Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΤO FACEBOOK EΠIKINΔYNO ΓIA TOYΣ XΡHΣTEΣ TOY

Μανώλης Σφακιανάκης επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Το Facebook εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν συνεργάζεται για την ασφάλειά σας»
 
Επικρατεί ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός!

Οι τρεις συμβουλές του Σφακιανάκη για τους ανήλικους χρήστες του Facebook

Το Facebook εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ανήλικους, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και για ενήλικες, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, καλώντας σε εγρήγορση όλη την κοινωνία.


Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, και με αφορμή την υπόθεση της αρπαγής της 13χρονης από τα Σπάτα που βρέθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας,  ο κ. Σφακιανάκης έκανε λόγο για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που επικρατεί σε όλο τον κόσμο και οδηγεί σε τέτοια περιστατικά. Μάλιστα, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι καρμπόν με την 14χρονη αδελφή γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά».
 
Ο κ. Σφακιανάκης καταφέρθηκε και εναντίον της πολιτικής του Facebook, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία σπάνια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που της γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές. Έφερε σαν παράδειγμα μάλιστα το πρόσφατο περιστατικό με την αυτοκτονία της 14χρονης στην Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα αυτοκτόνησε, εξαιτίας βίντεο που ανέβηκε στο Facebook και που η εταιρεία αρνήθηκε να το αφαιρέσει, παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές που είχαν κάνει φίλοι του κοριτσιού.
 
«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία "ακούει" ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.
 
Επισήμανε μάλιστα ότι και πολλοί ενήλικες έχουν «ξεμυαλιστεί» κατά καιρούς, λόγω του Facebook, εγκαταλείποντας την οικογένειά τους.
 
Τέλος, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιορίστηκε να δώσει τρεις απλές, αλλά πολύ σημαντικές οδηγίες στους χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης:
«δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook, δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ: "ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΣΑΣ !
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΒΗΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΕΙΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ.
 
 

1 σχόλιο:

  1. πρέπει νά σκάνε από τόν πολύ "δημοκρατισμό" οί άνθρωποι τής ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗΣ εταιρείας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή