Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

TO "ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ" ΑΠΟΠΛΕΕΙ  ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Ενώ η ηγεσία των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων είναι εξαιρετικά ανήσυχη  από τη χθεσινή άρνηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν ο οποίος έθεσε και θέμα αναθεώρησης της, αμφισβητώντας την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, η δωσίλογη κυβέρνηση μοιάζει απόλυτα αδρανής, καθώς 24 ώρες μετά, δεν υπάρχει καμία δήλωση κυβερνητικού στελέχους ή επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ή του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στις δηλώσεις του Ερντογάν!!!


Αφού λοιπόν δεν αντιδρά η δωσίλογη ψευτοαριστερή κυβέρνηση, παίρνει την πρωτοβουλία η Μόσχα, εκφράζοντας έμπρακτα την έντονη δυσφορία της για τις δηλώσεις άρνησης της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν!

 Τέσσερα τουλάχιστον πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  (πιθανώς το καταδρομικό Mοskva, το καταδρομικό Admiral Chabanenko, η φρεγάτα Yaroslav Mudry και η φρεγάτα Ladny) θα περιπολούν στο εξής μόνιμα στο Αιγαίο, ενώ το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο αποπλέει σε μία εβδομάδα από την Βόρεια Θάλασσα, θα κατευθυνθεί νότια της Κρήτης! 

Η Ρωσία έχει πολλούς και ποικίλους λόγους να μην θέλει ούτε για αστείο να αναφέρεται η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης.

 Στέλνοντας λοιπόν τον στολίσκο στο Αιγαίο, προειδοποιεί την Αγκυρανα μην διανοηθεί ούτε καν να ονειρεύεται ότι τα νησιά του Α.Αιγαίου θα περιέλθουν υπό τουρκικό έλεγχο και άρα τα ρωσικά πλοία θα χάσουν τα τρία αγκυροβόλια που τώρα διαθέτουν στο Αιγαίο, στην περιοχή νοτιά της Λήμνου, έξω από την Αστυπάλαια και στα βορειοδυτικά της Ικαρίας...


Η μετάβαση των σκαφών του ρωσικού ναυτικού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει άσκηση σε δύο φάσεις η μία στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και η δεύτερη στην Μαύρη Θάλασσα.


Εκτός όμως αυτών των ενεργειών, θα υπάρξει και διπλωματική παρέμβαση της Μόσχας προς την Άγκυρα για το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, αφού η εδώ δωσίλογη κυβέρνηση καθεύδει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου