Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΟΥΣ!

 
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
 
 
 
perierga.gr - Η συγκινητική ιστορία ενός φτωχού και σπουδαίου ανθρώπου!
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
 

Εάν σας φαίνεται περίεργο ένας άνθρωπος να ζητιανεύει για τους άλλους, αρκεί να σας πούμε, ότι το ίδιο έκανε και η οσία Πελαγία η εν τη Μονή Κεχροβουνίου της Τήνου ασκήσασα, η οποία μετά από εμφανίσεις της Παναγίας μας, βρήκε την χαρυτόβρυτο Εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Όπως μας έχει διηγηθεί η ηγουμένη του μοναστηριού γέρόντισσα Ιουλιανή, η Αγία Πελαγία, από το ταπεινό κελάκι της, που διατηρείται μέχρι σήμερα, έβλεπε όλα τα ασκητήρια του τότε ιδιόρυθμου μοναστηριού. Σημείωνε λοιπόν σε ποιά ασκητήρια δεν κάπνιζε η καμινάδα, πράγμα που σήμαινε ότι δεν είχαν εκεί να μαγειρέψουν τίποτε. Κατόπιν κατέβαινε στη χώρα της Τήνου και ζητιάνευε! Με τα χρήματα ψώνιζε διάφορα τρόφιμα κι ύστερα ανέβαινε στο μοναστήρι και τα έβαζε έξω απ΄τις πόρτες των ασκηταριών που είχε σημειώσει ως "άκαπνα", χτυπούσε την πόρτα και εξαφανιζόταν πρίν ανοίξουν. Φυσικά κάποτε την ανακάλυψαν αλλά εκείνη το αρνήθηκε λέγοντας ότι τα τρὀφιμα τις τα είχαν προσφέρει και ότι τις περίσσευαν γιαυτό τα έδωσε.
 
Αυτοί είναι οι άγιοί μας και τότε και τώρα και πάντα!
 
Ένας φτωχός αλλά σπουδαίος ανθρώπος!
 
Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών. Όλη του τη ζωή την πέρασε δύσκολα, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι» στο δρόμο όπως λέει ο ίδιος. Ζει σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Bajlo, και κάνει καθημερινά πάνω από 30 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σόφια. Εκεί στέκεται για πολλές ώρες στο προαύλιο μιας ορθόδοξης εκκλησίας και ζητιανεύει. Όχι για τον εαυτό τους, αλλά για τους άλλους. Ό,τι χρήματα συγκεντρώσει τα δωρίζει στην εκκλησία, σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία αλλά και σε φτωχές οικογένειες «που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα», όπως επισημαίνει.
 
 
perierga.gr - Η συγκινητική ιστορία ενός φτωχού και σπουδαίου ανθρώπου!
 
 
Πρόκειται για τον ιδιώτη που κάνει αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες δωρεές στην εκκλησία, ενώ μέχρι τώρα έχει δωρίσει πάνω από 30.000 ευρώ, χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του. Ο ίδιος είναι αυτάρκης, ζει με μια πενιχρή σύνταξη των 80 ευρώ που παίρνει και δείχνει να μην ενοχλείται καθόλου από τις δυσκολίες. Στην πόλη όλοι τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο « ο δίκαιος από το Bajlo», αφού και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της αγάπης. Γιατί ο άνθρωπος αυτός ικετεύει τον συνάνθρωπο, όχι για τον εαυτό του αλλά για τους αναξιοπαθούντες. Και συνεχίζει… «Για όσο ζω», λέει ο ίδιος!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου