Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

H ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ»(ΠΤΕ)



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΡΕΣΑΛΤΟ"

Σε προχθεσινό του άρθρο με τίτλο "Η δαιμονοποίηση της «τραπεζοπιστωτικής εξουσίας»", το φιλικό ιστολόγιο "Ρεσάλτο"  άναφέρεται στον όρο που απ΄την πρώτη στιγμή της υπάρξεως ετούτου του ιστολογίου χρησιμοποιήσαμε για τον χαρακτηρισμό εκείνων που συγκεντρώνουν την εξουσία δια του χρήματος, τον όρο Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (ΠΤΕ). 

Παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα που αποτελεί νομίζουμε την ουσία της ενστάσεως του φιλικού ιστολογίου:

"Το φιλικό ιστολόγιο «Οίμος» έχει πολύ καλά κείμενα, αλλά πάντα με αυτήν την «κουταλιά πίσσα»(...) Πού βρίσκεται η «πίσσα»: Στην απόσπαση της «Τραπεζοπιστωτικής εξουσίας» από το σύστημα που τη γέννησε και στη δαιμονοποίησή της.


Εμφανίζεται έτσι αυτή η «εξουσία» σαν μια δαιμονική εξουσία από το υπερπέραν που «συνωμοτεί» και «σχεδιάζει» υπεράνω του καπιταλισμού που την γέννησε, υπεράνω των νόμων και των κανόνων της παγκόσμιας «ελεύθερης αγοράς», προϊόν της οποίας είναι και αυστηρώς υποταγμένη στις ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ και τις νομοτέλειες αυτής της «αγοράς»: Του ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟΥ Ιμπεριαλισμού."

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γράψει πολλά χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα, χωρίς να έχουμε δώσει έναν ορισμό, πιστεύοντας πως κάποιος που μας παρακολουθεί, θα έχει σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τί θέλουμε να εκφράσουμε με αυτό το " Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία".

Ευχαριστούμε λοιπόν το "Ρεσάλτο" για την ευκαιρία που μας δίνει να διευκρινήσουμε το ζήτημα, συμπυκνώνοντας σε μία ανάρτηση κάποια βασικά άρθρα, που κατά καιρούς έχουμε γράψει ή δημοσιεύσει και αφορούν αυτό που εμείς ονομάσαμε Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία και που για λόγους οικονομίας θα την λέμε από δω και μπρός ΠΤΕ.


Ένας πρόχειρος ορισμός (που δεν είναι δικός μας) θα μπορούσε να είναι ο εξής: ΠΤΕ είναι "η συγκέντρωση εξουσίας δύναμης στα χέρια διαφόρων ελίτ την οποία παράγει και αναπαράγει η δυναμική του συστήματος της οικονομίας της αγοράς (στη σημερινή διεθνοποιημένη μορφή του) και το πολιτικό του συμπλήρωμα, η δήθεν δημοκρατία που στηρίζεται στις αντιπροσωπευτικές μορφές διακυβέρνησης".


Εμείς όμως εξ αφορμής του άρθρου του "Ρεσάλτο", μπήκαμε στον "πειρασμό" να οριοθετήσουμε ακριβώς το όνομα που εμείς δώσαμε στην ΠΤΕ. Και ιδού ο ορισμός:


"Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία (ΠΤΕ) είναι η πιό αισχρή και κανιβαλική έκφραση του καπιταλισμού, όπως αυτή προσδιορίστηκε το 1790 από τον Mayer Amschel Bauer και εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα απο τις υπερεθνικές ελίτ με στοχο την παγκόσμια δικτατορία".
Ο λόγος που δεν χρησιμοποιούμε τον όρο "καπιταλισμός" αντί του ΠΤΕ, είναι ακριβώς γιατί τον θεωρούμε γενικό και αόριστο.
Δεν είναι όλες οι εκφράσεις του καπιταλισμού ίδιες και πάντως υπάρχουν καπιταλιστικά συστήματα όπως π.χ. αυτό που προτείνει ο  Τζων Κέυνς, που μπροστά στην ΠΤΕ φαντάζουν άγια!

Εμείς αντίθετα θέλουμε να ξέρουμε ποιός είναι ο εχθρός με ονοματεπώνυμο! Καί τα ονόματα τα έχουμε δημοσιεύσει, καταγγελοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και  τα άλλα κόμματα και τους συνδικαλιστές ως μέρος της ΠΤΕ  εφ΄όσον χρηματοδοτούνται από αυτήν !

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα ουδέποτε κατονόμασε αν όχι τους Rothschilds, τουλάχιστον την Blackrock που τους ανήκει, ως εργαλείο της οικονομικής υποδούλωσης των λαών. Πολύ περισσότερο επιδιώκει και το διακυρύσσει, την παραμονή της Ελλάδας στα δεσμά του Ευρώ το οποίο χαρακτήρισε "εθνικό νόμισμα"!!!

Εμείς αντίθετα έχουμε σημαία του ιστολογίου  την δημιουργία εθνικού νομίσματος, της Nέας Δραχμής, ίσης με το ευρώ και του πλήρους ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος που μέχρι σήμερα είναι Ιδιωτική και ανήκει κατα 95% στους Rothschilds.

Αλλά η πορεία του ιστολογίου εκτός από την οικονομική ταυτότητα, έχει προσδιορίσει και με άλλους τρόπους την ΠΤΕ αναδεικνύοντας τις μεθόδους που εκείνη χρισιμοποιεί. Έχει αναδείξει π.χ. την σχεση της ΠΤΕ με την τρομοκρατία στο άρθρο  

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Επίσης την σχέση της  ΠΤΕ με τον παγκόσμιο σιωνισμό στο άρθρο

Μένουμε όμως ιδιαιτέρως σε μια φράση του"Ρεσάλτο" που νομίζουμε ότι αδικεί το ίδιο, βάζοντάς το στην θέση του αντιπάλου:

"Δεν μπορεί να φανταζόμαστε και να ερμηνεύουμε τα γεγονότα σαν να συνωμοτούν κάποιοι σε ένα τραπέζι και να τα σχεδιάζουν στο χαρτί… "
Μέχρι τώρα μας κατηγορούσαν μόνο οι αντίπαλοι για συνομωσιολογία, πράγμα που μας ανάγκασε να γράψουμε το άρθρο


 ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ



Αλλά και να δημοσιεύσουμε απόσπασμα από το DON JUAN τo Canto 12 του λόρδου Byron, στο άρθρο μας

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΡΔΟΣ BYRON ΗΤΑΝ...ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ!!!

Αλλά και ο Αβραάμ Λίνκολν που δολοφονήθηκε απο την τότε ΠΤΕ, φαίνεται ήταν συνωμοσιολόγος όταν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου δήλωνε:”Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”

Όπως και ο Τόμας Τζέφερσον που είχε πεί



“Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».

Κλείνουμε ευχαριστώντας και πάλι το "Ρεσάλτο"  για την ευκαιρία για διευκρινήσεις που μας έδωσε και λέγοντας πως η νίκη θα έρθει μόνο με την Λαϊκη εξέγερση όπως υποστηρίζουμε στην πολυαναγνωσμένη ιστορία που δημοσιεύσαμε


O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΗΜΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ROTHSCHILD: "ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ"





1 σχόλιο:

  1. Το ΡΕΣΑΛΤΟ που έχει κατανοήσει την ΛΟΓΙΚΗ και την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του καπιταλισμού, βρίσκει κάποιο λόγο-την ανάγκη-την υποχρέωση, να μιλήσει και να ενημέρωση την εργατική τάξη και τον λαό για το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και την Τραπεζοπιστωτική εξουσία ? Έχει καταγγείλει π.χ. την παράλογη εκχώρηση του εκδοτικού προνομίου από τα κράτη στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες; Έχει μιλήσει α) για την ανάγκη της δημιουργίας εθνικού (100% κρατικού) νομίσματος και για την ανάγκη η Τράπεζα της Ελλάδος από 5% που είναι σήμερα κρατική να γίνει 100% κρατική ? ,η, συμφωνεί με την αλέκα που είχε πεί: το πρόβλημα δεν είναι οι τράπεζες αλλά το μεγάλο κεφάλαιο...
    Τέλος έχει γράψει σεντόνια (και καλά έκανε) για τους κακούς καπιταλιστές (μπόμπολα-βγενόπουλο-βιομηχάνους-εφοπλιστές κ.λ.π.). Για τον Rothschild και τις μπίζνες του έχει γράψει κανένα σεντονάκι ? (φυσικά αν κρίνει ότι αφορά και ενδιαφέρει την Ελληνική εργατική τάξη και τον Ελληνικό λαό) . Μας ενημέρωσε με άρθρα (και καλά έκανε) και έγινε πλήρως κατανοητό για το τι γίνεται στις Σκουριές Χαλκιδικής και την σχέση-ρόλο του μπόμπολα και της Eldorado εκεί. Για την ιδιωτική Τράπεζας της Ελλάδος (αυτή που "εχθές" τύπωνε την δραχμή και την πουλούσε τόσα χρόνια στο Ελληνικό Κράτος) και την σχέση της με Ρόθτσιλντ και Blackrock κάποιο σχόλιο-ενημέρωση-άρθρο ,η, δεν υπάρχει λόγος και είναι άνευ ουσίας και άνευ σημασίας ?
    Φιλικές απορίες για την φιλική "επίθεση" που έγινε από το φιλικό ιστολόγιο ΡΕΣΑΛΤΟ όταν ο "φακός" έκανε ζούμ στην Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία...

    Ένας αναγνώστης και των δύο ιστολογίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή