Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ TΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
 
 
 
 
 

Με αφορμή την έναρξη των διαλόγων και τις γνωστές πρακτικές της κυβέρνησης να επιδιώκει να συναντά ξεχωριστά τους κλάδους των εργαζομένων της ΕΡΤ για να εξασφαλίσει μέσω μιας ασαφούς διαπραγμάτευσης το μόνο χαρτί που της έχει απομείνει, αυτό του διαίρει και βασίλευε, εμείς δηλώνουμε ότι:
1. Αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε ως εκπροσώπους μας όσους προβάλλουν ως μοναδικό μέλημα τους την ικανοποίηση κάποιων εργασιακών ή συντεχνιακών συμφερόντων και δεν θέτουν ως πρώτιστο καθήκον τους την αποκατάσταση κάθε έννοιας δικαίου προς όφελος των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
2. Προτάσσουμε τη διασφάλιση της εργασίας όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων (και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου), ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δυναμική λειτουργία και το εύρος της ΕΡΤ Α.Ε.
Αιτούμαστε:
α) Τη δημιουργία ενιαίου συντονιστικού οργάνου όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ
β) Τη διασφάλιση του μοντέλου της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, που αποδείξαμε όλοι όσοι μείναμε στις επάλξεις, με αλληλέγγυα την κοινωνία, ότι αποτελεί τον δημοκρατικότερο τρόπο λειτουργίας μιας αληθινής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
γ) Την ύπαρξη ανεξάρτητου φορέα μέσω θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει καθολικό κοινωνικό έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα εγγυάται την αμερόληπτη ενημέρωση με επικεντρο τα χιλιάδες κοινωνικά προβλήματα των συνανθρώπων μας αλλά και τη διασφάλιση του πολιτισμού, της τέχνης και της ψυχαγωγίας, δικαίωμα κάθε πολίτη και υποχρέωση μιας πολιτείας, που νοιάζεται για την παίδευση και την εκπαίδευση του λαού μας.
 
 
Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει ο τόπος συνάντησης και το σημείο αναφοράς των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, όλων των πολιτών. Η ακύρωση της ΠΝΠ αλλά και όλων των παράνομων και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, συμφερόντων μιας ολιγαρχίας που δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή, είναι στόχος πρωταρχικός και ενωτικός για κάθε εργασιακή ομάδα (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που έχει πληγεί και θα πληγεί στο επόμενο διάστημα.
Δεν υπάρχουν οι «μέσα» και οι «έξω» από την ΕΡΤ.
Έχουμε απόλυτα συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο αγώνας απαιτεί την εγκατάλειψη του μικρού «εγώ» και την υιοθέτηση του μεγάλου «εμείς» στην πορεία της υπεράσπισης της δημόσιας ΕΡΤ, του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της παιδείας, της αυτοδιάθεσης και της αυτοτέλειας των αγώνων του ελληνικού λαού και βασικά της ίδιας μας της πατρίδας.
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ όπως επιτάσσει το
αρθρο 120 παραγ. 4 του Συντάγματος:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
 
«Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους της ΕΡΤ»














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου