Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ


ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ
ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ



Γράφει ο Όμηρος Αλεξάνδρου

Ο Κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού!!! Γιατί κάποιοι ήθελαν… "ηγέτη της κρίσης".


Την 1η Σεπτεμβρίου το μέλος της Διαπραγματευτικής Ομάδας και της Ομάδας Νομικών Συμβούλων για το Κυπριακό νομικός Πόλυς Πολυβίου με τετρασέλιδο email που απέστειλε στην διαπραγματευτική ομάδα  και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από αυτήν του Προέδρου σε διάφορες πτυχές του κυπριακού.

Πιο συγκεκριμένα ο Πόλυς Πολυβίου καταθέτει την θέση του επί ζητημάτων του κυπριακού εκφράζοντας ταυτόχρονα έντονες ανησυχίες. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:  ‘’Kαι μόνο η σκέψη για εκ περιτροπής Προεδρία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη’’.

 Σε ότι αφορά τις μεταβατικές περιόδους διερωτάται ‘’ποιος θα πιέσει την Τουρκία μετά τη λύση, να εφαρμόσει τα όσα θα έχει συμφωνήσει’’. Αναφέρει επίσης ότι ‘’η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και η επιστροφή της Αμμοχώστου θα πρέπει να προηγηθούν της λύσης’’.

 Σε ότι αφορά το θέμα της κλήρωσης (κοινώς ζήτουρα) για το μηχανισμό επίλυσης αδιεξόδων, αναφέρει ότι ‘’θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε δυσλειτουργία του κράτους και συνεχή αδιέξοδα’’

Σε ότι αφορά το νομικό σύστημα τονίζει ότι ‘’πρέπει να είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές κάτι που δεν φαίνεται να έχει συμφωνηθεί’’. Τέλος αφού ξεκαθαρίζει πως ‘’το εδαφικό και οι εγγυήσεις/ασφάλεια είναι μεν σημαντικά, σημειώνει ωστόσο πως είναι εξίσου, αν όχι ποιο σημαντικό, το θέμα της βιωσιμότητας της λύσης, λέγοντας πως με την προτεινόμενη λειτουργικότητα της ομόσπονδης κυβέρνησης θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες’’.

Απο πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, πέραν του Πόλυ Πολυβίου και άλλα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας εγείρουν έντονες διαφωνίες για τη μορφή της λύσης και τη βιωσιμότητά της. Έντονος προβληματισμός επίσης υπάρχει ως προς το τι πραγματικά μαγειρεύεται και μεθοδεύεται στις συνομιλίες και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με κάποιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι διαφωνίες αφορούν τη διαφαινόμενη μορφή λύσης του Κυπριακού καθώς και τη δομή και τη λειτουργία του νέου πολιτειακού συστήματος που θα προκύψει, θεωρώντας πως θα είναι εξόχως δυσλειτουργικό και μη βιώσιμο.

Ως εκ τούτου, εγείρουν σοβαρές ενστάσεις τόσο με τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στη διαπραγματευτική διαδικασία όσο και με κατατεθειμένες προτάσεις της πλευράς μας στην τράπεζα των συνομιλιών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν και αποχωρήσεις, αφού, όπως πληροφορούμαστε, παρουσιάζεται ανέφικτη, στην παρούσα στιγμή τουλάχιστον, η προοπτική «θεραπείας» των εν λόγω διαφωνιών και ανησυχιών των συγκεκριμένων μελών της διαπραγματευτικής ομάδας για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Όπως είναι ευνόητο, η εξέλιξη αυτή επιτείνει ακόμη πιο πολύ το κλίμα δυσπιστίας που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις, καθώς και τους χειρισμούς του Προέδρου, υπό το φως της εντατικοποίησης των συνομιλιών και την επιβολή πέπλου μυστικότητας όσον αφορά στο τι διαμείβεται.

Μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας αλλά και σύμβουλοι του Προέδρου ανησυχούν και εν όψη της συνάντησης της Νέας Υόρκης και του ενδεχομένου  αυτοεγκλωβισμού του Νίκου Αναστασιάδη σε λύση τουρκικών προδιαγραφών. Προσπαθούν δε να σώσουν την υστεροφημία τους αλλά και για να αποφύγουν ενδεχόμενες νομικές ευθύνες  για το έγκλημα της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πόλυς Πολυβίου, σαν έγκριτος νομικός που είναι, θα έπρεπε από καιρό να είχε αντιληφθεί ότι η εκτρωματική λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΔΔΟ, είναι μια λύση τουρκικών προδιαγραφών και ότι δεν επιδέχεται καμίας βελτίωσης, και όχι να αναμένει στο παρά πέντε για να εκφράσει τις διαφωνίες του. 

Θεωρώ τον Πόλυ Πολυβίου σαν ένα γνήσιο πατριώτη και αναμένω από αυτόν έστω και αργά να ενεργήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως ακριβώς έκανε και με το Πόρισμα που έκδωσε για το Μαρί εναντίον του ανεκδιήγητου Δημήτρη Χριστόφια, Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνος στην προδιαγραφόμενη σίγουρη καταστροφή και τουρκοποίηση της Κύπρου.  

 Αν και δεν είμαι πολιτικός, τα τελευταία χρόνια με άρθρα και παρεμβάσεις μου ανέδειξα ουκ ολίγες φορές με παραδείγματα, αριθμητικά και μη, την μη οικονομική βιωσιμότητα και δυσλειτουργικότητα της ΔΔΟ. Επίσης κάποια κόμματα, πέραν των 3 μεγάλων κομμάτων, και κινήσεις πολιτών έχουν εκφράσει άπειρες φορές έντονες ανησυχίες για το που οδηγούμαστε, χωρίς ωστόσο να ιδρώνει το αυτί κανενός πολιτικού η Προεδρικού Συμβούλου

Τούρκοι και Αγγλοαμερικανοί αλλά και ευρωπαίοι εταίροι μας απεργάζονται την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επείγονται, πριν εκπνεύσει η πενταετία του εκλεκτού τους, Νίκου Αναστασιάδη να κλείσουν το κυπριακό και να ικανοποιήσουν τον σημαντικό τους εμπορικό εταίρο, την Τουρκία των 80 Εκ. 

Αντιλαμβάνονται ότι, δεδομένης  της θετικότατης στάσης Αναστασιάδη στο σχέδιο Αναν το 2004, δεν θα υπάρξει δουλικότερος και βολικότερος Πρόεδρος στο μέλλον  για να κλείσουν το κυπριακό υπέρ των συμφερόντων τους.

Είναι χρέος του καθ’ ενός από εμάς να σταματήσουμε ένα άκρως αναξιόπιστο, δουλικό, και προβληματικό Πρόεδρο που στο παρελθόν με πράξεις και ενέργειες του απέδειξε πόσο διεφθαρμένος και επικίνδυνος είναι για τον τόπο.

Σαν άνθρωπος που έδωσε πατέρα και θείο για την ελευθερία της πατρίδας του, δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει το δικαίωμα να με κατηγορήσει ότι απαξιώνω το θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή τολμώ και αναδεικνύω την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι . Τέρμα τα μισόλογα, πάνω απ’ όλα η Πατρίδα.

 Ο Αναστασιάδης είναι επικίνδυνος για την Κύπρο, όχι μόνο γιατί είναι ανιστόρητος και αδιάβαστος αλλά κυρίως γιατί έχει εμμονές και είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ και πολλές φορές μεταβαίνει στις συνομιλίες υπό την επήρεια αλκοόλ. 
Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι οι ξένοι, οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου βρίσκονται εντός των τειχών.   

Όμηρος Αλεξάνδρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου