Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΦΙΛΗ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...


Μ. ΓΛΕΖΟΣ: «Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»!




ΕΠΕΤΕΘΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας και την ερώτησή του «με ποιο μέρος ήταν (η Εκκλησία) στη χούντα και την κατοχή» ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha, είπε:


«Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η «Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους»», πρόσθεσε.

«Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης)», κατέληξε.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ
Σε λίγο θα μας πουν ότι απαγορεύουν και τις εφημερίδες


Εξάλλου, ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της ουσίας του Συντάγματος που δημιουργεί το έδαφος για την ανάπτυξη της διαπλοκής...

«Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει», σημείωσε.

Κατά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «αυτές είναι οι συνέπειες της διαστρέβλωσης της ουσίας του Συντάγματος που δίδουν το έδαφος για να αναπτύσσεται το δέντρο της διαπλοκής».

Ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός που δίνει άδειες;Το Σύνταγμα άρθρο 1 παράγραφος 2 μιλάει για “λαϊκή κυριαρχία”. Άρα δεν δίνει κανείς άδεια. Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση. Επειδή υπάρχει πρόβλημα συχνοτήτων… Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει ότι είναι τέσσερις. Όταν υποδιαιρούμε το 100 σε 100 μονάδες και η κάθε μονάδα έχει 10 συχνότητες καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα είναι ποιος δίδει την άδεια».



ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου