Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


«ΣΤΟΧΟΣ» ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ «ΡΙΞΟΥΝ»  ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ


ΒΙΝΤΕΟ




Τα επικίνδυνα σημεία από τον Βορρά μέχρι τον Νότο…

Το στρατιωτικό «αποτύπωμά» τους στην Ελλάδα ενισχύουν και παγιώνουν οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν μόνιμη παρουσία, πέραν της Σούδας, στην Λάρισα, τον Βόλο και την Αλεξανδρούπολη, ενισχύοντας τις παρεμβατικές δυνατότητες των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέση Ανατολής. 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσουν και τα ιπτάμενα ραντάρ AWACS που σταθμεύουν στη νατοϊκή βάση στο Ακτιο.

Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη θα χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για τα υπερσύγχρονα αμερικανικά UAVs, τα πλοία και ελικόπτερα μάχης.

Η κυβέρνηση φρονεί πως μέσω της παραχώρησης ελληνικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, προκύπτουν σημαντικά οφέλη για την θωράκιση της άμυνάς μας, επειδή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χρησιμοποιούν και αυτές τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις από τις ΗΠΑ, θα εκπαιδεύονται μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις, αποκτώντας παράλληλα χρήσιμη τεχνογνωσία πάνω σε νέα όπλα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: Τι θα γίνει αν ο Ντόναλντ Τραμπ φύγει από την εξουσία των ΗΠΑ και στην θέση του έρθουν πάλι οι εχθροί της Ρωσίας;

Υπενθυμίζουμε πως ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Β.Πούτιν, δίνοντας του μάλιστα χώρο στην Μεσόγειο, προκειμένου εκείνος να ασχοληθεί με το εσωτερικό μέτωπο των ΗΠΑ, εκεί που έχει να αντιμετωπίσει το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος, το οποίο θέλει να τον ανατρέψει από την εξουσία, επαναφέροντας την πολιτική ανοιχτών συνόρων και της υπερφορολόγησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Με τον Τραμπ στην εξουσία, η Ελλάδα δεν έχει λόγο να φοβάται άμεση σύγκρουση με την Ρωσία. Αν, όμως, στον Λευκό Οίκο επανέλθουν οι προηγούμενοι, τότε μεταβαλλόμαστε σε στόχο των Ράσων, μιας και την ηγεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα την αναλάβουν εκ νέου οι παγκοσμιοποιητές του Ομπάμα και την Χ.Κλίντον. 

Επομένως οι όποιες βάσεις θα αποτελέσουν «στόχο» των ρωσικών πυραύλων.

Με την επικαιροποίηση της αμυντικής συνεργασίας, η οποία επικυρώθηκε στην Ελληνική Βουλή, οι Αμερικανοί θα έχουν μόνιμη και ενισχυμένη παρουσία από τον Βορρά έως τον Νότο της ελλαδικής επικράτειας.

Σημειώνεται πως η συμφωνία προβλέπει βελτιώσεις και επεκτάσεις και στις υποδομές της Σούδας, της σημαντικότερης βάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η βάση χρησιμοποιείται από το πολεμικό ναυτικό, την αεροπορία (μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη) και τις ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών. 

Επίσης, συνιστά την μόνη βάση στη Μεσόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο και λογίζεται ως σημαντικότατο σημείο ανεφοδιασμού των αμερικανικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Αντίθετα, στην αεροπορική βάση Λάρισας (110 ΠΜ) οι Αμερικανοί θα διαθέτουν μόνιμο «ορμητήριο» για τα σύγχρονα αμερικανικά «μάτια», τα UAVs ΜQ-9 Reaper.

Στο Στεφανοβίκειο Βόλου θα υπάρχει μόνιμη παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων.

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι Αμερικανοί θα μπορούν να ελέγχουν τα Βαλκάνια, τα Δαρδανέλλια και το Αιγαίο.

Δείτε στο βίντεο ακόμα πιο ολοκληρωμένη την εικόνα σε σχέση με την αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου