Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ  ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τσιπρας πανω στο τρακτερ
Θα σας πώ μιά τόοοοοσο μεγάλη "αλήθεια":
"Είμαι ναζί σας"

Στα Φάρσαλα αποφασίζουν οι αγρότες της Λάρισας πώς θα προχωρήσουν - Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι Κρητικοί - Ανησυχία στη Βουλγαρία για κλείσιμο των συνόρων -

 Αποστόλου: «Έχουν λιγότερα προβλήματα από άλλους συμπολίτες μας»

(Σημ. Οίμου:Κατα πληκτικό σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο κι αυτός που είναι πια στην απόλυτη ανέχεια, πρέπει να νοιώθει ευγνώμων που ακόμα ζει, σκεπτόμενος τους...πεθαμένους!!!) 


Σύσκεψη πριν την έναρξη των μπλόκων θα πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Βασιλί Φαρσάλων. Σκοπός της σύσκεψης είναι η προετοιμασία της καθόδου των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας και η ενημέρωση των αγροτών για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Κρήτης μετά την σημερινή Παγκρήτια Σύσκεψη Αγροτών αποφασίστηκε η συσπείρωση των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε ραντεβού έξω από την ΔΟΥ Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, ξεκινώντας δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση και πλήττουν τον αγροτικό κόσμο.

Μέλη των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών-Αστερουσίων και Αρκαλοχωρίου απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις τους, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ανησυχία στη Βουλγαρία για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των συνόρων από Έλληνες αγρότες

Στο μεταξύ, επιστολή προς τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, απέστειλε η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα. 
Η κ. Μπατσβάροβα εκφράζει τις ανησυχίες της βουλγαρικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των συνόρων από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές, στο πλαίσιο των εξαγγελθεισών κινητοποιήσεών τους. Στην επιστολή της, η υπουργός επικαλείται, μεταξύ άλλων, τη συμφωνία στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα λάβουν προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στα σύνορα.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι των ενώσεων μεταφορέων της Σόφιας δηλώνουν πως σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες προχωρήσουν στο μπλοκάρισμα των συνοριακών διαβάσεων, θα προβούν και εκείνοι σε αντίποινα, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση μέσω οδικών αξόνων που καταλήγουν, μέσω της χώρας τους, στην Ελλάδα. Σε αντίποινα αυτού του είδους είχαν προβεί Βούλγαροι μεταφορείς και τη διάρκεια του αποκλεισμού των συνόρων πέρυσι από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές.

Αποστόλου: Η κυβέρνηση έβαλε σφραγίδα για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών

«Όλοι συμφωνούμε ότι οι αγρότες έχουν προβλήματα, όπως έχουν και οι υπόλοιποι αγρότες της ΕΕ και γι΄ αυτό στηρίζονται ιδιαίτερα τόσο με την ΚΑΠ όσο και τα ιδιαίτερα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σημειώνοντας όμως ότι «στους δικούς μας αγρότες πρέπει να πούμε και μια αλήθεια. Ότι αυτή την περίοδο ειδικά έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα από πολλούς άλλους συμπολίτες μας».

Ο κ. Αποστόλου επικαλέστηκε στοιχεία της Eurostat στο εισόδημα που δείχνουν «ανοδική τροχιά το 2015 που φαίνεται πως θα υπάρξει και το 2016», στοιχεία που, όπως τόνισε, προκύπτουν και από το υπουργείο Οικονομικών, για το ακαθάριστο εισόδημα που δήλωσαν οι ίδιοι και φαίνεται πως, από 4,87 δις το 2014 έφτασε στα 5,28 δις το 2015 και ενώ από το 2010 έως το 2014 υπήρξε μείωση στην Ελλάδα του 12,1%.

(Σημ. Οίμου: Αν δηλαδή κάποιοι μεγαλοαγρότες αύξησαν τα κέρδη τους εις βάρος των φτωχών αγροτών που πένονται αυτό συνιστά αύξηση του βιοτικού επιπέδου όλης της αγροτιάς!!!)


Σχολιάζοντας την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, αλλά και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ο υπουργός είπε ότι «στόχο είχαν να χαϊδέψουν τα αφτιά των αγροτών που βρίσκονται ενόψει κινητοποιήσεων» και υπογράμμισε στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία του Έλληνα αγρότη.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε διεξοδικά στα πεπραγμένα του υπουργείου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φορολογικό των αγροτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ανέτρεψε την συμφωνία για 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και καθιέρωσε το ατομικό αφορολόγητο όριο. 

((Σημ. Οίμου: Ορίστε αχάριστοι αγρότες! Δεν σας αφανίσαμε ακόμη με εξουδενωτική φορλογία! Τί φωνάζετε; Περιμένετε να πάει 26% ο φόρος, να μην μπορείτε να πουλήσετε ούτε τα κουκούτσια από τους καρπούς σας και τότε φωνάζετε!)

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην ανατροπή των συμφωνιών για την φορολογία ακόμη και στις επιδοτήσεις. Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι τα όσα θέσπισε η σημερινή κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα, να επιστραφεί στο 95% των αγροτών η προκαταβολή φόρου ύψους 66,7 εκατομμυρίων ευρώ που ήδη έχουν καταβάλει. «Είναι μια κατάκτηση του αγροτικού χώρου το ατομικό αφορολόγητο, που οφείλεται στη σημερινή διακυβέρνηση», είπε. 

(Σημ. Οίμου: Ακόμη και τα λευτά σας που τα δεσμεύσαμε ώστε να παραλύσετε, θα σας τα δώσουμε πίσω... κάποια...κάποτε....ίσως!)

Απαντώντας σε όσους επισημαίνουν ότι το αφορολόγητο μπορεί να υπερακαλύπτεται από τα τεκμήρια, είπε πως εξετάζεται η περίπτωση των αγροτικών σπιτιών στις ορεινές μειονεκτικές περιοχές στην κατεύθυνση μείωσης του τεκμηρίου τους κατά 30% και επισήμανε ότι το αγροτικό όχημα δεν είναι μέσα στο τεκμήριο για να εκτιμήσει ότι θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που θα έχει εφαρμογή το τεκμήριο στους αγρότες.

(Σημ. Οίμου: Στα Μετέωρα που κατεβαίνουν με το δίχτυ η μείωση του τεκμηρίου μπορεί να φτάσει και τα 35%!!!)

Για το ασφαλιστικό είπε ότι ήταν ιστορική η ημέρα που θεσπίστηκε εθνική σύνταξη για τον αγροτικό χώρο και υπογράμμισε ότι για το πρόβλημα πληρωμής των εισφορών του δεύτερου εξαμήνου του 2016, αυτό θα αντιμετωπιστεί με τη μεταφορά τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 που θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης τους με τις επιστροφές των προκαταβολών φόρου.

Αναφερόμενος στη σύνδεση του φορολογικού με το ασφαλιστικό, είπε πως αποδείχθηκε μια σωστή κίνηση διότι η φορολογική ελάφρυνση των αγροτών θα ισχύσει για το 95% των αγροτών, και θα είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική τους επιβάρυνση.

Για το ζήτημα της διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων, ο κ. Αποστόλου είπε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε την ομαλή καταβολή των ενισχύσεων νοικοκυρεύοντας όλες τις παλιές εκκρεμότητες, ζήτησε όμως να γίνει κατανοητό από τους αγρότες ότι τα συγκεκριμένα χρήματα προέρχονται από ένα ταμείο που συμβάλλουν όλες οι χώρες της ΕΕ και στη σχέση αυτή η χώρα μας είναι κερδισμένη. «Να γνωρίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας ιδιαίτερα πως ούτε ένα κιλό βαμβάκι θα είχαμε στην Ελλάδα αν ήμασταν εκτός ΕΕ».

(Σημ. Οίμου: Σας μεταθέτουμε τους φόρους για να μαζεύονται τέτοια ποσά που θα σας πνίξουν, σας νοικοκυρέψαμε τις παλιές εκκρεμότητες δημιουργώντας νέες, σας έχουμε αντί για γεωργούς δούλους σε βαμβακοφυτείες και πάλι διαμαρτύρεστε;)



ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου