Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ


ΠΑΤΡΟΥΣΕΦ:«ΕΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΟΟΥΣΤΟΟΥΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»



Γράφει ο Γιώργος Μοτσάκος

 
Πρώτα, ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Ν. Μεντβέντεφ απείλησε να επιτεθεί στις ευρωπαϊκές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Τώρα ο Πατρούσεφ θυμήθηκε ξαφνικά το πιο ευάλωτο σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών
πυρ και μανία είναι στην Ρωσία με τα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και την Ουκρανία.

“Εάν το Γέλοουστόουν ξυπνήσει, θα είναι «μια άνευ προηγουμένου καταστροφή», δήλωσε ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προκαλώντας τις ΗΠΑ με μια ευθεία απειλή σε οτιδήποτε λάβει χώρα στην Ουκρανία.

Πρώτα, ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Ν. Μεντβέντεφ απείλησε να επιτεθεί στις ευρωπαϊκές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Τώρα ο Πατρούσεφ θυμήθηκε ξαφνικά το πιο ευάλωτο σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών.



Γιατί όμως όλα αυτά και γιατί τώρα;

Οι πληροφορίες που έρχονται από πολλές πηγές και ΜΜΕ, δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται για και πολύ πιο τολμηρό στην Ουκρανία, από όλα όσα έχει κάνει εκεί απο τον Φεβρουάριο του 2022.

Η δημιουργία στρατιάς με 300.000 άνδρες υπό αμερικανική διοίκηση, η μεταφορά δυνάμεων σε Βαλτική Ρουμανία, Βουλγαρία, και το σχέδιο παράδοσης τεράστιου υλικού στο Κίεβο, είναι μια πτυχή με πολλές προεκτάσεις.

Μία από αυτές, την οποία πιθανόν να δούμε το επόμενο διάστημα, να αφορά την αποστολή χερσαίων δυνάμεων με την μορφή “εθελοντών” σε ακόμα πιο μαζική μορφή, ενώ η παράδοση αεροσκαφών F-16 και πυραύλων ATACMS και SCALP, έχει εκνευρίσει την Ρωσία σε απίστευτο βαθμό.

Ακριβώς για έναν τέτοιο πόλεμο προετοιμάζεται το Πεντάγωνο, γι' αυτό γίνεται μεταφορά στρατευμάτων από τη Δυτική Ευρώπη, η οποία, με την επέκταση του ΝΑΤΟ, δεν ήταν πια ένα υποθετικό θέατρο επιχειρήσεων στο έδαφος της Ανατολικής Ευρώπης, στο οποίο εκτυλίσσονται τα γεγονότα ενός επικείμενου πολέμου.



Ο κύριος λόγος ανησυχίας για το Κρεμλίνο είναι ότι θα κινδυνεύσουν ρωσικές πόλεις και θα πεθάνουν εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες πολίτες ( ενώ οι ίδιοι βομβαρδίζουν ουκρανικές πόλεις).

Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα ασκεί ψυχολογική πίεση στις ΗΠΑ, ότι αν προβούν στις παραπάνω κινήσεις, τότε η αντίδραση της Μόσχας θα είναι πυρηνικού τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός Ρώσος ειδικός Γιούρι Ταβρόφσκι βλέπει την σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, ως στρατηγική εταιρική σχέση και η επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα έδωσε τη δυνατότητα να ονομαστεί αυτή η σχέση «συντονισμός μάχης».



Αυτό που είναι απόλυτα τεκμηριωμένο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ Ρώσων, Ουκρανών και ΝΑΤΟ, και της σχέσης Μόσχας-Πεκίνου, είναι ότι οι Κινέζοι φουλάρουν για να εξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με ότι νέο κυκλοφορεί στο σύγχρονο οπλοστάσιο, αντλώντας παράλληλα διδάγματα από τις μάχες στο ουκρανικό έδαφος.



Αυτό ως σενάριο είναι πραγματικά τρομακτικό, και δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσουν οι Ρώσοι με τις ΗΠΑ.
Το Γέλοουστόουν ως στόχος πυρηνικών όπλων των Ρώσων

Αναμένεται ότι από 50 έως 80 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη. Η γεωργία θα καταστραφεί και η εναέρια κυκλοφορία θα διακοπεί από τη στάχτη, εμποδίζοντας τα αεροπλάνα να πετούν.Το Γέλοουστόουν είναι το πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο φαινόμενο στη Γη, πέρα ​​από τον ανθρώπινο έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου