Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΩΣΙΛΟΓΑ ΜΜΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΤΑΡΑΧΟ...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!




 Στο δικό του κόσμο εξακολουθεί να ζει -ή να κάνει πως ζει- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μέσα από συνέντευξη στο προστατευμένο περιβάλλον του… αγαπημένου του ΣΚΑΪ, επιχείρησε και πάλι να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, πανηγυρίζοντας για τα «κατορθώματα» της κυβέρνησής του.

Αδυνατώντας να διαχειριστεί στο ελάχιστο όλα τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν, όπως η πανδημία και η ακρίβεια, επιμένει να επιδίδεται σε φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, χωρίς να μπορεί να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο και να εξαγγείλει ένα στοιχειώδες μέτρο που θα δώσει ανάσα στους πολίτες.

 Δεν δίστασε μάλιστα να ανακοινώσει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από το 2023, όταν όμως την ίδια εξαγγελία είχε κάνει και πριν από… δύο χρόνια, πάλι μέσα από τέτοιου είδους συνέντευξη, αναφερόμενος στο 2021!

Τη συγκεκριμένη δήθεν είδηση φρόντισε να τη διανείμει από την παραμονή της συνέντευξης στα συστημικά, μπουκωμένα με κρατικό χρήμα (από τη λίστα Πέτσα) ΜΜΕ, για να την προβάλουν. 

Άραγε, το Σάββατο ο συνεντευξιάζων δημοσιογράφος δεν ήξερε ότι τα ίδια (ακριβώς!) που έλεγε σε αυτόν ο πρωθυπουργός τα είχε πει και σε συναδέλφους του προ διετίας; Δυστυχώς, εκτός από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει καταργήσει και τη… δημοσιογραφία!

Αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση και τη φτώχεια που, με τις νεοφιλελεύθερες τακτικές του, έχει σκορπίσει στον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «το ελληνικό γάλα είναι ακριβό, εφόσον είναι ελληνικό», ενώ ανέφερε με στόμφο πως «αν ρωτήσετε και τους εργαζομένους, ξέρουν πολύ καλά ότι ο κατώτατος σήμερα δεν μπορεί να πάει στα 800 ευρώ»!

Ο κ. Μητσοτάκης -παραπέμποντας πολλές φορές σε σατιρικό σόου από τα παλιά- δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, συνεχίζοντας να κοροϊδεύει τον κόσμο και να μιλάει για μειώσεις φόρου, την ώρα που τα νοικοκυριά έχουν λυγίσει από το κύμα ακρίβειας, η Ελλάδα έχει την 8η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο και οι φορολογούμενοι πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ανέφερε λίγο μετά τη συνέντευξη πως «η κυβέρνηση μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και η χώρα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για σημαντικά ξένα κεφάλαια».

Συνεχίζει να υπόσχεται αύξηση του κατώτατου μισθού

Επιπλέον, συνεχίζει να υπόσχεται αύξηση του κατώτατου μισθού, που προφανώς -όπως ξεκαθάρισε- δεν θα αγγίζει τα 800 ευρώ, γιατί «θα ανέβει η ανεργία»! 

Για τους υπέρογκους λογαριασμούς στην ενέργεια ο πρωθυπουργός είπε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη για όσο χρειαστεί, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις πάνω από τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, καθώς «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά το δέντρο της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης». Για την πανδημία είπε ότι «δεν τελειώσαμε, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο» (με δεκάδες νεκρούς καθημερινά), επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν το 2023 και χωρίς να αλλάξει πάλι ο εκλογικός νόμος.

O κ. Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας, σημειώνοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη, και τόνισε ότι η είσοδος στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα θα γίνεται μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Αντιπολιτευτικά πυρά κατά της «εικονικής πραγματικότητας» του Κυριάκου

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, ασκεί σκληρή κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι «για τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν λεφτόδεντρα μόνο για τους φίλους του και τα γαλάζια golden boys». 

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «πανικόβλητος από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του και την οργή των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει και πάλι στη γνωστή συνταγή Μαυρογιαλούρου της Δεξιάς. 

Ψεύδη και θολές και αδιευκρίνιστες υποσχέσεις για ελαφρύνσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Κουβέντα για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «πρωθυπουργός Μνημονίων με υπουργό απολύσεων Μητσοτάκη ήταν ο κ. Σαμαράς και πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, ρύθμισε το χρέος για να δανείζεται φθηνά η χώρα και παρέδωσε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία ο Αλέξης Τσίπρας».

Η πιο χαλαρή ανακοίνωση απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν αυτή του ΚΙΝ.ΑΛ.: «Αν η σημερινή εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες, που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε.

 Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του… βλέποντας και κάνοντας», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη.

Η Ελληνική Λύση σχολίασε πως «η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο περιγραφής μιας… εικονικής πραγματικότητας. Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα θα γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια ανάπτυξης, ενώ έχει καταστεί παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους. 

Ο πρωθυπουργός επαίρεται για το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, το οποίο συντηρείται με αχαλίνωτο δανεισμό, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει καταρρεύσει λόγω των πρωτοφανών ανατιμήσεων».

Το ΚΚΕ διατύπωσε την άποψη ότι «ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εμφανίζει ως σωτήριο “φάρμακο” για τα λαϊκά προβλήματα το ίδιο το “δηλητήριο” που τα προκαλεί, αφού η ανάπτυξη που υπόσχεται δεν φέρνει τελικά “μέρισμα για όλους”, αλλά κέρδη για τους λίγους και νέα βάρη στις πλάτες των πολλών».

Τέλος, το ΜέΡΑ25, διά του εκπροσώπου του Μ. Κριθαρίδη, σημείωσε: «Κύριε Μητσοτάκη, και πρωθυπουργός των Μνημονίων είστε και της υπερχρέωσης με δανεικά, της ανισότητας και του διαρκούς ψέματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου