Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:"ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"

 
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΘΕΛΟΥΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟΥ, ΟΧΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
 

 
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
 
(Από Συνέντευξη σε Ρ/Σ)

Κοιτάξτε, ο Σαμαράς και οι έμμισθοι από τον Δημόσιο προϋπολογισμό σύμβουλοι του αντί να παράγουν κλέβουν.
 Όπως έκανε ο Γιωργάκης. Έκλεψαν λοιπόν αυτό που γράφω για τα διακόσια χρόνια από τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας. Η κλοπή ειδικά στις Η.Π.Α. τιμωρείται. Το κακό είναι ότι εκτός από την απουσία Πολιτικού Πολιτισμού δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό που λέω, δεν ξέρουν πως θα το κάνουν. Δεν έχουν την ικανότητα, την παιδεία. Το κλέβουν για να συντηρηθούν. Ένα πυροτέχνημα για το λεγόμενο συνέδριο. Για να σκεπασθεί η εικονικότητα του συνεδρίου.

Ο Βορίδης θέλει να αναπαράγει το παλιό, επιδιώκει την επιστροφή των φαντασμάτων. Ακόμη και ο Γιωργάκης βγήκε ως κριτής, ως υπερασπιστής της Δημοκρατικής Παράταξης, ο νεκροθάφτης της.
Θέλουν να συντηρήσουν μια παρακμιακή, Φονταμενταλισμικού Ταλιμπανικού τύπου ατμόσφαιρα. Ήταν κάτι που το περίμενα. Το «Ελληνική Πολιτική Παιδεία» είναι η απάντηση σε αυτές τις σκοτεινές απόπειρες, η έξοδος από την παρακμή. Από αυτές τις ένοχες παρακμιακές φιγούρες. Είναι η σύγκρουση του Ορθού Λόγου με την παραμυθίαση.
Μίλησα στην Πάτρα, θα μιλήσω στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα.
Αν φύγουμε από τα πυροτεχνήματα πρέπει να δούμε τι ήταν αυτό το συνέδριο; αν ήταν συνέδριο;
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ανακτήσουμε τις λέξεις, το νόημα τους, την έννοια του Συνεδρίου. Χρειαζόμαστε μια Μορφωτική Επανάσταση. Αν είχαν αναθέσει σε φοιτητές του Πάντειου ή του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Θεσσαλονίκης ή της Θράκης μεταπτυχιακές εργασίες για τα συνέδρια, τις συνδιασκέψεις των λεγόμενων Κομμάτων, της Ν.Δ., της επίσημης αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ο επίλογος της εργασίας τους θα ήταν ότι δεν πρόκειται για συνέδρια.
Δεν χρειάζεται όμως να πάμε στο Πανεπιστήμιο. Ακόμα κι ο Κουρασμένος και Εξαπατημένος τηλεθεατής ή αυτός που κάνει μόνο like στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον οι πολίτες, κατανοούν ότι την Ν.Δ. και τους υπόλοιπους, τους διαπερνά μια χρόνια πλέον κατάσταση ξηρασίας. Κατάσταση Αναλυτικού και Πολιτικού αναλφαβητισμού όπως τον ονομάζω.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΑΚ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΜΑΛΟΛΑΓΝΙΑΣ
Με την Ν.Δ. υπάρχει μια εκκρεμότητα. Η μνήμη μου, όπως η μνήμη κάθε πολίτη είναι πολύ ισχυρή και το θυμάμαι. Στο προηγούμενο συνέδριο τους,, τους ζήτησα να εκφράσουν την άποψη τους για τον Κεμαλισμό. Δεν το έπραξαν. Δεν το έπραξαν και προχθές. Να σημειώσω ότι αυτός είναι ένας από τους ρόλους των συνεδρίων αληθινών Πολιτικών Κομμάτων.
Έτσι όμως νομιμοποιείται κάθε πολίτης όπως εγώ, οι νέοι άνθρωποι, οι νέες γυναίκες να θεωρούν την Ν.Δ. Κεμαλοφασιστικό Κόμμα. Είναι χρόνια, δομική, οργανική η Κεμαλολαγνία τους, ο Κεμαλοφασισμός τους. Ο Κεμαλοφασισμός διαπερνά και την ονομαζόμενη Δεξιά και την ονομαζόμενη Αριστερά. Δεν επικεντρώνεται στην Ρεπούση και μια Task Force προπαγανδιστών ψευτοκαθηγητών. Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος ή κάτι άλλο για να επικεντρώνεις στην Ρεπούση. Είναι δομική, χρόνια η Κεμαλολαγνία, ο Κεμαλοφασιμός της λεγόμενης Αριστεράς. Έχω αναφερθεί αναλυτικά σ’ αυτά.
Κοιτάξτε όταν έχεις φθάσει να είσαι η «αριστερά» του «Καρντάκ» και του «Συνωστίζονταν», τότε σημαίνει ότι είναι το δένδρο σάπιο, τοξικό και όχι μόνο τα φρούτα του.
Μια λέξη πρέπει να ανακτήσουμε ακόμη την λέξη ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.
Γιατί εκτός των άλλων όταν προσκυνάς τον Κεμάλ είσαι έτοιμος για το Δ.Ν.Τ. και τα Μνημόνια. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όσοι θέλουν να είναι Πολίτες.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου