Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ;


ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΧΙΟ:
«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ
Τη διακοπή κάθε διαλόγου με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την επίταξη εκτάσεων, αποφάσισε το έκτακτο συμβούλιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου», σχολίασε, μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου, Γιώργος Ελευθερόγλου.


«Σειρά κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν δήμοι και οργισμένοι κάτοικοι στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ακίνητα κι εκτάσεις. «Ζητάμε την αποσυμφόρηση των νησιών, όχι στην κατασκευή νέων κλειστών δομών για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες», λένε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε νωρίτερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου καταδίκασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη, ενώ αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με την κυβέρνηση μέχρι την ανάκληση αυτής και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την προσβολή της ΠΝΠ, αλλά και να ενημερώσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
«Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου»Στο μεταξύ, προχωρούν κανονικά οι εργασίες κατασκευής της νέας κλειστής δομής στη Σάμο, και συγκεκριμένα στη θέση Ζερβού της Κοινότητας Μυτιληνιών, με στόχο να αντικατασταθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Ελευθερόγλου, μιλώντας στο Sputnik, θυμίζει την απόφαση του ΣτΕ που κρατούν στα χέρια τους οι κάτοικοι, βάσει της οποίας, η δομή δεν μπορεί να στεγάσει περισσότερα από 1.200 άτομα.

«Η επίταξη της ευρύτερης περιοχής, μας δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να στεγάσει εδώ χιλιάδες ανθρώπους. Ο λαός της Σάμου φοβάται ότι θα έχουμε νέες ροές προσφύγων και μεταναστών.Κανένας λαθρομετανάστης δεν θα δεχτεί να φύγει από το ανοιχτό Κέντρο στο Βαθύ, για να έρθει εδώ να μείνει σε κλειστή δομή. Αυτό σημαίνει ότι θα φέρουν κι άλλους στο νησί μας.

Άρα, για ποια αποσυμφόρηση μιλάμε; Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση θα επιτάξει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, για να στεγάσει λαθρομετανάστες και αλλόθρησκους. 

Επιτάξεις γίνονται μόνο εν καιρώ πολέμου».

«Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε»Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ο κύριος Ελευθερόγλου έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο που θα τους αναγκάσει τελικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προανήγγειλε δε, πληθώρα κινητοποιήσεων από τους κατοίκους του νησιού:

«Δεν μπορείς να διώχνεις τους Έλληνες πολίτες από τα σπίτια τους, για να στεγάσεις αλλόθρησκους. Φοβάμαι ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας προκειμένου να στεγαστούν οι λαθορμετανάστες.

Βλέπουμε να στήνονται σπιτάκια υπερ-λουξ με όλες τις ανέσεις για να μείνουν οι λαθρομετανάστες, την ίδια στιγμή που υπάρχουν Έλληνες που πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Να ζούμε σε ευρωπαϊκό κράτος και οι άνθρωποι να πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα; Σήμερα το απόγευμα αποφασίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες κινήσεις μας. Αυτά που θα γίνουν, δε λέγονται. Ή φεύγουμε από τα σπίτια μας ή μένουμε κι εναντιωνόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την δημιουργία δομής στην περιοχή του Αίπους, εμφανίστηκαν κάτοικοι του Βροντάδου, και όχι μόνο, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του 17.

Ξεκαθαρίζοντας ότι θα μείνουν μέρα νύχτα εκεί προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μηχανημάτων, που θα ξεκινήσουν την δημιουργία του Κλειστού Κέντρου, οι πολίτες θέλησαν με την «πρόχειρη», όπως την χαρακτήρισαν κινητοποίηση να στείλουν το δικό τους μήνυμα


«Είμαστε ενωμένοι απέναντι σε όποιον είναι απέναντι μας», ανέφεραν οι πολίτες εξαπολύοντας παράλληλα και προσωπική επίθεση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και Χιώτη βουλευτή Νότη Μηταράκη, λέγοντας ότι «αγνοεί πλήρως την τοπική κοινωνία», ενώ αναφορικά με την επίταξη του χώρου οι πολίτες χαρακτήρισαν την πράξη αυτή ως πράξη προδοσίας.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο νησί μας καμία δομή, περά από αυτό που προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου», διαμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση.
Το δικός τους «ΟΧΙ» είπαν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς εκτιμούν ότι η δημιουργία μιας τέτοιας υπερδομής στην περιοχή θα σημαίνει το δικό τους επαγγελματικό θάνατο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί πολίτες αναφέρθηκαν, εκτός από την ιστορικότητα και την σημασία της περιοχής για τον Βροντάδο, και στις κακές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν καθιστώντας την αφιλόξενη για ανθρώπους.

Το…ραντεβού ανανεώθηκε για την ημέρα που θα ξεκινήσουν εργασίες με τους Βρονταδούσους να δηλώνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.

ΠΗΓΗ


1 σχόλιο:

  1. ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ, Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ !!! - Μακεδονικό, Μεταναστευτικό, ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=kwHWhqJe5gg

    ΑπάντησηΔιαγραφή