Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΛΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ....


ΙΤΑΛΙΚΗ…ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η Ε.Ε.





Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από τη Ρώμη να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και είναι πολύ πιθανό, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η Ιταλία να μην συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ευρώπης να μην υιοθετήσει ποτέ τα συγκεκριμένα μέτρα. Αντίθετα προτίθεται να χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο ποσό για τη στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, πρόκειται ουσιαστικά για «ανταρσία» της Ιταλίας, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν επιλεγεί η λύση των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, πιέζει προς την λύση αυτή, γράφει η Λα Ρεπούμπλικα. Και γενικότερα, κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη περικοπών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Ακόμη και αν αυτό προκαλέσει την υιοθέτηση έκτακτων κυρώσεων από τις Βρυξέλλες», γράφουν πολλοί αναλυτές.

Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πως θα βρεθεί ένας κάποιος συμβιβασμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου