Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ! «ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ» (ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ) ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΒΙΝΙΚ...


ΒΙΝΤΕΟ

Πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς ότι «εντέλλονται να τον παραδώσουν», η τύχη του αγνοείται, ο Υπουργός Τσιάρας δεν απαντά. 

Από (προ)χθες το βράδυ δεν έχει καταστεί δυνατή καμμία επικοινωνία μαζί του.


Η απόφαση ΣτΕ καθαρογράφηκε σήμερα 16.00

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί.
Ζητώ επίσημα ενημέρωση πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αλεξάντερ.

Ως συνήγορός του δεν γνωρίζω πού βρίσκεται και ζητώ να έχω ενημέρωση και επικοινωνία μαζί του ΑΜΕΣΑ. Είναι ασθενής στην 35η ημέρα απεργίας πείνας.
Ζωή ΚωνσταντοπούλουΟ Αλεξάντερ με πήρε τηλέφωνο μέσω του φρουρού της Εξωτερικής φρουράς. Ελέγχουν πλέον και ποιον καλεί. 

Μου παραπονέθηκε ότι δεν του επέτρεψαν να καλέσει τον Ρώσο δικηγόρο του. Ζήτησα εξηγήσεις από τον φρουρό, ο οποίος μου δήλωσε ότι «δεν επιτρέπεται, γιατί δεν έχει διασταυρωθεί ο αριθμός κλήσης»! 

Στη συνέχεια μου έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Αλεξάντερ. Παρεμπόδιση επικοινωνίας με συνήγορο αλλά και έλεγχος περιεχομένου επικοινωνίας κρατουμένου, ασθενούς, απεργού πείνας.

Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Τσιάρας ακούν ή είναι απασχολημένοι με την «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ το κράτος δικαίου»;

Εξοργισμένος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την αντιμετώπιση της ελληνικής δικαιοσύνης απέναντι στον Βίνικ.

«Εύχομαι να μη συμβεί τίποτα στον άνθρωπο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απεργία πείνας. ΗΠΑ και Γαλλία διώκουν τον Βίνικ για κάτι που δεν διώκεται στην Ελλάδα. Περιφρονείται και η διεθνής νομιμότητα, στη χώρα. 

Να μας δοθεί μια επίσημη εξήγηση γιατί καταπατώνται όλα, ώστε να γίνει η υπακοή σε κάποιες εντολές».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος θύμισε ανάλογες υποθέσεις, όπως την υπόθεση Πόλε, την υπόθεση Ρασίντ και την υπόθεση Μουρίτσιο Φολίνι.

Παράλληλα, εξηγεί ότι η υπόθεση Βίνικ είναι ιδιαίτερη και ότι θα βλάψει τις ελληνορωσικές σχέσεις:

«Δεν είναι μια τυπική υποθεση η έκδοση Βίνικ. Χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την επίδειξη ενός πρωτοφανούς και αηδιαστικού παρεμβατισμού. 

Μετά από μεγάλο διάστημα ψυχρότητας στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, κατά την επίσκεψη Δένδια στη Μόσχα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έθεσε ως πρώτο θέμα την επελευθέρωση Βίνικ. 

Ο Έλληνας Υπουργός απάντησε ότι θα το κάνει. Η ρωσική κυβέρνηση είπε δημόσια ότι την κορόιδεψαν».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις έκδοσης του Βίνικ σε Γαλλία, ΗΠΑ, είπε ότι πρόκειται για «αυτοεξευτελισμό της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για ακύρωση της εκτίμησης του πολίτη απέναντι στη δικαιοσύνη και τη δικαστική λειτουργία.

«Είναι πρωτοφανές να γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πίσω από την πλάτη των δικαστικών θεσμών. 

Απαράδεκτη η στάση των δικηγορικών συλλόγων. Θα έπρεπε να υπερασπιστούν το αγαθό της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει νόμιμο αίτημα έκδοσης του Βίνικ. 

Μπορούσε να επιλέξει την έκδοση στην πατρίδα του. Προκλητικό το ότι αποφασίζεται η έκδοση στη Γαλλία. Αδιανόητο το ότι δεν εξηγείται η μη έκδοση του στη Ρωσία. 

Δεν έχει να κάνει μόνο με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα όρια της ζωής. Δεν γίνεται η μόνη γραμμή άμυνας του, να είναι η διακινδύνευση της ζωής του με απεργία πείνας».Από τις βολές του δεν ξέφυγε και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Από πότε παραβιάζεται έτσι η δικαιοσύνη από Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πως γίνεται να παίρνει την υπόθεση από τα χέρια του ανωτάτου δικαστή, να τη διαγράφει από το πινάκιο και να επισπεύδει την διαδικασία;».


ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Αλεξάντερ είναι εξαντλημένος στο Νοσοκομείο Hotel Dieu κι ενημέρωσε τη Γαλλίδα συνάδελφό μου για τα εξής:

1. Του απαγόρευσαν κάθε επικοινωνία απ´τις 9.30 το πρωί (χθες)

2. Τον πήραν απ´το Νοσοκομείο στις 13.30, δηλαδή 2,5 ώρες πριν την καθαρογραφή της απόφασης !

3. Χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει τον έβαλαν σε αυτοκίνητο, χωρίς να του πουν πού πάει

4. Άρχισε να βλέπει πινακίδες αεροδρομίου κ κατάλαβε ότι τον πάνε στο αεροδρόμιο, χωρίς να ξέρει πού

5. Στο αεροδρόμιο είδε Γάλλους αστυνομικούς και μπαίνοντας στο αεροπλάνο κατάλαβε ότι τον πάνε στη Γαλλία

6. Δεν υπήρξε ούτε Εισαγγελέας ούτε διερμηνέας ούτε ενημέρωσή του για τίποτε

Είναι δεδομένο ότι μιλάμε για απαγωγή και όχι για έκδοση ανθρώπου 

Αυτή τη στιγμή τον ανακρίνουν παρά τη θέλησή του, ενώ είναι εξαντλημένος στην 35η ημέρα απεργίας πείνας και άυπνος. Δεν του χορηγούν αναβολή, δεν του επιτρέπουν να επικοινωνήσει μαζί μου 

Ούτε στο Μεσαίωνα... 

Τον πήρε αεροπλάνο που ήρθε ειδικώς απ´το Παρίσι 

Μπράβο στην κα Σακελλαροπούλου και στους δικαστές που «προστάτευσαν» τόσο επάξια τα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου και εξευτέλισαν κάθε έννοια ανεξάρτητης δικαιοσύνης και κράτους δικαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου