Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!





Οι βουλευτές της ΝΔ ενώ δεν αντέδρασαν καθόλου για την πώληση της Μακεδονίας και δεν πίεσαν για να καταγγείλει η κυβέρνηση την επαίσχυντη ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών, τώρα εξ αιτίας του ΠΑΟΚ και του ενδεχόμενου υποβιβασμού του, βρίσκεται στα πρόθυρα «εμφυλίου», διότι οι βουλευτές της που εκλέγονται στην Βόρεια Ελλάδα απειλούν με «αντάρτικο»!!!

Υπό τον φόβο αυτών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές όπως αυτή σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη δείχνοντας (και καλά) υποχώρητικότητα μπροστά στο ενδεχόμενο ξεσπάσματος λαϊκής οργής μεγάλου μέρους της κοινωνίας στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ την ίδια και μεγαλύτερη λαϊκή οργή για την προδοσία της Μακεδονίας την «έγραψε» στα...παλιά της τα παπούτσια!


Η διέγραψαν τον Ζαγοράκη, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή διαμαρτυρήθηκε και διαχώρισε τη θέση του λίγο μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης, εκδίδοντας μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί....

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σχετικά:

«...Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. 

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Είπε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.


Τελικά η υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης και η διαδικασία της ονομαστική ψηφοφορίας θα γίνει μάλλον την Τετάρτη το μεσημέρι. 


Πάντως στη Νέα Δημοκρατία και στην Κυβέρνηση μετρούν τα... κουκιά καθώς υπάρχουν φόβοι για διαρροές προφανώς από Βουλευτές του Πειραιά.

Θα δούμε σήμερα το μεσημέρι ποιες θα είναι εν τέλει οι κυρώσεις κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δηλαδή πόσοι βαθμοί θα αφαιρούνται από τις ομάδες για τέτοιες περιπτώσεις.

Εάν μιλάμε για 10 βαθμούς το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ μάλλον χάνεται (αν και το πρωτάθλημα θα κερδηθεί στα play off) αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν θα υποβιβαστεί.

Από τον ΠΑΟΚ πάντως αναφέρουν, πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα δεχτεί ούτε μείωση βαθμών και αν αυτό γίνει, θα αποχωρήσει
 από το πρωτάθλημα.

Όσο για τη ΝΔ, πολιτικά έχασε από αυτή την ιστορία. 
Όχι μόνο γιατί «χρεώθηκε» στην κυβέρνηση το ότι ο ΠΑΟΚ πήγε να υποβιβαστεί, αλλά γιατί τώρα που έκανε πίσω και αλλάζει το νόμο θα «χρεωθεί» την δυσαρέσκεια των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά ίσως και της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Εν ολίγοις είναι όλοι οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων δυσαρεστημένοι μαζί της.

Και για την Συμφωνία των Πρεσπών είναι όλη η Ελλάδα δυσαρεστημένη μαζί της!!!



1 σχόλιο: