Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ;


O ΑΠΛΗΣΤΟΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ
 

 
 
Ανταπάντησε το "Ρεσάλτο" στην απάντησή μας (το άρθρο του εδώ) και, αν και δήλωσε ότι δεν θα επανέλθει και εμείς θέλουμε να κλείσει το θέμα, οφείλουμε κάποιες διευκρινήσεις:
 
Ειλικρινά δεν θέλουμε να μπούμε σε αντιπαράθεση με το "Ρεσάλτο", καθώς συμφωνούμε με το γεγονός ότι είναι όχι μόνον  πολυτέλεια να ανοίγουμε πολεμικές με φίλους που βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά απώλεια δυνάμεων στον κοινό αγώνα.
Επίσης συμφωνούμε απολύτως με το κείμενο του Νέου Απεργοσπάστη" που παραθέτει και στο ότι οι λέσχες και οι στοές "είναι «Εργαλεία» και «επιτελεία» του Κεφαλαίου, που επεξεργάζονται τις πιο κατάλληλες ή συμφέρουσες πολιτικές του κεφαλαίου στον ΠΟΛΕΜΟ που διεξάγει εναντίον του άλλου στρατοπέδου: των λαών".

Απλώς εμείς βρίσκοντας τον όρο "Κεφάλαιο" γενικό και καθώς πιστεύουμε ότι  από την εποχή του Μάρξ οι κεφαλαιοκράτες έχουν προχωρήσει σε πολύ πιό στοχευμένες μεθόδους, προχωρήσαμε στον όρο Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία.

Κι αυτό γιατί η ιστορία έχει δείξει αυτό που ορθώς το "Ρεσάλτο" επισημαίνει δηλαδή  το "οξύμωρο σχήμα οι ηγέτες του πιο ισχυρού ιμπεριαλισμού να μιλάνε για τους «κακούς» τραπεζίτες, όταν οι ίδιοι προωθώντας την καπιταλιστική ολοκλήρωση και την ιμπεριαλιστική τους ηγεμονία δεν ήταν ΤΙΠΟΤΕ άλλο από πολιτικοί ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ της καπιταλιστικής ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ που καθιστούσε το χρηματιστηριακό κεφάλαιο την «ποίηση» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας"
 

Το οξύμωρο πηγάζει από το γεγονός ότι οι στυγνοί μετεξελιγμένοι κεφαλαιοκράτες (ή αυτό που εμείς ονομάζουμε "μέλη της ΠΤΕ")  χρηματοδοτούν πάντα όλες τις πλευρές, φτάνει εκείνες να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και βγάζουν απ΄τη μέση όποιον τους εναντιωθεί, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, γιατί απλώς αυτοί δεν έχουν άλλη ιδεολογία από το χρήμα.

 
 Έτσι εξηγείται πως σήμερα χρηματοδοτούν από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Χρυσή Αυγή κι απ΄το Mega μέχρι το δήθεν αντιμνημονιακό Kontra.

Έτσι εξηγείται και γιατί δολοφόνησαν τους καπιταλιστές προέδρους Abraham Lincoln και John F. Kennedy επειδή τύπωσαν δολάρια που δεν τα ήλεγχαν οι τραπεζίτες...
Δεν μας ωφελεί  λοιπόν εάν τσουβαλιάσουμε όλους τους προέδρους της Αμερικής μέσα στο τσουβάλι του καπιταλισμού, γιατί απλούστατα υπάρχουν χαώδεις αποστάσεις μεταξύ τους και γιατί δεν γνωρίζουμε που θα είχαν οδηγήσει τη χώρα τους, εκείνοι που εναντιώθηκαν στους τραπεζίτες, αν δεν τους δολοφονούσαν...
Ίσως να μην είχε "κυριαρχήσει" το μετεξελιγμένο μοντέλο του καπιταλισμού κι αυτό σίγουρα δεν το ήθελαν...


Επίσης κάποιες ακόμη διευκρινίσεις σχετικά με την συνωμοσιολογία την δαιμονοποίηση  και την αστυνομική αντίληψη της ιστορίας :
Σίγουρα δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι και αστυνομικοί της ιστορίας επειδή αναφέρουμε ονομαστικά τους Rothschilds. Εμείς είμαστε εκείνοι που μιλάμε από την πρώτη στιγμή για την αυτοδιαχείρηση, το ανεξάρτητο εθνικό νόμισμα και τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος από τον λαό ως λύση για το πρὀβλημα της "κρίσης".

Αλλά τί να κάνουμε που αυτοί είναι οι εφευρέτες του παγκόσμιου τραπεζοπιστωτικού συστήματος και εξακολουθεί η οικογένειά τους μαζί με πολλούς άλλους, να λαδώνει μέχρι σήμερα την καπιταλιστική αδηφάγα μηχανή που ζητάει να μας καταπιεί!
  Και σίγουρα δεν είμαστε εμείς που τους δαιμονοποιούμε, είναι από μόνοι τους τέτοιοι!  
 Όταν από το 1790 μέχρι σήμερα μιά οικογένεια (Rothschilds) έχει όλα τα καπιταλιστικά εργαλεία στα χέρια της και έχει χρηματοδοτήσει από τον Ναπολέοντα μέχρι τον Χίτλερ, έχει δανειοδοτήσει από τον Λίνκολν στον εμφύλιο της Αμερικής μέχρι  την  ελληνική επανάσταση του 1821 (για να μην μιλήσουμε για τους μπολσεβίκους στη Ρωσία και μπλέξουμε) και πάνω απ΄όλα ελέγχει τις περισσότερες "εθνικές" τράπεζες των χωρών σ΄όλο τον κόσμο, παύει να είναι ένα ονοματεπώνυμο και καταντά η προσωποποίηση του πιό βάρβαρου και κανιβαλικού καπιταλισμού! Δεν είναι απλώς ένα εργαλείο της νέας τάξης, αλλά είναι αυτή η νέα τάξη!

Αυτές τις διευκρινήσεις θεωρήσαμε απαραίτητο να δώσουμε, διατηρώντας το συντροφικό και φιλικό πνεύμα με το αδελφό ιστολόγιο "Ρεσάλτο", του οποίου την συμβολή στον αγώνα για την πατρίδα μας και τον κόσμο θεωρούμε ανεκτίμητη και γιαυτό συχνά αναδημοσιεύουμε άρθρα του.

 

1 σχόλιο:

  1. Το ΡΕΣΑΛΤΟ που έχει κατανοήσει την ΛΟΓΙΚΗ και την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του καπιταλισμού, βρίσκει κάποιο λόγο-την ανάγκη-την υποχρέωση, να μιλήσει και να ενημέρωση την εργατική τάξη και τον λαό για το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και την Τραπεζοπιστωτική εξουσία ? Έχει καταγγείλει π.χ. την παράλογη εκχώρηση του εκδοτικού προνομίου από τα κράτη στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες; Έχει μιλήσει για την ανάγκη της δημιουργίας εθνικού (100% κρατικού) νομίσματος και για την ανάγκη η Τράπεζα της Ελλάδος από 5% που είναι σήμερα κρατική να γίνει 100% κρατική ? ,η, συμφωνεί με την αλέκα που είχε πεί: το πρόβλημα δεν είναι οι τράπεζες αλλά το μεγάλο κεφάλαιο...
    Τέλος έχει γράψει σεντόνια (και καλά έκανε) για τους κακούς καπιταλιστές (μπόμπολα-βγενόπουλο-βιομηχάνους-εφοπλιστές κ.λ.π.). Για τον Rothschild και τις μπίζνες του έχει γράψει κανένα σεντονάκι ? (φυσικά αν κρίνει ότι αφορά και ενδιαφέρει την Ελληνική εργατική τάξη και τον Ελληνικό λαό) . Μας ενημέρωσε με άρθρα (και καλά έκανε) και έγινε πλήρως κατανοητό για το τι γίνεται στις Σκουριές Χαλκιδικής και την σχέση-ρόλο του μπόμπολα και της Eldorado εκεί. Για την ιδιωτική Τράπεζας της Ελλάδος (αυτή που "εχθές" τύπωνε την δραχμή και την πουλούσε τόσα χρόνια στο Ελληνικό Κράτος) και την σχέση της με Ρόθτσιλντ και Blackrock κάποιο σχόλιο-ενημέρωση-άρθρο ,η, δεν υπάρχει λόγος και είναι άνευ ουσίας και άνευ σημασίας ?
    Φιλικές απορίες για την φιλική "επίθεση" που έγινε από το φιλικό ιστολόγιο ΡΕΣΑΛΤΟ όταν ο "φακός" έκανε ζούμ στην Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία...

    Ένας αναγνώστης και των δύο ιστολογίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή