Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΠΙΖΕΤΑΙ





Χειρότερο από το να αμαρτάνει κανείς είναι να απελπίζεται (λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος). Ο Ιούδας ο προδότης ήταν μικρόψυχος και δεν είχε πείρα του πολέμου και γι’ αυτό απελπίστηκε. Έπεσε πάνω του με ορμή ο διάβολος και τον έβαλε να απαγχονιστεί. 

Ο Πέτρος, όμως, ως στερεά πέτρα, έπεσε σε σοβαρό παράπτωμα, της αρνήσεως του Χριστού, ως εμπειροπόλεμος που ήταν δεν παρέλυσε, ούτε απελπίστηκε από τη λύπη του. Αφού σηκώθηκε προσέφερε πικρά δάκρυα μέσα από την καρδιά θλιμμένη και ταπεινωμένη. 

Και αμέσως ο εχθρός, όταν τα είδε αυτά, σαν να τον έκαψαν δυνατές φλόγες στο πρόσωπο έφυγε με ορμή μακριά, με φοβερούς θρήνους.

Βλέπουμε εδώ, ότι η απελπισία στους κόλπους της Εκκλησίας αφορά αποκλειστικά και μόνο την αμαρτία του καθενός και τη δυσκολία που αντιμετωπίζει να ξεφορτωθεί τα πάθη του.

Απελπισία σε θέματα υλικών αγαθών και υγείας δε λογίζεται, διότι αυτά είναι δεδομένα, καθώς παραχωρούνται από το Θεό και αποσύρονται μόνο άχρι καιρού για εκ(παίδευση) της ψυχής.

Το ότι εμείς φοβόμαστε τόσο πολύ έναν αόρατο εχθρό (και προσεχώς ορατούς εχθρούς) και έχουμε άγνοια της έννοιας "αμαρτία", δηλαδή της συνειδητής, ή ασυνείδητης καταπάτησης του Νόμου του Θεού, ενώ από φόβο εφαρμόζουμε κατά γράμμα το "νόμο" του εχθρού του Θεού και των σκιάχτρων του, σημαίνει πολύ απλά ότι είμαστε μόνο κατ' όνομα Ορθόδοξοι Χριστιανοί και χρειαζόμαστε πολλή κατήχηση για να ισιώσουμε.


Το ότι υπάρχουν ιερείς και αρχιερείς που όχι μόνο δεν εντοπίζουν αυτή την πλάνη των σύγχρονων Χριστιανών, αλλά γίνονται οι ίδιοι τύποι ολιγόπιστων και άθεων ανθρώπων, όχι μόνο με το να φοράνε φίμωτρα και να εμβολιάζονται, αλλά και με το να αποτρέπουν την είσοδο στους Ιερούς Ναούς σε συνειδητούς Χριστιανούς που αγωνίζονται να αντισταθούν στην ανομία. 

Και απολύουν τους υφιστάμενούς τους όταν δε συμμορφώνονται με τα κελεύσματα των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας, σημαίνει ότι υπηρετούν μάλλον αυτούς τους μισθοδοτούν (και αυτούς που τους … πριμοδοτούν), φερόμενοι περισσότερο ως δημόσιοι υπάλληλοι παρά ως λειτουργοί του Υψίστου!!!

Μας το έστειλε ο Ηλίας Σκουντριάνος

1 σχόλιο: