ζευς δεν θέλει να ασχολείται με τους ανθρώπους και τα λάθη τους απ'τα οποία πεθαίνουν, ο Ηρόδοτος χαρακτήρισε τους Ολύμπιους φθονερούς και ταραχώδεις και οι περισσότεροι φιλόσοφοι τους απέρριψαν πιστεύοντας στον μονοθεϊσμόν, τιμωρούμενοι δε παραδειγματικά για την δοξασίαν τους. 

 Στους μηδικούς πολέμους είναι γνωστόν ότι τα ιερατεία τάχθηκαν με το μέρος των Μήδων προδίδοντας τους Έλληνες.

Τουλάχιστον αυτά τα είδωλα στόλισαν μουσεία απανταχού της γης. Μέχρις εκεί!!!


Στην Ανατολήν (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία) αναπτύχθηκαν θρησκείες/πολεμικές τέχνες, που μιλούσαν για πνευματικήν ανθρώπινην ανέλιξιν, όλες όμως πρέσβευαν ανθρώπινες σκέψεις χωρίς καμμία να παρουσιάσει το Απόλυτον Ον της Δημιουργίας. Πολλές λειτουργούσαν με το δόγμα "εν τη παλάμη και ούτω βοή(θη)σωμεν", 'θαυματουργούντας υλικά' (ταχυδακτυλουργικά) σπανίως αλλά με πραγματικό θαύμα ποτέ, μεταβάλοντες το άνω θρώσκειν σε ομφαλοσκόπησιν.


Στην Άραβία, Μεσόγειο, Μέσην Ανατολήν ως τα βάθη της Ασίας εξαπλώθηκε ο Μωαμεθανισμός, σαν η πλέον μισάνθρωπη θρησκεία, με υποσχέσεις 'ουρί και πιλαφιών' βανδαλίζοντας τις ψυχές των πιστών και φανατίζοντας αυτούς σαν εξολοθρευτές των αλλοπίστων. Εμφάνισις θείων όντων ΜΗΔΕΝ, πραγμάτωσις θαυμάτων ΜΗΔΕΝ όμως ουρί 72 (να τα πάλι τα είδωλα αλλά άπιαστα).


Ο Εβραϊσμός ήταν η αποκάλυψις του Ενός Θεού, με πλήθος θαυμάτων-εμφανίσεις υπερκόσμιων οντοτήτων μέχρι το υπηρετόν τον πονηρόν ιερατείον εκτρέπεται από την πραγματικήν Πίστιν και τρέπεται σε νεκρά θρησκεία, όσον αφορά θαύματα. Απλώς έγινε άλλη μία θρησκεία του "πονηρού" και ήταν ένας από τους λόγους ενανθρωπήσεως του Ιησού Χριστού.


Ο Χριστός υπήρξεν ιστορικά ο Μόνος, που δημόσια κι αισθητά δήλωσε Θεός του κόσμου, Θεός του εκτραπέντος Εβραϊσμού, τον οποίον ήλθε να (συμ)πληρώση ενανθρωπιζόμενος.

ΚΑΝΕΙΣ άλλος επί γης δήλωσε Θεός γιατί ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για όποιον άλλον!

Τα θαύματά Του και των διακονητών Του ΑΠΕΙΡΑ, η νουθεσία και φροντίδα των πιστών διαρκής κι αμείωτος, ο ΜΟΝΟΣ που προσφέρει ελπίδα, συγχώρησιν, αγάπην, γνώσιν του προορισμού και του ΄θεϊκού' μέλλοντος ζώντων και τεθνεώτων.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ.

Αυτός είναι ο λόγος που τα είδωλα τον τρέμουν.

Ο Διαβολισμός, των απείρων μεταμφιέσεων όπως σατανολατρεία, μασονία κλπ αλλά και των διαστρέψεων Εβραϊσμού και Χριστιανικών δογμάτων, είναι η μόνη ζωντανή θρησκεία αντίπαλος της Ορθοδόξου Πίστεως. 

 Δεν θαυματοποιεί αλλά πάντα είναι η μόνη θρησκεία, που τα υπερκόσμια όντα (εκπεσώντες άγγελοι) κι ο αρχηγός Εωσφόρος εμφανίζονται αισθητά (παρότι στον Δημιουργόν οφείλουν την ύπαρξίν τους) και δεν μπορούν να δημιουργήσουν τίποτα πλην κακίας και φόβου.

Εππ, ξέχασα, δημιουργούν και είδωλα...


Ο δάσκαλος της τέχνης του "διαίρει και βασίλευε" Εωσφόρος, οδηγεί βαθμιαία τον Χριστιανισμόν σε αιρέσεις, διαιρέσεις και δόγματα αλληλοσπαρασσόμενα, με αποτέλεσμα να χαθούν θαύματα, νουθεσία κι αγιότης. Πάντα λειτουργεί με τον φόβον και με είδωλα.


Τα ιστορικά πρόσφατα είδωλά του είναι η επιστήμη, η υγεία, το χρήμα, η εξουσία επί των υπολοίπων ανθρώπων, η καλοπέραση, το βόλεμα, το ραχάτι, η σεξουαλική διαστροφή και κυρίως ο φόβος θανάτου, αυτός που δεν έχουν οι πραγματικοί Ορθόδοξοι αλλά δεν είχε και ο αρχαιοελληνισμός.


ΜΟΝΗ ΖΩΣΑ ΠΙΣΤΙΣ απομένει η Ορθοδοξία.

Όποιος αμφισβητεί τα θαύματα ας ρωτήσει κάποιον γείτονά του...

και στις δυσκολίες της ζωής μονολογεί ... "αχ! Παναγιά μου" ή "Άι Νικόλα, σώσε με"

5 – Κάποιοι μπορεί να αδυνατούν να καταλάβουν γιατί τα είδωλα δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αφού μπορεί να τα αισθάνονται. Όμως ο λόγος της ανυπαρξίας τους είναι απλός. Η αντίληψις αυτών υπάρχει στον κτιστόν κόσμον που ζούμε, που είναι πεπερασμένος τοπικά και κυρίως χρονικά. 

 Ο Χριστός επαγγέλθηκε τον αληθή, αιώνιον κι άπειρον κόσμον, στον οποίον δεν θα χωρά είδωλον, αφού δεν θα υπάρχει κακία, φόβος και ψεύδος, στοιχεία των ειδώλων.

Αν δεν μπορούν να καταλάβουν αυτήν την επαγγελία, ας εξηγήσουν στους εαυτούς τους πως κατάλαβαν την "θεωρία της σχετικότητος" (αυτή είναι είδωλον).

Μακάρι να καταλάβουν όλοι ότι η διαιώνια πάλη του κακού εναντίον του καλού είναι η διαχρονική αιτία της παγκόσμιας ιστορίας και δεν υπάρχει ιστορικόν γεγονός που δεν οφείλεται σ'αυτήν.

Ο Χριστός είναι η μοναδική σωτηρία του κόσμου, με την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να Τον καλέσουμε εξ όλης της ψυχής κι όλης της διανοίας, είναι βέβαιο δε ότι η προσφορά Του θα είναι ανείπωτη.

Όταν «είπεν ο Θεός, ποιήσωμεν άνθρωπον κατ'εικόνα ημετέραν και καθ'ομοίωσιν...», όλα άρχισαν κι ο Εωσφόρος, που ζήλεψε τον άνθρωπον, άρχισε τον πόλεμον, τον έναν και μοναδικόν παγκόσμιον πόλεμον απ'αρχής ανθρωπότητας, στον οποίον μετείχαν όλα τα έθνη όλων των ιστορικών εποχών, κανενός εξαιρουμένου, έναν καθημερινόν γι όλους πόλεμον, που αγνοούν την διεξαγωγή, θεωρώντας αιτίαν των δεινών πότε τη μεταφοράν ή τιμήν της ενέργειας, πότε την κάθε επιδόξου πλανητάρχη αρχομανίαν ή σεξομανίαν, πότε κάποιαν ωραίαν Ελένην κοκ.

Ο εκπεσών άγγελος, για να πλήξει τον Δημιουργό δημιουργεί διαρκώς θρησκείες ΕΙΔΩΛΩΝ (=έλεγχος) υποσχόμενος εξουσία στα ιερατεία με απώτερον σκοπόν τον κατακερματισμόν της ανθρωπότητος και την απομάκρυνσίν της από τον Πατέρα της ζωής. Ατυχώς πολλοί πλανημένοι θεωρούν τον Χριστόν να μην έχει θέσιν στην καθημερινότητά μας ή την ασχολία με τον Χριστόν αποκλειστικώς απασχόλησιν/φροντίδα θεολόγων & ιερέων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ :

ΕΙΔΩΛΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΑΘΗ και ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ, ΚΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗΝ ΕΡΜΑ, ΩΣΤΕ ΤΟ "ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ" ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ... ΑΙΩΝΙΑ.

Καλή φώτισιν κι "εν Ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν ..."


Κυανός Ουρανός

ΥΓ – Έστω από εδώ μια υπόμνησις προς κάποια ψυχή "απελπισμένη" :

Κάποτε ο διάβολος αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του κι έβαλε πωλητήριο σε όλα τα εργαλεία του. Είχε παρατάξει όλα του τα εργαλεία, την κακεντρέχεια, τον δόλον, το μίσος, την ζήλια, την απάτη κλπ το κάθε ένα με την ταμπελίτσα της τιμής του. Πέρα από τα υπόλοιπα, υπήρχε και ένα φαινομενικά αβλαβές σφηνοειδές εργαλείο, πολύ ξεθωριασμένο με τη μεγαλύτερη τιμή.

- Τι είναι αυτό; ρώτησε ένας υποψήφιος πελάτης.

- Αυτό το εργαλείο, είναι η απελπισία και η απογοήτευσις, απάντησε ο διάβολος.

- Και γιατί έχει τόσο μεγάλη τιμή; ρώτησε ο πελάτης.

- Γιατί μου είναι πιο χρήσιμο από ότι όλα τα υπόλοιπα. Όταν όλα τα άλλα εργαλεία είναι άχρηστα και δεν μπορώ να πλησιάσω τον άνθρωπο, χρησιμοποιώ αυτό το εργαλείο, μπαίνω μέσα του και τον κάνω ότι θέλω. Το χρησιμοποιώ σχεδόν σε όλους, επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι είναι δικό μου εργαλείο, γι'αυτό και είναι τόσο αποτελεσματικό.

Λόγω της μεγάλης τιμής, κανείς δεν αγόρασε αυτό το εργαλείο κι ο διάβολος το χρησιμοποιεί ακόμη.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ ΟΝΤΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ. 

 Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΖΕΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ. 

 ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΕΙΔΩΛΟΝ ΕΙΝΑΙ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΝ.



4 σχόλια:

  1. Υπέροχο άρθρο
    Απλό κατανοητό γεμάτο συμβολισμούς
    Καλή δύναμη σε όλους μας 🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαζο-εμετικο-αντιεπιστημονικο-ανιστορητο-παραπλανητικο το αρθρο!!
    Κυριε Ρομανε μου ζητησατε να σας κανω ερωτησεις και εσεις θα μου δινεται απαντησεις...

    Με ποιον επιστημονικο η γραμματικο ορο οι Χριστιανικες ξυλινες ζωγραφισμενες απο μελανι εικονες και το ξυλο η σιδερο σε σχημα σταυρου η τα κομποσκινια δεν ειναι άψυχα αντικειμένα που λατρευονται??

    Αφου εσεις ο ιδιος σε προηγουμενο προσφατο σχολιο σας χαρακτηρισατε ολους χωρις εξαιρεση τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους "προ Χριστου Αγιους και Διδασκαλους" και απο την στιγμη που ενας Αγιος ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κανει λαθος,γιατι εσεις επιτρεπετε ενα αρθρο που στη ουσια τους ακυρωνει-τους προσβαλει αυτους και την Αρχαια Ελληνικη κληρονομια που αφησανε σε εμας οπου αυτα τα "ειδωλα"επαιξαν καθοριστικο ρολο στην εξελιξη τους??
    Μηπως τελικα οι Αγιοι κανουν λαθη και δεν πρεπει να τους περνουμε στα σοβαρα?
    Μηπως διαφωνειτε τελειως με το αρθρο και απλα το αφηνεται να ανεβει?
    Μηπως μας λετε καπου ψεμματα?

    Οταν εσεις αντικριζεται την Ακροπολη εναν ναο που ανηκει σε μια παλια Θεοτητα και που μας εχει κανει γνωστους σε ολον τον κοσμο και που ακομα επανω της εχει"ειδωλα νιωθεται οτι υπαρχει κατι το διαβολικο πανω σε αυτην?
    Δεν νιωθετε την αναγκη να την γκρεμισουμε αφου ειναι τελικα του διαβολου?
    Με τα μουσεια που ειναι γεματα απο αυτα τα ειδωλα και κανουν ουρα οι ανθρωπο απο ολο τον κοσμο για να τα δουν και μαλιστα πληρωνουν και βγαζουν και αναμνηστικες φωτογραφιες,αρα ειναι μια μορφη λατρειας και θαυμασμου προς αυτα ?εκει τι κανουμε κυριε Ρομανε???

    Οι Χριστιανοι που πανε στην ακροπολη και νιωθουν δεος και θαυμασμο,στην ουσια δεν θαυμαζουν ενα εργο του διαβολου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις : <>
      Στήριξέ τα! Ξέρεις τι είναι Επιστήμη ή Ιστορία; Τι έχεις σπουδάσει αγορίνα; Κοπτική ραπτική ή Μανικιούρ-πεντικιούρ στο ΙΕΚ μαλα-ΚΥΑ; Ο Πλάτων έλεγε ότι καθείς δικαιούται να έχει γνώμη ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗΝ ΕΧΕΙ; Συ τι γνώσεις έχεις; Από αυτά που γράφεις στερείσαι παντελώς της Λογικής. Αλλά αφού πιστεύεις ότι είσαι απόγονος των μαϊμούδων, τι περισσότερο μπορεί κάποιος να περιμένει από σένα; Λοιπόν πρώτα απέδειξε ότι είσαι άνθρωπος κι έλα πάλι να εξεταστείς. Σήμερα κόβεσαι.

      Διαγραφή
  3. Εγώ θα έλεγα πρίν απ΄όλα να μάθει και λίγη ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ!!!"Οταν εσεις αντικριζεται την Ακροπολη";
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΕΤΕΙ ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!
    Αυτοεξευτελίζεσαι με το σχόλιο αυτό.
    Παρ΄όλα αυτά η απάντηση σε όσα μάταια προσπαθείς να διατυπώσεις αλλά δεν το κατορθώνεις διότι σου λείπει η παιδεία, δίδεται από τους αγιορείτες μοναχούς που ξενυχτούσαν για να αντιγράψουν και έτσι να διασώσουν ακόμη και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη με τους φαλλούς και τις παντοειδείς διονυσιακές ασέλγειες που περιγράφονται εκεί.
    Το ότι ο συγγραφέας σε έκρινε μετεξεταστέο δείχνει ότι είναι άκρως επιεικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή