Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΠΗΡΞΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΠΕΦΑΝΘΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΛΑΓΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ «ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣΦώτο: Οι Άγιοι Μεγαλομάρτυρες  Γεώργιος και Δημήτριος

Τώρα μπορούμε να το πούμε: Έγινε ΛΙΤΑΝΕΙΑ στον Ουρανό για τον σεβ. Μόρφου Νέοφυτο πριν λίγες μέρες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Γέροντα, πότε να τα πω αυτά; 

Μόλις αποφανθεί και ο Γεν. Εισαγγελέας της Κύπρου για τον Σεβ. Μόρφου γιατί δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στον έργο της δικαιοσύνης. 

Και ο ο Γεν. Εισαγγελέας της Κύπρου απεφάνθει: « Δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος από τον Μητροπολίτη Μόρφου, κατά παράβαση συγκεκριμένων άρθρων της κειμένης νομοθεσίας, όπως αυτά είναι διατυπωμένα στον Ποινικό Κώδικα και σε ειδική νομοθεσία, διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας από το φάκελο της υπόθεσης. 


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο αστυνομικός – ανακριτικός φάκελος σε σχέση με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτου Μόρφου, επιστράφηκε σήμερα από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία με τη διαπίστωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, όπως ήταν και η εισήγηση των ανακριτών, ότι δεν φαίνεται με βάση το συλλεγέν μαρτυρικό υλικό, να στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικού αδικήματος» 


Πολλοί πιστοί έκαναν προσευχή αυτές τις μέρες που κρατούσε η περιπέτεια του Πανιερώτατου Μόρφου κ. κ Νεόφυτου αλλά και στον Ουρανό δεν γινόταν λίγα πράγματα και θάματα. 

ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΤΙ ο σεβαστός ασκητής γέροντας τις μέρες της δοκιμασίας του Σεβ. Μόρφου προσευχόμενος είδε λαμπροφόρα ΛΙΤΑΝΕΙΑ στον ουρανό . 

Επικεφαλής της ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ αυτής ήταν ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με τις χρυσοστολισμένες συνοδείες που τους ακολουθούσαν. 

Κάθε ΑΓΙΟΣ είχε την δική του συνοδεία που συμμετείχαν όλες στην ίδια αυτή Λιτανεία. 

Ακολουθούσαν ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, με τον ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ και τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ τον Λαμπαδιστή με τις συνοδείες τους. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, με τον ΟΣΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ και τον ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ τον Τσαλίκη ( που είναι και ο γέροντας του σεβασμιότατου ). Με τις συνοδείες τους ακολουθούσαν. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ο μάρτυρας μαζί με τον ΑΓΙΟ ΝΕΟΦΥΤΟ Κύπρου, με τις συνοδείες τους επίσης. 

(Την ώρα που τα γράφω αυτά έχω ανατριχιάσει, αν θέλετε το πιστεύετε.) 

Όλοι οι ΑΓΙΟΙ με τις συνοδείες τους έψελναν ικετευτικούς ύμνους για αυτούς που επί της γης ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και Ομολογούν. 

Πέρασαν αρκετές μέρες από το κατά Θεία Χάριτι Όραμα αυτό του γέροντα και πριν βγει το πόρισμα της Κυπριακής αστυνομίας για την υπόθεση του Μόρφου, ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επέτρεψε ο συγκεκριμένος γέροντας να δει επίσης το εξής: 

« σαν να βρέθηκα σε ένα άγνωστο μου μέρος και πολλοί πιστοί συζητούσαν για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης» 

« ανάμεσα τους διέκρινα τον μακαριστό μητροπολίτη Κεφαλληνίας τον Κυρό Γεράσιμο Φωκά και τον μακαριστό πρώην Σιατίστης Κυρό Παύλο» 

( τον μακαριστό αρχιερέα Παύλο ο σεβ. Μόρφου πρέπει να τον γνώριζε γιατί είχαν τον ίδιο γέροντα, τον ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ) 

-« αίφνης στο πλήθος αυτό κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Νεόφυτος απαλλάχτηκε από την υπόθεση αυτή και μεταξύ τους έλεγαν ¨ νίκησε ο Μόρφου¨» 

– « τότε ακούστηκε μια φωνή ΔΥΝΑΤΗ» 

– « δεν νίκησε ο Μόρφου, νίκησε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ» 

Αυτά αδελφοί, τον σεβ. Μόρφου δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά. Αυτός στην Κύπρο, εμείς όλοι στα σκάμματα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ Μακεδονίας και στις ακτογραμμές του ΑΙΓΑΙΟΥ .

 Όμως όλους εμάς τους αμαρτωλούς μας ενώνει ένας πόνος, να δούμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα κατά ΧΡΙΣΤΟ και να τιμήσουμε τους αγίους και τους ήρωες προγόνους μας, που τρέχουν ήδη στον ΟΥΡΑΝΟ για τους πικρούς καιρούς που βιώνουμε, αλλά που θα γλυκάνουν στο τέλος 


ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ κ. ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΘΩΩΤΙΚΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ


Μετὰ τὴν ὁλοκλήρωση τῆς ἀστυνομικῆς ἔρευνας καὶ τὴν ἀνακοίνωση τοῦ Γενικοῦ Εἰσαγγελέα ὅτι δὲν στοιχειοθετεῖται ἐναντίον μας διάπραξη ποινικοῦ ἀδικήματος, ἐπιθυμοῦμε νὰ ἀναπέμψουμε ἐκ βάθους ψυχῆς εὐχαριστίες πρὸς τὸν Τριαδικὸ Θεό, ἀλλὰ καὶ πρὸς τοὺς ἁγίους Πατέρες, ὅσιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη, ὅσιο Ἰάκωβο Τσαλίκη, ὅσιο Παΐσιο Ἁγιορείτη καὶ ἅγιο Γέροντα Ἐφραὶμ τῆς Ἀριζόνας, γιὰ τὴ συμπαράσταση καὶ τὴν ἔμπνευση ποὺ παρεῖχαν σ’ ἐμᾶς καθ’ ὅλη τὴ διάρκεια τῆς δοκιμασίας μας.

Βαθύτατες εὐχαριστίες ἐκφράζομε καὶ πρὸς τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως κ. Ἱερεμία, πρὸς τοὺς Ἀκαδημαϊκοὺς Ἐπιστήμονες, πρὸς τὸν κλῆρο καὶ τὸν πιστὸ λαὸ τῆς Ἑλλάδος καὶ τῆς Κύπρου, ἀλλὰ καὶ τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων ὁμογενῶν τῆς Ἀμερικῆς, Αὐστραλίας, Καναδᾶ, Γερμανίας, Ἀγγλίας, Γαλλίας, Ἰταλίας, Σουηδίας, Ἱσπανίας  κ.ἄ. χωρῶν, γιὰ τὶς προσευχές τους καὶ τὶς χιλιάδες τῶν ἠλεκτρονικῶν καὶ γραπτῶν μηνυμάτων-ἐπιστολῶν συμπαράστασης, ποὺ ἀπέστειλαν σ’ ἐμᾶς.

Ὅσον ἀφορᾶ στὴ συνέχεια, αὐτὴ δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι ἄλλη ἀπὸ τὴ συνέχιση τῆς διακονίας μας στὴν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ καὶ τῆς Ἐκκλησίας.

Μετ’ εὐχῶν

Ὁ Μητροπολίτης
† Ὁ Μόρφου Νεόφυτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου