Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΙΛΟΦΥΛΙΑΣ!

ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ TΗ LE MONDE O ΣKITΣOΓΡAΦOΣ XAVIEGORCE ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΣKITΣO ΤΟΥ ΩΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ!!!
Παραιτήθηκε από τη Le Monde ο καρικατουρίστας Xavier Gorce αφού η ημερίδα δεν τον κάλυψε καθώς σκίτσο του θεωρήθηκε trans-φοβικό.

 Στην σακάτικη εποχή μας είθισται να επιτίθενται σε καρικατουρίστες. «H ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη» ανακοίνωσε ο κυριότερος γελοιογράφος της le Monde ο Xavier Gorce και παραιτήθηκε. 

Ανακοίνωσε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ότι έπαυσε τη συνεργασία του με την εφημερίδα Le Monde, μια μέρα αφότου ένα σκίτσο του θεωρήθηκε (κυρίως) trans-φοβικό στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο σκιτσογράφος παραιτήθηκε αφού αισθάνθηκε εκτεθειμένος καθώς η Διευθύντρια της Le Monde  ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το σχέδιο.. Η τρομοκρατία κατά της ελεύθερης έκφρασης συνεχίζεται και η λογοκρισία καλά κρατεί.

Αυτός που σχεδίαζε τους πιγκουίνους «Les Indégivables» για 18 χρόνια για την Le Monde ανακοίνωσε την απόφασή του στο Twitter το μεσημέρι. «Ανακοινώνω ότι αποφασίζω αμέσως να σταματήσω να δουλεύω για τη Le Monde. 

Προσωπική, μονομερής και τελική απόφαση. H ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα σχέδιά μου θα συνεχιστούν. Ακολουθούν περισσότερες ανακοινώσεις », γράφει ο γελοιογράφος…

Στο επίκεντρο της διαμάχης, μια καρικατούρα του που εμφανίστηκε στο ενημερωτικό δελτίο “Le brief du Monde” και που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο πρόσφατο κύμα μαρτυριών από άτομα που υπέστησαν κακοποίηση με αιμομιξία.

Το σκίτσο έχει δύο πιγκουίνους. Ο μικρότερος λέει στον παλαιότερο, “αν με κακοποιούσε ο υιοθετημένος αδελφός του τρανσέξουαλ πατέρα μου που έγινε μητέρα μου, είναι αυτό αιμομιξία;”

Η γελοιογραφία προκάλεσε κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και έγινε ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στο Twitter. «Δεν βλέπω πού δέχεται επίθεση ή γελοιοποιείται η τρανσεξουαλικότητα», εξήγησε ο Xavier Gorce στο HuffPost
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου