Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ...


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!   ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ» 


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ερντογάν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά.»

«Η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Χάλκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Τήλος, η Νίσυρος, η Κάλυμνος, που αναφέρονται ως Δωδεκάνησα, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Σύμη, η Κως, το Καστελλόριζο και οι μικρές βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν στρατό...»

«Η Ελλάδα συνεχίζει να υπερασπίζεται την πολιτική του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρά τις αντίθετες διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για αυτήν στο Αιγαίο.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά. Στην πραγματικότητα, φέραμε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη την επόμενη περίοδο».

Τι άλλο αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

«Η Τουρκία έκανε καταγγελία στον ΟΗΕ τον Ιούλιο σχετικά με τις ενέργειες της Αθήνας που παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Στην επιστολή που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Antonio Guterres, την οποία υπογράφει ο Feridun Sinirlioğlu, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ αναφέρονται τα εξής: «θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχετικές συμφωνίες για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου».

Το άρθρο 13 της Συνθήκης της Λωζάνης, που υπογράφηκε το 1923 μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ορίζει ότι «Για τη διατήρηση της ειρήνης, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει ναυτικές βάσεις και οχυρώσεις στα νησιά Λέσβο Χίος, Σάμος .

Τα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, μεταφέρθηκαν στην Ιταλία μετά τον πόλεμο της Τρίπολης του 1912 και παρέμειναν στην κυριαρχία της Ιταλίας μέχρι τη Συνθήκη των Παρισίων που υπογράφηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Τα νησιά που στοχοποιεί η Άγκυρα

Λόγω του γεγονότος ότι η Ιταλία ήταν στην πλευρά των ηττημένων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα νησιά αυτά μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη του Παρισιού που υπογράφηκε μεταξύ των συμμάχων χωρών και της Ιταλίας στις 10 Φεβρουαρίου 1947.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Χάλκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Τήλος, η Νίσυρος, η Κάλυμνος, που αναφέρονται ως Δωδεκάνησα, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Σύμη, η Κως, το Καστελλόριζο και οι μικρές βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν στρατό.

Στη Συνθήκη του Παρισιού ορίζεται ξεκάθαρα, πως «αυτά τα νησιά θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα».


2 σχόλια:

 1. Εθελοτυφλούμε, ή νομίζω; Οι άνθρωποι αυτοί είναι επιχειρηματίες της HELLENIC REPUBLIC Corporation με έδρα την Ουάσινγκτον με ΑΦΜ 0000931106. Επειδή εμείς κοιμόμαστε με τα τσαρούχια η αλήθεια δεν αλλάζει...

  https://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?action=getcompany&CIK=0000931106&owner=exclude&count=40&fbclid=IwAR0Ob-VYjC8CI181FE-tWiS7R8LStu5VqRL0z3NAGHbQa3SSmNz7jg-U5lY


  http://oimos-athina.blogspot.com/2019/11/blog-post_4.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο για τα νησιά, οι Μογγόλοι από τη μια έχουν δίκιο, διότι έχουν καταβάλλει το τίμημα στην HELLENIC REPUBLIC CORPORATION και απαιτούν να πάρουν αναίμακτα τα πωληθέντα. Ωστόσο δε ρώτησαν τους (κοιμισμένους έστω ακόμα) Έλληνες και κυρίως το Θεό τους

   Διαγραφή