Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
   ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΜΠΗ, ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
 5 BINTEO


Ταραχές και στις Βρυξέλλες. Επιτέθηκαν ως και στο κομβόι του βασιλιά. Πυρπόλησαν αστυνομικό τμήμα για θύμα αστυνομικής βίας..

Ταραχές και στις Βρυξέλλες. Στο Saint-Josse πολλοί τραυματίες σε μια κινητοποίηση στη μνήμη του 23χρονου Ibrahima, που πέθανε το Σάββατο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, αναφέρει το rtbf

#Belgium #Bruxelles 🔥⚡

Polis araçlarına saldıran isyancılar. pic.twitter.com/fTDSSHsT3K— RealisT⚡ (@Realistqx) January 13, 2021

Προς τις 16h σήμερα το απόγευμα η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και οι διαδηλωτές επιτέθηκαν ως και το αυτοκίνητο του βασιλιά του Βελγίου Philippe καθώς το κομβόι του περνούσε από εκεί. Λιθοβολήθηκε η αυτοκινητοπομπή. 

Ένα αστυνομικό τμήμα κάηκε από του διαδηλωτές.Καταστράφηκαν αστυνομικά οχήματα. Σκηνές χάους,cocktails Molotov, πετροπόλεμος και κυνηγητό.. 

Ο Ibrahima συνελήφθηκε αφότου είχε βιντεοσκοπήσει έναν έλεγχο. Η οικογένεια του νεαρού Ibrahima, που πέθανε το Σάββατο,κάλεσε σε ειρηνική συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης. 

Η συγκέντρωση είχε οριστεί για τις 3 μ.μ. μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Saint-Josse, όπου ο νεαρός είχε χάσει τις αισθήσεις του το Σάββατο πριν πεθάνει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. 

Στις 7 μ.μ., η αστυνομία βρισκόταν ακόμη στους δρόμους για να αποκαταστήσει την ηρεμία.«Ένας δημοσιογράφος του RTBF που ήταν παρών στη σκηνή παρακολούθησε περίπου 15 συλλήψεις. 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις, ενώ ο Emir Kir, δήμαρχος του St-Josse-ten-Noode εκτιμά ότι συνελήφθησαν μεταξύ 70 και 80 διαδηλωτών.





Belçika #Bruxelles 🔥 pic.twitter.com/y6TjhmRret— RealisT⚡ (@Realistqx) January 13, 2021

Περίπου πεντακόσια άτομα απάντησαν στο κάλεσμα αρχικά. Τουλάχιστον 1000 μαζεύθηκαν στην συνέχεια. Περίπου στις 4 μ.μ., η ένταση κλιμακώθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις, που υπήρχαν σε μεγάλο αριθμό, ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. 

Αρκετά αστυνομικά οχήματα στοχεύθηκαν και τα έπιπλα του δρόμου υπέστησαν ζημιά. Τα βλήματα εκτοξεύθηκαν επίσης προς την κατεύθυνση του αστυνομικού τμήματος “Brabant”.

 Η έναρξη μιας πυρκαγιάς έπρεπε να τεθεί υπό έλεγχο.3 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή των ταραχών. 2 αστυνομικοί κι ένας διαδηλωτής απομακρύνθηκαν τραυματισμένοι.


Η επίθεση στο κομβόι του βασιλιά πάνω η αστυνομία ρίχνει στο κάτω βίντεο

Αυτοί οι θυμωμένοι νέοι απαίτησαν την αλήθεια για το θάνατο του Ibrahima, ο οποίος είπαν ότι ήταν θύμα αστυνομικής βίας. 

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελία των Βρυξελλών ζήτησε το διορισμό ανακριτή για να συνεχιστεί η έρευνα. Μια έρευνα για ανθρωποκτονία. 

Η οικογένεια του νεαρού άνδρα είχε γίνει δεκτή λίγο νωρίτερα από τον Εισαγγελέα των Βρυξελλών.






Υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς από μέρους των αστυνομικών…




2 σχόλια: