Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΦΡΙΚΑΛΕΟ 16ΧΡΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ...


ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ:ΤΟ   «ΘΥΜΑ»ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΜε την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος της κλιματικής αλλαγής στον ΟΗΕ όλα τα κανάλια, ΕΡΤ και ιδιωτικά κινούμενα εκ του πονηρού, μας βομβάρδισαν με την εκδήλωση απελπισίας και φόβου που οδηγούν σε αγανάκτηση ένα προφανώς αξιολύπητο ανήλικο παιδάκι την Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία.

 Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς ψυχολόγος για να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά και το μένος ενός παιδιού 16 ετών, δείχνει ότι το παιδί αυτό είναι στερημένο από αγάπη και τρυφερότητα και αναζητά να εκφράσει την αδικία και να βρει την λύτρωση του αποδίδοντας ευθύνες για την ζωή που δεν την χαίρεται και μάλλον πιστεύει ότι θα χειροτερέψει στο μέλλον.

Ευτυχώς που αντί να δείξει συμπτώματα εγκληματικότητας, αυτοκαταστροφής  ή αυτοκτονίας βρήκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής και έπεσε «θύμα»(;)σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την οργή και αγανάκτηση ενός παιδιού για να περάσουν τα σχέδια τους.

Το εάν η κλιματική αλλαγή προμηνύει την καταστροφή του πλανήτη, εξ αιτίας του εκλυομένου διοξειδίου του άνθρακα από την καύση πετρελαίου και γαιανθράκων και απειλεί το μέλλον των παιδιών μας αυτό είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν  οι ίδιοι οι γονείς και όχι να το αναθέτουν στα παιδιά δηλητηριάζοντας την ομαλή τους ωρίμανση. 

Διερωτάται κανείς αυτό το παιδί δεν έχει γονείς να του χαϊδέψουν τα μαλλιά και να του δείξουν στοργή και ασφάλεια; δεν υπάρχουν στην ‘προοδευτική’ Σουηδία ιατροδικαστές, εισαγγελείς και οργανώσεις για το χαμόγελο του παιδιού να καταγγείλουν την στυγερή εκμετάλλευση ενός ανήλικου παιδιού για την επίτευξη οιουδήποτε σκοπού πολύ δε περισσότερο όταν ο σκοπός αυτός είναι εκ του πονηρού;

H καύση γαιανθράκων και πετρελαίου έχει δημιουργήσει και στηρίζει τον σημερινό πολιτισμό παρέχοντας ενέργεια που ο καθένας από εμάς χρησιμοποιεί είτε απευθείας είτε μέσω των προϊόντων που καταναλώνει και των οποίων η κατασκευή απαιτεί  ενέργεια . 

Αυτή η καταναλωτική μας απαίτηση είναι η βασική αιτία για την καύση που παράγει το διοξείδιο του άνθρακα που έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται αιτία πολέμων.

 Εάν πράγματι η αιτία της κλιματικής αλλαγής ήταν η καύση για την παραγωγή ενέργειας  τότε, μέχρι η  παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές γίνει οικονομικά ανταγωνιστική, οι ακτιβιστές θα έπρεπε να ζητούν την κατά κεφαλή μείωση της κατανάλωσης, αλλά ο κάθε Ευρωπαίος, 

Αμερικάνος κλπ, θέλει το ζεστό του νερό και θέρμανση, την κόκα κόλα του σε αλουμίνιο κουτάκι μίας χρήσεως και το αυτοκίνητο όχι μόνο το δικό του αλλά και να παράγει και τα αυτοκίνητα των υπανάπτυκτων από τους οποίους παίρνει τα ορυκτά και την καύσιμη ύλη που απαιτεί η παραγωγή των αγαθών που τους εξασφαλίζει το υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Να όμως που η κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στην καύση, η οποία ελάχιστα επιρρεάζει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι ένα ανεξέλεγκτο γεωλογικό φαινόμενο όπως εξήγησε σε εμένα αλλά και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη του ΚΡHΤΗ TV ο φίλος και συνάδελφος, ομότιμος καθηγητής  του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος. 

Παραθέτω την ίδια την απάντηση του σε εμένα και στον Γ. Σαχίνη στο ερώτημα μου για την ανοησία του Έλληνα πρωθυπουργού να υποσχεθεί στην παγκόσμια κοινότητα την εθνοκτόνο απόφαση του να κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028.

Ηλίας Σταμπολιάδης

Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Καλησπέρα Αντώνη,

Ο Μητσοτάκης σαν καλό παιδί, ενεργώντας στο πνεύμα της κλιματικής αλλαγής που έχουν βάλει να εκφράσει αυτό το αξιολύπητο στερημένο από αγάπη παιδάκι, η Γκρέτα από την Σουηδία, δήλωσε ότι θα κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ έως το 2028.

Μου φαίνεται καταστροφικό για τον τόπο την στιγμή που η Ελλάδα συμβάλλει μόλις στο 0,2% της παγκόσμιας παραγωγής CO2.

Εσύ τι λες που είσαι και πιο ειδικός;  Δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε σαν Ελληνική επιστημονική κοινότητα ;

Με εκτίμηση,

Ηλίας


 ΗΛΙΑ,

 ΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 350 PPM ΤΟ 1950 ΣΤΑ    410 PPM ΤΟ 2019.....ΑΥΞΗΣΗ 60 PPM Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ 0.006%. ΟΜΩΣ ΟΛΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑ ΣΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ........ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 39000 ΓΙΓΑΤΟΝΟΥΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙ 750 ΓΙΓΑΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ        ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ......ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ LE CHATELIER...

 ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 0.006% ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ....ΔΗΛΑΔΗ 0.003% Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ 3 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ........ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ 0.003% ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 0.002% .....ΑΝ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ...ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ $ 4 ΤΡΙΣ ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ.....ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ.....ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ

Ευχαριστώ Γιώργο,

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα διαχρονικό φυσικό φαινόμενο και δεν πρόκειται οι κυβερνήσεις να το σταματήσουν....ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ    Η  ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΩΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΕΦΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΩΤΣΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΟ, 0.006%, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ  ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...IT IS STUPID. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΦΩΣΚΟΛΟΣ

ΟΜΟΤΙΜΟΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου