Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΟΙ ΙΡΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ


ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 12 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!

2 ΒΙΝΤΕΟ





Το Ιράν έπληξε με δώδεκα και πλέον βλήματα δύο ιρακινές βάσεις που διατηρούν αμερικανικά στρατεύματα και αυτό φαίνεται ότι είναι τα πρώτα αντίποινα για την αμερικανική αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό στρατηγό την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε το Πεντάγωνο.


Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN ότι δεν υπήρχαν αρχικές αναφορές για τυχόν απώλειες των ΗΠΑ, αλλά εκκρεμεί αξιολόγηση των επιπτώσεων των επιθέσεων. 

Υπάρχουν θύματα μεταξύ των Ιρακινών στην αεροπορική βάση του Ain al-Asad μετά την επίθεση, σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας του Ιράκ, λέει το CNN. Ο αριθμός των θυμάτων και το εάν τα άτομα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν δεν ήταν άμεσα σαφής.

Οι βοηθοί του Λευκού Οίκου συσκέπτονται για να σχεδιάσουν την απάντηση του Πρόεδρου Ντόναλντ Τράμπ στον αμερικανικό λαό, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες αφότου οι ΗΠΑ δολοφόνησαν τον κορυφαίο ιρανό στρατηγό Qasem Soleimani σε αεροπορική επιδρομή στην ιρακινή πρωτεύουσα της Βαγδάτης. 

Η κυβέρνηση προσπάθησε να ερμηνεύσει αυτή την επίθεση σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τις εντάσεις με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη έχει ορκιστεί εκδίκηση για τη δολοφονία, η οποία λέει ότι ήταν «πράξη πολέμου» και «κρατική τρομοκρατία».

Σε μια δήλωση, το Σώμα των Ισλαμιστών Επαναστατικών Φρουρών, μια ελίτ της ιρανικής στρατιωτικής πτέρυγας, γνωστή και ως IRGC, δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν "σκληρή εκδίκηση" για το θάνατο του Σολεϊμάνι. 

Το IRGC δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα στέγαζε αμερικανικά στρατεύματα μπορούσε να υποβληθεί σε "εχθρικές και επιθετικές πράξεις" και κάλεσε Αμερικανούς πολίτες να ζητήσουν από την κυβέρνηση να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή του Ιρακ.

ροειδοποιούμε τον Μεγάλο Σατανά ... "αν επαναλάβετε την κακία σας ή θα κάνετε πρόσθετες κινήσεις ή θα επιδείξετε επιπρόσθετη επιθετικότητα, θα απαντήσουμε με πιο οδυνηρές και συντριπτικές κινήσεις", δήλωσαν οι Ιρανοί μαχητές προς στις ΗΠΑ.

Ο Τζόναθαν Χόφμαν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι το Ιράν χτύπησε με πάνω από δώδεκα πυραύλους την αεροπορική βάση al-Asad, η οποία φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα και αμερικανικές δυνάμεις και δυνάμεις συνασπισμού στην πόλη Erbil. Ο Χόφμαν δήλωσε ότι το Πεντάγωνο αξιολογεί τις ζημιές που προκάλεσαν οι επιθέσεις.

"Τις τελευταίες ημέρες και σε απάντηση στις ιρανικές απειλές και ενέργειες, το Υπουργείο Άμυνας έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσει το προσωπικό και τους συνεργάτες μας", δήλωσε ο Χόφμαν σε δήλωση. "Αυτές οι βάσεις ήταν σε μεγάλη ανησυχία λόγω των ενδείξεων ότι το ιρανικό καθεστώς σχεδίαζε να επιτεθεί στις δυνάμεις και τα συμφέροντά μας στην περιοχή".

"Καθώς αξιολογούμε την κατάσταση και την ανταπόκρισή μας, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και υπεράσπιση του αμερικανικού προσωπικού, των εταίρων και των συμμάχων στην περιοχή".

Απώλειες Αμερικανών πάντως δεν αναφέρονται (άλλωστε ήταν όπως είπαμε σε κατάσταση συναγερμού και είχαν λάβει προφυλάξεις) αλλά οι βάσεις ισοπεδώθηκαν. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταστραφεί στη βάση al Asad τρία στρατιωτικά ελικόπτερα και τρία στρατιωτικά οχήματα, ενώ γίνεται καταμέτρηση για τυχόν ανθρώπινες απώλειες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο υπουργός Άμυνας Mark Esper και ο πρόεδρος του Στρατηγικού Στρατιωτικού Επιτελείου Γενικού Γραμματέα Mark Milley έφθασαν στο Λευκό Οίκο μετά την επίθεση.

Ο Qatri al-Obeidi, διοικητής στην κοντινή πόλη της Αλ-Βαγδάτι, δήλωσε ότι το βομβαρδισμό έχει σταματήσει για τώρα. Ο Trump επισκέφθηκε τη βάση τον Δεκέμβριο του 2018 για να επισκεφθεί στρατεύματα μετά τα Χριστούγεννα. 

Ο αντιπρόεδρος Mike Pence επισκέφθηκε επίσης τη βάση τον Νοέμβριο του 2019. Η επίθεση ακολουθεί τη θανατηφόρα απεργία των αμερικανικών αεροπλάνων την περασμένη εβδομάδα, την οποία διέταξε ο Trump να σκοτώσει τον Soleimani.

Το Ιράν αναλαμβάνει ευθύνη

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το IRGC "έπληξε τις αεροπορικές βάσεις των αμερικανών Ain al-Asad στο Ιράκ με δεκάδες πυραύλους". 

Το IRGC προειδοποίησε τις ΗΠΑ για πιο «συντριπτικές απαντήσεις σε περίπτωση νέας επιθετικότητας», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Το IRGC δήλωσε ότι θα στοχεύσει σε κάθε περιφερειακό κράτος που γίνεται μια πλατφόρμα για την επίθεση των ΗΠΑ, ένα δεύτερο banner για την κρατική τηλεόραση που διαβάζεται.

Το γραφείο του Esper κάλεσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιράκ περίπου στις 7 μ.μ. την Τρίτη, σύμφωνα με διπλωματική πηγή. Υπήρξαν δυσκολίες να περάσουν καθώς ήταν η μέση της νύχτας στη Βαγδάτη. Τελικά τα δύο γραφεία ήταν σε θέση να συνδεθούν και η πηγή λέει ότι υπήρξε «επικοινωνία μεταξύ των ΗΠΑ και των ιρακινών κυβερνήσεων στο υψηλότερο επίπεδο».

Το CNN ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αερομεταφοράς στη Μέση Ανατολή τοποθετήθηκαν σε μεγάλη ετοιμότητα τη Δευτέρα για να καταστρέψουν ενδεχομένως τα ιρανικά αεροσκάφη, καθώς υπήρχε η πληροφορία για την επικείμενη επίθεση εναντίον των στόχων των ΗΠΑ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ .

Το CNN ανέφερε την Παρασκευή ότι μέρος των πληροφοριών που οδήγησαν στην απόφαση να σκοτωθεί η Soleimani περιλάμβανε απειλές για την αεροπορική βάση al-Asad.

Μια πηγή που ήταν εξοικειωμένη με την ευφυΐα έδειξε ότι οι ρουκέτες που ήταν τοποθετημένες στο όχημα, γνωστές ως φορτηγά Grad και άλλα στρατιωτικά όπλα, πλησίαζαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ιδιαίτερα την αεροπορική βάση al-Asad, ανέφερε το CNN.
Άλλοι στόχοι ανησυχίας περιελάμβαναν την αμερικανική αεροπορική βάση στο Κατάρ και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Κουβέιτ. 

Η πηγή παρατήρησε την Παρασκευή ότι οι απειλές αυτές υπήρχαν για αρκετούς μήνες αλλά ότι η νοημοσύνη έδειχνε αυξανόμενη επείγουσα ανάγκη εξαιτίας του πόσο κοντά τα πυραυλικά οχήματα έφταναν στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η επίθεση έρχεται μετά την προειδοποίηση του Esper
Η επίθεση ήρθε λίγες ώρες αφού ο Έσπερ είπε στο CNN ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν αλλά είναι "έτοιμοι να ολοκληρώσουν ένα".

"Δεν θέλουμε να αρχίσουμε έναν πόλεμο με το Ιράν, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να ολοκληρώσουμε ένα", δήλωσε ο Esper κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την Christiane Amanpour του CNN.

Ο Trump ενημερώθηκε για τις αναφορές για επιθέσεις με ρουκέτες, δήλωσε ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Στέφαν Γκισάμ.

Μαχητικά F-35 της αμερικανικής Αεροπορίας απογειώθηκαν πάντως και αναζητούν «στόχους» δηλαδή εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων. Είναι η πρώτη πολεμική αποστολή για τα μαχητικά F-35 της USAF.

Σημ. Οίμου:Ο Θεός να βάλει το χέρι Του...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 




Video showing Fateh-110 ballistic missiles launched by Aerospace Force hitting Ain al-Asad Air Base in during Operation . According to , all claims of regarding to killing 80 Servicemen there is untrue. They have destroyed only helicopters






















Why don't you answer the coward
this is start of
Our General's is equivalent to killing one million US soldiers

you started it but we will finishing it




ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου