Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εισέρχεται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Φωτογραφία www.mignatiou.com
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εισέρχεται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. 

Με θέμα το περιουσιακό, ίσως και τα θέματα διακυβέρνησης, άρχισε στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη η πρώτη επίσημη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι “συνεχίζουμε με τη συζήτηση των διαφωνιών στο περιουσιακό. Είναι σημαντικά και δύσκολα θέματα”, τόνισε. 


Επίσης μίλησε για την παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, την οποία χαρακτήρισε σημαντική. Πρώτος έφθασε στο χώρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίο υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη Μάικλ Μόλερ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ `Ειντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. 

Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε και ο κ. Ακιντζί τον οποίο επίσης υποδέχθηκαν οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνάντηση από ελληνοκυπριακής πλευράς λαμβάνουν μέρος ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και η επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. 

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εισέρχεται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Φωτογραφία www.mignatiou.com

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εισέρχεται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. 

 ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: 

Άρχισαν σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί στην παρουσία των διαπραγματευτών και των μελών των αντίστοιχων αντιπροσωπειών τους. 

Κατά τη σημερινή πρώτη μέρα των τριήμερων συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Παλάτι των Εθνών στις 8.50 το πρωί, ακολουθούμενος από τον κ. Ακκιντζί λίγα λεπτά αργότερα. Τους δύο ηγέτες υποδέχθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Εσπεν Μπαρθ Άιντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου των ΗΕ στη Γενεύη κ. Μάικλ Μόλερ. 

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακκιντζί παρακάθισαν σε συνομιλίες στην παρουσία των διαπραγματευτών και μελών των διαπραγματευτικών ομάδων. Οι συνομιλίες, που θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιούνται από τις 9πμ μέχρι τη 1μμ και από τις 6μμ μέχρι τις 8.30μμ (ώρες Ελβετίας) καθημερινώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου