Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ



Ξεκινούν και οι απεργίες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αφού η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, εξήγγειλε εικοσιτετράωρη απεργία για τις 15 Σεπτεμβρίου. 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντιδρά έτσι στο νέου τύπου ολοήμερο στην προσχολική αγωγή.

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου αλλά θα κλείσουν τρείς ημέρες αργότερα καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.


Στις 15 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Έως τις 22 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών όλης της χώρας με εισήγηση για τη λήψη αποφάσεων κλιμάκωσης απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας με επαναλαμβανόμενη μορφή (3 – 5 ήμερες). Η Ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.


ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΡΜΒΡΙΟΥ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ξεκινάει την φετινή σχολική χρονιά με 24ωρη απεργία. Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί απεργία ενάντια στο νέο τύπο ολοήμερου σχολείου στην προσχολική αγωγή
Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.
Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.
Σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Στην συγκέντρωση είχε καλέσει σε συμμετοχή και η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τα μέλη του γενικού συμβουλίου της, των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου.



Αντιδράσεις και για τα κενά

Σε ανακοίνωσή της στη 1 Σεπτέμβρη η ΔΟΕ σημείωνε πως ο Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και ζητά το ίδιο να πράξουν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δε συναινούν στις διαδικασίες που υπηρετούν τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
"Παρά την κίνηση αναδίπλωσης στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της «διορθωτικής» εγκυκλίου στις 25/8 έπειτα από την αντίδραση και τις καταγγελίες της Δ.Ο.Ε. για την πραξικοπηματική εγκύκλιο σχετικά με τις συνεδριάσεις Π.Υ.Σ.Π.Ε. και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποδείξει ότι προκειμένου να πετύχει τους επικοινωνιακούς του στόχους δε διστάζει να παρανομεί. Μόνο που τώρα προσπαθεί να επιβάλει την παρανομία ως τρόπο λειτουργίας σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Διευθυντές Εκπαίδευσης και Συλλόγους Διδασκόντων." σημειώνει η ΔΟΕ.




ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΫΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

ΟΙ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ! 

ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου