Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ:
«Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ»! Ο γιος του ηρωικού κυβερνήτη του ελικοπτέρου στα Ιμια Ι. Καραθανάσης σπάει τη σιωπή του για το τι συνέβη

Από: dimokratianews.gr - 
Ρεπορτάζ Νίκος Ελευθερόγλου

Μια συνέντευξη-γροθιά στο στομάχι έδωσε ο 21χρονος πλέον γιος του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Μιλώντας στο News247 (στον Κ. Σαρρηκώστα) είκοσι χρόνια μετά τη νύχτα ντροπής για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, ζητά απαντήσεις από αυτούς που έκρυψαν την αλήθεια.


Ζητά κυρίως να του απαντήσουν γιατί η στολή του πατέρα του Χριστόδουλου «έχει τρύπες και κηλίδες αίματος».


Τα λόγια του

Τα λόγια του Γιάννη Καραθανάση (φοιτητής στην Αρχιτεκτονική) πραγματικά συγκλονίζουν: «Οταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου, ήμουν μόλις ενός έτους. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μου έμαθα να ζω χωρίς πατέρα. Η μητέρα μου τα κατάφερε. 

Στάθηκε, κράτησε. Δεν αντέχει την υποκρισία και το ψέμα, και έχει μέσα της μια μεγάλη πικρία. Πρέπει να ακούσει μια συγγνώμη και να μάθει την αλήθεια. Η μόνη της απαίτηση είναι αυτή» αναφέρει και προσθέτει: «Για ένα πράγμα, όμως, είμαστε σίγουροι.


Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού ούτε μόνο του. Για εμάς δεν υπάρχουν σοβαρά ή μη ερωτήματα, τι έγινε και πώς άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας μου. 

Το θέμα είναι πότε θα υπάρξει μια σοβαρή αναγνώριση από το κράτος. Θα υπάρξει; 

Δυστυχώς είμαι πια αρκετά ώριμος να καταλάβω πως δεν πρόκειται να μας πουν τι ακριβώς έγινε. Πώς σκοτώθηκε και γιατί τελικά όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχεί το ψέμα.
Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας τη στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο. 

Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε.

 Άρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα, ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι».

Και ο Ιωάννης Καραθανάσης καταλήγει με ένα ερώτημα «φωτιά»: «Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος»;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα του  Γιάννη Καραθανάση βρίσκονται ήδη στην στολή του πατέρα του και η στολή του πατέρα του λέει ότι το ελικόπτερο το γάζωσαν οι Τούρκοι που ανέβηκαν στην μικρή Ίμια όταν οι δικοί μας πήραν εντολή να κατέβουν. 

Οι τρεις ήρωες στάλθηκαν στο θάνατο αφού τους έστειλαν άοπλους για να αναγνωρίσουν το νησί και να βρούν τους τούρκους που ήδη ο Σημίτης και η παρέα του ήξεραν ότι βρίσκονται εκεί...

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

24 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου