Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΙΣΧΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 





Γράφει ο Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου


Απο την στιγμη που η κατανομη εργασιας μεταξυ των ανθρωπων, λογω των αυξανομενων αλλα και λεπτεπιλεπτων αναγκων τους διατροφης ελαμβανε δυσλυτες διαστασεις, το χρημα, στην αρχη υπο μορφη κερματων, απεκτησε ιδιαιτερη σημασια για την αγορα των αναγκων διατροφης


Ως ευκαριωτικες χαρακτηριζονται ολες οι μορφες της ζωης, που εχουν ενα κυτταρικο πυρηνα και διαφορα αλλα κυτταρικα οργανικα στοιχεια και ενα κυτταρικο σκελετο. Στις ευκαριωτικες μορφες ζωης ανηκει και ο ανθρωπος. Αυτος αποτελειται απο 10 τρισεκατομμυρια ευκαρια κυτταρα μεγεθους 5-100 μm τα οποια περιεχουν 2 εκατομμυρια χιλιομετρα DNA. Για να ζηση ο ανθρωπος χρειαζεται βασικες αναγκες διατροφης (GBL), δηλαδη καθημερινα πλουσια σε ενεργεια τροφη των τουλαχιστον 2420 χιλιοθερμιδων. Αναλογα με την πληθυσμιακη κατασταση του πλανητη μας, υπολογιζονται ευκολα οι ημερησιες ποσοτητες βασικων αναγκων διατροφης της ανθρωποτητας…..

Απο την στιγμη που η κατανομη εργασιας μεταξυ των ανθρωπων, λογω των αυξανομενων αλλα και λεπτεπιλεπτων αναγκων τους διατροφης ελαμβανε δυσλυτες διαστασεις, το χρημα, στην αρχη υπο μορφη κερματων, απεκτησε ιδιαιτερη σημασια για την αγορα των αναγκων διατροφης. Την αναγκαιοτητα του χρηματος την αναφερει και ο Πλατων στους Νομους του (Ε 742) και στην Πολιτεια (4.16).

Ακομη και μετα την επισημη καθιερωση του οι λειτουργιες των δομων της οικονομιας των ιστορικα ερευνηθεντων πολιτισμενων λαων καθ’ ολη την διαρκεια της αρχαιοτητας και του μεσαιωνα εξυπηρετουσαν αποκλειστικα την καλυψη των αναγκων αυτων. Εως σημερα ομως κατι σαν μια «Θεωρια της Οικονομιας» δεν υπαρχει. Η ελλειψη αδιαταραχτων βασικων αρχων πανω στις οποιες θα βασιζονταν ολοι οι υπολογισμοι της πραγματικης οικονομιας και θα τεκμηριωνονταν τα αποτελεσματα της, παραμενει ενα ακομη αλυτο γεγονος.

Καθε σπουδαια αποφαση των σημερινων ανθρωπων βασιζεται σε συγκρισεις χρηματικων ποσων σε χαρτονομισματα και κερματα. Ολοι οι οικονομικοι υπολογισμοι βασιζονται κατα συνεχεια πανω σε ετσι ονομασθεισες αξιες. Τι ακριβως ομως ειναι οι αξιες αυτες και σε τι διαφερουν απο αντιστοιχες των χαρτονομισματων και κερματων, αποσιωπαται. Γενικα διαφοροποιειται μεταξυ της αξιας ανταλλαγης και αυτης της χρησης. 

Η αξια ανταλλαγης ειναι μια εκτιμηση για την τιμη αγορας ‘η πωλησης ενος αντικειμενου. Η αξια χρησης (οφελος της χρησης) δεν μπορει να παραστη με το χρημα και παρουσιαζεται οταν ενα αντικειμενο δεν πωλειται αλλα χρησιμοποιειται για πολλαπλους σκοπους και εξαρταται απο πολλους παραμετρους. Συνεπως τοσο για της αξια ανταλλαγης οσο και για την αξια χρησης δεν υπαρχει για τον προσδιορισμο τους καμμια επιστημονικη μεθοδος. Ο καταλογισμος του τζιρου απο τον κυκλο εργασιων στα μεμονωμενα μερη μιας παραγωγικης αποδοσης, ως π.χ. για την παραγωγη ενος προ’ι’οντος, λαμβανει χωρα τελειως αυθαιρετα.

Το προβλημα πυρηνας εδω οφειλεται στην διατηριση ενος πεπαλαιωμενου συστηματος της διπλης λογιστικης καταχωρισης, δηλαδη στα ειδη σκεψης της ρωμα’ι’κης αρχαιοτητας, ως την οικονομια σκλαβων, στην βαση της τοτε δικαιοδοσιας. Μονο η διατηριση της διπλης αυτης λογιστικης καταχωρισης και απο αυτην πυγαζοντες ισολογισμοι κανουν δυνατη την μεγαλη και συνεχη απατη της οικονομικης ελιτ, δηλαδη των Μεγιστανων του χρηματος, σε βαρος των λαων του πλανητη μας. 

Η απατη αυτη παραμενει ακομη θεμελειωμενα ακλονητη χαριν ενος οργανου χειραγωγισης της ακατατοπιστης κοινης γνωμης, δηλαδη της παραμορφωμενης παιδειας, και της παραγωγης ακατατοπιστων ειδικων σε θεματα οικονομιας, οι οποιοι στις σπουδες τους μελετουν παπαγαλιζοντες αυτα που σκοπημα και αποπροσανατολιστικα τους προσφερανται.

Η ποσοτητα του χρηματος Μ μιας οικονομιας ειναι μονο ενας απο τους τεσσερες παραμετρους στην βασικη εξισωση της κλασικης οικονομιας του χρηματος:

Μ x V = P x Y

Εδω ειναι:

Μ: Ποσοτητα χρηματος

V: Ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος

P: Σταθμη τιμων

Y: Πραγματικο εισοδημα

P x Y: Oνομαστικο εισοδημα


Η τεχνιτη ελλειψη επαρκους ποσοτητας Μ χρηματος και η αρνηση εκδοσεων δανειων απο τους τραπεζιτες στην πραγματικη οικονομια (βιομηχανια, βιοτεχνια, γεωργια) οδηγουν αναγκαστικα καθε εθνος στην απραξια με αποτελεσμα το ξεπουλημα των κρατικων και ιδιωτικων επιχειρησεων, αεροδρομιων, οδικου συστηματος, ενεργειας, υδατινων πορων, γεωργοκτηνοτροφικων μοναδων και σπιτιων των νοικοκυριων.

Οταν ενας λαος οπως σημερα αυτος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, λογω ελλειψης γνησιας παιδειας, δεν κατανοει πως λειτουργει το ληστρικο νεοφιλελευθερο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα, γινεται αντικειμενο μιας αγριας εκμεταλευσης και χανει τα εισοδηματα του, τις οικονομιες του και την περιουσια του και αυτοκτονει. Η αληθεια ειναι τα Capital Controls, δηλαδη ο ελεγχος της σε κυκλοφρια ευρισκομενης ποσοτητας Μ χρηματος που προκληθηκε απο τους ληστες της ΕΚΤ και τα εγχωρια τσιρακια τους, ειναι η κυρια αιτια της «οικονομικης καταθλιψης» που μαστιζει σημερα την χωρα μας. 

Αυτη η απλη αληθεια δεν ειπωθηκε ποτε στον λαο του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης διοτι οι ιδιοι οι τραπεζιτες που ελεγχουν το χρημα και τις πιστωσεις, χρησιμοποιουν τον ελεγχο τους για την λεηλασια της πατριδας μας για να την βυθισουν για αιωνες στα χρεη. Η αληθεια ειναι πως η τοκογλυφικη χρεωση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης στις «δημιουργηθεισες με τα Μνημονια πιστωσεις» (το χρεος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης) ειναι η μοναδικη αιτια πρωτα για την «υφεση» και μετα για την «καταθλιψη» της οικονομιας μας.

Τι ειναι ομως Χρημα το οποιο σημερα κατα 98 % παραγεται απο το Τιποτε ως Χρημα-Giral απο τις διαχειριστικες (εμπορικες) τραπεζες και η αξια του εχει δημιουργηθει με την πρωτολεια εννοια του ορου; Επικρατει παντου και λανθασμενα η αποψη οτι το Χρημα ειναι μια κλιμακα αξιας ‘η ενα γενικης χρησεως ανταλλακτικο μεσο ‘η ενα μεσο διαφυλαξης καποιας αξιας.

Οι ανθρωποι οι οποιοι πιστευουν στους ως ανω αλλογους ορισμους του χρηματος παραπλανουνται κατα συνεχεια σκοπημα και αποπροσανατολιζονται απο την πραγματικοτητα. Οι χρηματικες αξιες δεν δημιουργουνται στην «Αγορα» βασει του νομου της προσφορας και ζητησης και ουτε το χρημα διαπραγματευεται σε μια «Αγορα». 

Μια (Αξια-) κλιμακα ειναι ενα κατα βουληση τοποθετειμενο και μετα αμεταβλητο μεγεθος προς συγκριση, για μετριση με μια παντα ιδια μεθοδο. Εμπορευματικο χρημα με αυτοαξια δεν εκπληρωνει τις προ’υ’ποθεσεις του και για τον λογο αυτο αποδεδειγμενα δεν ειναι καταλληλη κλιμακα αξιας. Η αγοραστικη αξια ειναι παντοτε υποκειμενικη και ιδιομορφη και ποτε με γενικη ισχυ και ως εκ τουτου ειναι το αποτελεσμα προσωπικης διαπραγματευτικης ικανοτητας.

Γνησιες αξιες παραγονται παντοτε στην πραγματικη οικονομια. Το χρημα παρουσιαζει παντοτε μονο το μετρο της αξιας, για τις αξιες της πραγματικης οικονομιας, ποτε ομως για την ιδια την αξια του. Εαν το χρημα ηταν ενα μεγεθος μετρισης αυτο παντοτε θα ξαναναεφευρισκονταν. Μειωμενες ‘η υπεραρκετες ποσοτητες χρηματος δεν ειναι κλιμακες αξιων.

 Ειναι χειραγωγησεις τιμων της ετσι ονομασθεισης ελευθερης οικονομιας της «Αγορας» και ποτε δεν μπορει να γινουν οι βασεις για την αναπτυξη μιας επιστημονικης οικονομικης θεωριας. Εδω και εκατονταετιες χειραγωγουνται η ανθρωποι με την αλογια οτι μονο με το χρημα λαμβανει χωρα μια αγορα. Σκοπημα αποσιωπαται στους ανθρωπους οτι καθε τιμη δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια σχεση αξιας.

Για τον λογο αυτο το χρημα ποτε δεν μπορει να χρησιμοποιηθη για μια ανταλλαγη, αλλα μονο για μια αγορα. Με το τρυκ της διατυπωσης «Ανταλλαγη» αποπροσανατολιζονται οι ανθρωποι μονομερως απο την πανταχου παρουσα «Τιμη». Διοτι η «Τιμη» εξυπηρετει στην ετσι ονομασθεισα ελευθερη «Αγορα» της οικονομιας παντοτε με εκβιασμο εκ μερους των ισχυρων που συμμετεχουν στην ελευθερη δηθεν «Αγορα», δηλαδη στην ελευθερη απο ποινες για τους εκβιαστες «Αγορα» της οικονομιας. 

Επειδη το χρημα δεν ειναι Αξια, δεν μπορει αυτο να χρησιμοποιηθη και ως μεσο διαφυλαξης της αξιας. Εαν συνεπως η μικρωτερη νομισματικη μοναδα δεν οριζεται δια μιας φυσικης μοναδα μετρισης, ως π.χ. μια ψιλοκομμενη ουγγια χρυσου, πως θα μπορουσε τοτε να ορισθη αυτη; Περι τινος προκειται π.χ. το 1 δολαριο των ΗΠΑ ‘η το 1 ευρω της Ε.Ε. οταν η καλυψη αυτων λαμβανει χωρα με 1 δολαριο ‘η 1 ευρω κρατικο χρεος; 

Οι νομισματικες μοναδες που δεν οριζονται, καθαρως μαθηματικως εξεταζομενες, δεν μετριουνται. Το χρημα που δημιουργειται απο το τιποτε συνεπως, λειτουργει ετσι οπως θελουν οι δημιουργοι του. Επειδη οι σημερινοι δημιουργοι του ειναι «Υπερ-απατεωνες» και η λειτουργια του χρηματος ειναι μια σκετη «Υπερ-απατη».

Το ακολουθουν απλοποιημενο παραδειγμα της «δημιουργιας απο το «τιποτε» χρηματος και της μετατροπης του σε «χρεος» ισως βοηθησει τους ακατατοπιστους Ρωμιους να κατανοησουν καλυτερα την ληστεια στην οποια υποκεινται. Η σημερινη δηθεν δημοκρατικη και αριστερη κυβερνηση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης εχοντας ξοδεψει περισσοτερα απ’ οτι εισεπραξε με μορφη φορου απο τους Ρωμιους πολιτες της, χρειαζεται π.χ. ενα δισεκατομμυριο ευρω. 

Αφου δεν εχει τα χρηματα και η Βουλη των Ρωμιων δεν εχει την εξουσια να το «δημιουργηση απο το τιποτε», η ελληνικη κυβερνηση πρεπει να αποτανθη στους «δημιουργους» και να τους ζητησει ενα δισεκατομμυριο ευρω. Η ΕΚΤ ομως ειναι μια ιδιωτικη εταιρεια και δεν χαριζει τιποτε! Οι υπευθυνοι της ΕΚΤ επιθυμουν να παραδωσουν ενα δισεκατομμυριο ευρω σε νομισμα ‘η πιστωσεις προς την ελληνικη κυβερνηση με ανταλλαγμα την αποπληρωμη του απο την κυβερνηση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης με τοκο! 

Ετσι η Βουλη του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης εξουσιοδοτει το Τμημα Δημοσιων Εσοδων να τυπωση ενα δισεκατομμυριο ευρω σε ομολογα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης τα οποια παραδινονται στην ΕΚΤ. Τοτε η ΕΚΤ πληρωνει το κοστος εκτυπωσης του ενος δισεκατομμυριου ευρω, δηλαδη περιπου 1000 ευρω και πραγματοποιειται η ανταλλαγη. Η κυβερνηση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης χρησιμοποιει το νομισμα για να πληρωση τις υποχρεωσεις της.

Ποια ειναι τα αποτελεσματα της τρομερης αυτης συναλλαγης; Ενα δισεκατομμυριο ευρω σε τραπεζογραμματια πληρωνονται και η κυβερνηση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης με την πραξη της αυτη χρεωνει τους Ρωμιους πολιτες στους υπευθυνους της ΕΚΤ ενα δισεκατομμυριο ευρω επι του οποιου οι Ρωμιοι πολιτες πρεπει να πληρωσουν τοκους! Με τα περιφημα Μνημονια εχουν πραγματοποιηθει εκατονταδες τετοιες συναλλαγες μετα το 2009 ωστε μεχρι σημερα η κυβερνηση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης να χρεωθηκε στην ΕΚΤ με περισσοτερα απο 500 δισεκατομμυρια ευρω και με τοκους που δεν υπαρχει υπο κανονικες συνθηκες καμμια ελπιδα να εξοφληθη.

Ειναι βεβαιο οτι τα παιδια των Ρωμιων και οι επομενες γενεες θα πληρωνουν διαρκως. Οι Ρωμιοι δεν θα μπορεσουν ποτε να απαλλαγουν απο το χρεος. Το ισχυων χρηματοπιστωτικο συστημα κατεκτησε τον λαο του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης μεσω της τοκογλυφιας και του χρεους, σαν να εισεβαλε μεσα στο κρατιδιο αυτο ενας εχθρικος στρατος. Με το ως ανω εγκληματικο χρημαπιστωτικο συστημα τα ομολογα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης εχουν γινει τωρα «εισπραξεις» της ΕΚΤ και τα χρησιμοποιει σαν «αποθεμα» για να «δημιουργηση» περισσοτερες πιστωσεις για δανεισμο.

Οι δημιουργοι του χρηματος απο το τιποτε στην ΕΚΤ γνωριζουν (οι ασκουντες εξουσια στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης πασης κομματικης αποχρωσης απλα ως σκλαβοι υπηρετουν και δεν γνωριζουν τιποτε!) οτι εαν π.χ. μια στρατιωτικη κυβερνηση στην Ελλαδα επαναστατικου δικαιου επιχειρουσε μια εκδοση νομισματος (δηλαδη εκτυπωση) ενος καθωρισμενου ποσου, ελευθερου απο χρεη, τοκους, πανωτκια, ασφαλιστρα CDS κ.α. τα οφελη θα ηταν αμεσως προφανη. 

Τα αρχεια για την χρεωση θα ηταν αναλογα με τα αρχεια της κοινωνικης ασφαλισης, με εξαιρεση οτι αυτα θα ενημερωνονταν με την γεννηση και οχι την στιγμη που καποιος προσλαμβανεται σε μια εργασια. Καθε πολιτης που θα ηταν εγγεγραμμενος στα αρχεια, θα δεχονταν ενα αναλογο ποσο, σαν να ηταν ενας μετοχος που κατειχε μια μετοχη. Η πληρωμη π.χ. 1000 ευρω σε καθε πολιτη, θα εθετε σε κυκλοφορια προς την πραγματικη οικονομια 11 δισεκατομμυρια ευρω ελευθερο απο καθε τοκογλυφικη και εγκληματικη επιβαρυνση.

Σε ενα συστημα επαναστασικου δικαιου, δεν θα υπηρχε καμμια ιδιωτικη τραπεζα για να ληστεψη τους πολιτες. Ενα δανειο υψους π.χ. 60.000 ευρω θα απαιτουσε για αποπληρωμη, ακριβως 60.000 ευρω και οχι περιπου 260.000 ευρω οπως ειναι σημερα. Η ιστορια εχει πολλα παραδειγματα για χωρες που εισηγαγαν χρημα ελευθερο απο χρεη και τοκους και σε συντομο χρονικο διαστημα πλουτισαν. 

Η αυτοκρατορια των Σαρακηνων ειχε απαγορευσει τον τοκο στο χρημα για 1000 χρονια και ο πλουτος της ξεπερασε αυτον της Ευρωπης. Η αυτοκρατορικη Κινα εξεδωσε το δικο της χρημα απαλλαγμενο απο χρεη και τοκους και ευημερουσε οσο καιρο διατηρησε το συστημα αυτο. Η Γερμανια εξεδωσε αναλογο χρημα απο το 1935 και μετα, με αποτελεσμα να αναπτυχθη αλματωδως και να περαση απο την υφεση στην παγκοσμια εξουσια μεσα σε μονο 5 χρονια.

Αυτος ηταν ο πραγματικος λογος κινητοποιησης ολοκληρου του καπιταλιστικου και κομμουνιστικου κοσμου εναντιον της. Η Ευρωπη δεν επρεπε να ξεφυγη απο τα ληστρικα χερια των Μεγιστανων του χρηματος. 

Το οτι για τον στοχο αυτο πεθαναν πανω απο 80 εκατομμυρια ανθρωποι αυτο δεν μετρα για τους τοκογλυφους τιποτε! Εαν η παραμετρος Μ κυκλοφοριας της ποσοτητας χρηματος στην ως ανω εξισωση της κλασσικης χρηματικης οικονομιας παραμενει σταθερη, σε μια οικονομια, δεν μπορει να παρουσιασθη το φαινομενο ελλειψης χρηματος ουτε το αντιστοιχο υπερπροσφορας χρηματος (πληθωρισμος).

Η δημιουργια χρηματος απο το τιποτε λαμβανει χωρα απο τις κεντρικες τραπεζες (γνησιο χρημα) και απο τις διασχειριστικες (εμπορικες ) τραπεζες (Giral-χρημα). Το δευτερο ειδος χρηματος δημιουργειται απο τα χρηματοπιστωτικα ινστιτουτα (MFI =Monetäre Finanzinstitute) ως σπουδαιος συνδετικος κρικος μεταξυ των κεντρικων τραπεζων και των ιδιωτικων επιχειρησεων και νοικοκυριων. 

Η δημιουργια χρηματος απο το τιποτε δια των διαχειριστικων τραπεζων ειναι συνδεδεμενη με το διπλο λογιστικο συστημα καταγραφης ενος δανειου. Η διαχειριστικη (εμπορικη) τραπεζα καταγραφει ενα δανειο στον ισολογισμο της ως ενεργητικο της μερος σαν απαιτηση και ταυτοχρονα στον λογαριασμο του πελατη στην παθητικη πλευρα του ισολογισμο της σαν πιστωση. Η πιστωση αυτη αυξανει τις καταθεσεις του πελατη στον λογαριασμο του οποιου δημιουργειτα Giral-χρημα το οποιο αυξανει την ποσοτητα κυκλοφοριας του χρηματος.

Η τροφοδοτισψη ομως αυτη με πληθωριστικο χρημα στις περισσοτερες φορες μετατρεπεται απο τις κεντρικες τραπεζες σε καταστροφικη δια του μεχανισμου των πανωτοκιων και οδηγει σε μια γιγαντιαια Αναδιανομη του χρηματος σε βαρος των ιδιωτικων επιχειρησεων και νοικοκυριων. Εδω βρισκεται κρυμμενη η γιγαντιαια απατη της οικονομικης ελιτ διοτι τοσο τα νοικοκυρια οσο και οι ιδιωτικες επιχειρησεις δεν εχουν το δικαιωμα να δημιουργουν και αυτα για τις αναγκες τους χρημα απο το τιποτε! 

Την ποσοτητα Μ κυκλοφοριας του χρηματος καθωριζουν κατα το δοκουν οι Μεγαλοαπατεωνες! Η ποσοτητα αυτη Μ διαφερει απο την ποσοτητα Μ1 (χαρτονομισματα και κερματα ως και καθημερινως ελλειματα χρηματος), απο την ποσοτητα Μ2 (Μ1 και συμπληρωματικες καταθεσεις διαρκλειας εως δυο χρονια, ως και καταθεσεις διαρκειας εως τρεις μηνες) και απο την ποσοτητα Μ3 (Μ2 και συμπληρωματικα καθωρισμενα διατεθεντα απο τα MFI ικανα εργαλεια των Αγορων ως π.χ. εμπορικες διαδικασιες Ρεπο, δηλαδη οικονομικες αγοραπωλησιες οι οποιες επιτρεπουντην ταυτοχρονη πωληση και επαναγορα ενος περιουσιακου στοιχειου, χρηματικες συμμετοχες φοντς και μεταβιβασεις χρεων.

Οι βασικες διατροφικες αναγκες των ανθρωπων σε προϊοντα της οικονομιες και οι συμπληρωματικες επιθυμιες αυτων πολλαπλασιαζομενες με την ανθρωποτητα (με τον εκαστοτε γηινο πληθυσμο) μας δεινουν το αθροισμα των ολοικων ανθρωπινων βασικων αναγκων του πλανητη μας.

(GBL+KW+GW) x WBZ = GB παγκοσμια Οικονομια

(GBL+KW+GW) x WBZ > < GB παγκοσμια οικονομικη Κριση παγκοσμιο οικονομικο Χαος

Η ολικη ανεξεπεργαστη προσφορα της φυσης, συν η προσφορα της ανθρωπινης παραγωγης (Χειραγωγιση), συν η διανομη των προ’ι’οντων (Εμποριο) μας δινουν την ολικη προσφορα στους ανθρωπους

GA = UA+M+H

Εαν παντοτε μεταβαλλετται η αριστερη πλευρα της πρωτης ως ανω εξισωσης, δηλαδη οι βαικες αναγκες των ανθρωπων σε προ’ι’οντα της οικονομιας, οι συμπληρωματικες μεγαλες ανθρωπινες επιθυμιες σε προ’ιοντα της οικονομιας ‘η ο γηινος πληθυσμος μεταβαλλεται αυτοματα και η δεξια πλευρα της ως ανω εξισωσης και αντιστροφα. Οταν η εξισωση αυτη ειναι ισοσκελισμενη λειτουργει χωρις μεγαλες διαταραχες η πασγκοσμια Οικονομια. Οταν ομως δεν ειναι ισοσκελισμενη η ανθρωποτητα βρισκεται οπως σημερα λιγο ποιο μπροστα απο μια παγκοσμια οικονομικη κριση και απο ενα παγκοσμιο οικονομικο χαος.

Στις ως ανω εξισωσεις ειναι:

GBW = GBL+KW =βασικες αναγκες των ανθρωπων σε προ’ι’οντα της Οικονομιας.

GBL = βασικες διατροφικες αναγκες των ανθρωπων για να ζησουν

KW = μικρες συμπληρωματικες επιθυμιες των ανθρωπων

GW = μεγαλες συμπληρωματικες επιθυμιες των ανθρωπων

W = KW+GW = ολικες συμπληρωματικες επιθυμιες των ανθρωπων

Β = αναγκες των ανθρωπων = GBL+W = GBL+KW+GW

WZB = παγκοσμιος Πληθυσμος

GB = ολικες αναγκεσ

GA = ολικη προσφορα = UA+M+H

UA = προσφορα της ανεπεξεργαστης φυσης

Μ = Χειραγωγιση = ανθρωπινη παραγωγη

Η = Κατανομη = Εμποριο

WW = παγκοσμια Οικονομια

WWK = παγκοσμια οικονομικη Κριση ‘η Χαος.

Στον μεσαιωνα, οι ανθρωποι, εντος της ισχυουσας δικαιιοδοσιας τους ηταν πληρως απασχολημενοι να καλυψουν τις βασικες αναγκες τους διατροφης και των οικογενειων τους για να ζησουν. Ο χωρικος ειχε το πεταλο του, ο ιπποτης το στηριγμα του, ο χειριτεχνης την τροφη του και ο εμπορος το οφελος απο την δικαια τιμη.

 Ισχυε η ετσι ονομασθεισα αρχη καλυψης των αναγκων, δηλαδη η Οικονομια-Συντηρισης και τω μεγεθος των αναγκων κατευθυνονταν αναλογα με την κοινωνικη θεση των ανθρωπων που δεν απεκλειε την πολυτελη ζωη των ασκουντων την εξουσια και μιας μικρης ομαδας κοινωνικα υψηλα στεκουμενων ανθρωπων, μια ευημερια ομως που δεν μπορει να συγκριθη με αυτην σημερα ενος μεσου ευρωπαιου πολιτη.

Τι ομως στην πραγματικοτητα γυρω στο 1500 μ.Χ. δημιουργησε την μεταβολη της Οικονομιας-Συντηρισης σε καπιταλιστικη βιοποριστικη, δηλαδη σε κερδοσκοπικη Οικονομια και στο σημερινο χρηματοπιστωτικο συστημα το οποιο περιφρονει και λεηλατει τους ανθρωπους; 

Εως τα τελη του 15. μ.Χ. αιωνα επικρατουσε στην κεντρικη Ευρωπη το Βρακτεατεν-χρηματικο συστημα. Τα Βρακτεατεν ηταν απλα χτυπητα κερματα τα οποια σε συγκεκριμενες χρονικες αποστασεις ακυρωνονταν και αντικαθιστανταν τουλαχισυτον μια φορα τον χρονο με απωλεια απο 10 εως 25 % της αξιας τους, δηλαδη ομοιο με αυτο που γινεται σημερα «Bail –out» για την σωτηρια των τραπεζων. Η ως ανω αγοραστικη απωλεια των νεων κερματων επιβαρυνε χωρις εξαιρεση ολους τους πολιτες.

Με το χρηματικο αυτο συστημα αποκλειονταν για 300 περιπου χρονια η συσσωρευση κεφαλαιων σε μεμονομενα ατομα. Μετα την εγκαινιαση της «αιωνιας δεκαρας», δηλαδη της «χονδρης δεκαρας» αρχισε να μεταβαλλεται ο κοσμος και να εισαγεται το χρηματοπιστωτικο συστημα που περιφρονει και λεηλατει τους ανθρωπους. Το συστημα αυτο δεν αφηνει να ρεη το χρημα προς την πραγματικη οικονομια αλλα προς την κερδοσκοπεια και ευνοει μια μειονοτητα να συσσωρευη εγκληματικα το χρημα (3).

Αυτα που σημερα στον τομεα της πολιτικης και βιομηχανικης οικονομιας διδασκονται στα ΑΕΙ της Ε.Ε., δηλαδη οτι η απληστια της καθολικης εκκλησιας ηταν το κυριο αιτιο για την επανασταση του Μαρτινου Λουθηρου που οδηγησεν στην Μεταρυθμιση των Προτεσταντων, ειναι ενα παραμυθι για χιλιες και μια νυχτα. Ναι μεν η καθολικη εκκλησια για να αυξηση τα εσοδα της εφευρε το συστημα αφεσης αμαρτιων με χρηματικη εξαγορα αυτων, τα πραγματικα ομως αιτια για την επανασταση του Λουθηρου ηταν η εγκαινιαση της «αιωνιας δεκαταρας» με καταργιση του Βρεατυεν-χρηματικου συστηματος. 

Η Αλλαγη αυτη ηταν η κυρια αιτια για τον πολεμο των 30 ετων που ακολουθησε και για την δυστυχια, απληστια, λεηλασιες, πυρπολησεις και πολλα αλλα, δηλαδη για ενα «σκοτεινο και εγκληματικο Μεσαιωνα»..

Με τον Ουμανισμο και την Αναγεννηση αρχισε να εκτοπιζεται το ενδιαφερον των ανθρωπων απο την αλλη ζωη του χριστιανισμου προς την παρουσα επι της Γης ζωη. Με την παροδικη πτωση της θρησκευτικης πιστης ακολουθησε απο αναγκη πλεον και η μεταβολη απο την Οικονομια-Συντηρισης προς την βιοποριστικη ‘η κερδοσκοπικη οικονομια, παραλληλα με τις υπεροχες εφευρεσεις της επιστημης που οδηγησε και στην παραγωγη νεων προ’ι’όντων που ικανοποιουσαν τις αυξανομενες επιθυμιες των ανθρωπων.

 Με την Μεταρυθμιση του Λουθηρου ελαβε χωρα και το αποφασιστικο βημα προς την παρουσα επι Γης ζωη παρ’ ολου που ο Λουθερος ηθελε να διατηριση την Οικονομια-Συντηρισης και τους τοκους των δανειων και ας διακηρυτεν στο εργο του «διαδικασιες αγορας και τοκογλυφια» το αντιθετο.

Σημερα οι Αγγλο-Σαξον-Προτεσταντς μαζι με την συμμορια των ιδιωτων μεγαλοτραπεζιτων Χαζαρων-Καγκαν (Χαζαρων ιουδαϊκης θρησκειας) αποτελουν τον διεθνη πολιτικο σιωνισμο, δηλαδη την συνεχως αυξανομενη πλανητικη υπερδυναμη που ευθυνεται μεταξυ αλλων και για τους δυο παγκοσμιους Πολεμους. Η παλαια αντιπαλοτητα της καθολοκης εξουσιας κατα της αγγλικανικης και προτενσταντικης ουδετεροποιηθηκε 500 χρονια μετα τον Λουθηρο.

Δια της ουδετεροποιησης, η πιστη μετακομισε προς την ασυγκρατιτη απληστια για το χρημα και δημιουργησε τον νεοφιλελευθερο αρπακτικο καπιταλισμο με θρησκευτικο χαρακτηρα (City of London, Vatikan, Washington D.C.) ο οποιος λεηλατει τους λαους του πλανητη μας. Οποιος διατυπωσει καποια κριτικη για την δραση των οργανωμενων αυτων θρησκευτικων και εξουσιαστικων συμμοριων, ειναι «αιρετικος», περιφρονηται και κατηγορειται ως λα’ι’κιστης ‘η κομμουνιστης ‘η και αντισημιτης.

Τα ως ανω καθαρματα ομως που ευνοχιζουν πνευματικα τον κοσμο, λεηλατουν και καταδυναστευουν τους λαους του πλανητη μας δεν θα αποφυγουν την οργη της Νεμεσις και την Καθαρση, που πλησιαζει….

.Για αυτους η οικογενεια, τα ηθη, η φιλοπατρια, η φιλαλληλια, το υψιλο ηθικο, η αγαπη για τις τεχνες, επιστημες και τα γραμματα, η μελετη των αρχαιοελληνικων κλασικων κειμενων που αποτελει το θεμελιο του πολιτισμου οπως και η φιλοσοφια, η χρηστη διοικηση, η δικαιοσυνη και η γλωσσα δεν εχουν πλεον καμμια αξια διοτι δεν πιστευουν σε τιποτε αλλο περαν απο την συσσωρευση χρηματος με στοχο την δημιουργια του νεου τυπο ανθρωπου-υπηρετη.

Οποιος στο παρων και μελλον επιθυμει να αποφευχθουν στον πλανητη μας πολεμικες αναμετρησεις, πεινα, φτωχεια, διωξεις, κλιματικες απατες, γενοκτονιες και αλλα πολλα, πρεπει να οργανωθη για μια αντισταση κατα της εξουσιας που περιφρονει τους ανθρωπους, δηλαδη κατα του χρηματοπιστωτικου- και νεοφιλελευθερου οικονομικου συστηματος το οποιο ελεγχεται απο τους ιδιωτες Μεγιστανους του χρηματος. 

                                                                                                    
Ή ακομη χρησιμοποιηση των αλλογων μεθοδων, ως το προ’ι’ον χρημα, ‘η το διπλο λογιστικο συστημα καταγραφης και ισολογισμου οφειλεται στην ανυπαρξια ικανου παιδευτικου συστηματος και στην σκοπιμη ανυπαρξια γνωσης για να διατηριθη εσαει η ιεραρχικη πυραμιδα εξουσιας των Μεγαλοαπατεωνων.

Απο τα μεχρι τουδε διατυπωθεντα προκυπτει, οτι το σημερινο και ακομη ισχυων χρηματικο συστημα ειναι ενα πεπαλαιωμενο και πρωτογονο συστημα και ως τετοιο ανηκει στα παλιοσιδηρα… Η εκδοση χρηματος που δεν απαιτει την πληρωμη τοκων, πανωτοκων και ασφαλιστρων, αφηνει το χρημα ελευθερο για χρηση στην πραγματικη οικονομια, ανταλλαγη αγαθων και πληρωμη υπηρεσιων και το μονο του κοστος ειναι η εκτυπωση του χαρτιου. Για να αποφευχθη κατι τετοιο αρχισε ηδη ο τριτος Παγκοσμιος Πολεμος (2).

Δεν αρκουν τυχων μεμονομενες μεταρρυθμισεις στο πρωτογονο αυτο συστημα. Οι βασικες αρχες του συστηματος αυτου, οπως περιγραφεται στο Βιβλιο με τιτλο «Ουμανιστικη Οικονομια της Αγορας» των Halsenko P. Και Brunn H., πρεπει να αλλαξουν ριζοσπαστικα και να παραμεριστουν ολα τα εμποδια, δηλαδη Μεγιστανοι του χρηματος, τραπεζιτες, δουλοπαρικοι πολιτικοι και οικονομολογοι κ.α. Ολοι αυτοι ειναι τα εκτελεστικα οργανα των Μεγαλοαπατεωνων και προερχονται απο τα ιδια ευνοουμενα κοινωνικα στρωματα.

Μια απο τις μεγαλυτερες απατες τους της συγχρονης εποχης μας ειναι αυτη της Κλιματικης Αλλαγης. Προκειται για εξισου μεγαλη απατη οπως αυτη της εισαγωγης του φορου εισοδυματος το 1911 στις ΗΠΑ (5). Δεν υπαρχπουν μακροχρονια στατιστικα στοιχεια που να δικαιολογουν μια αυξηση της θερμοκρασιας απο διοξυδιο του ανθρακος ενω δεν λαμβανεται καθ’ ολου υποψη οτι τα περισσοτερα απο 500 ενεργα ηφαιστεια του πλανητη μας παραγουν ετησιως 30 φορες περισσοτερο διοξυδιο του ανθρακος απ’ οτι ολη η ανθρωποτητα. Η σημερινη κοινωνια των ετσι ονομασθεντων ελευθερων οικονομικων Αγορων (στις οποιες το παραγομενο απο το τιποτε χρηματα δανειζεται με τοκους και πανωτοκια) ειναι ολοκληρωτικα διαβρωμενη διοτι επικρατει ο συνεχης ο εξαναγκασμος για «Εργασια για το Χρημα».

Οπως τουλαχιστον φαινεται ξεσκεπασθηκαν στην εποχη μας ολοι οι Μυθοι του ακομη ισχυοντος χρηματοπιστωτικου και αρπακτικου νεοφιλελευθερου καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος (4). Αυτο ομως που πρεπει να γινη ακομη ειναι η εκ βαθρων ανατροπη της νεοφιλελευθερης καπιταλιστικης βαρβαροτητας.

Βιβλιογραφια
Halsenko P., von Brunn H., Die Humane Marktwirtschaft, Anderwelt Verlag, ISBN 978-3-940321-13-8
Arnoldf W., In Trippelschritten zur großen Enteignung, http://kriesenfrei.de, 12.03.2016
Chaziteodorou G., Wie die Funktionäre des Rates, der Kommission, des Parlaments und Andere Organe der Pseudo-Demokratischen EUdSSR ganz Europa Verscherbeln, http://lupocattivoblog.com, 14.05.2013
Chaziteodorou G., Klimalüge, www.stöverstuuv.de, 02.12.2015

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου