Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΚΛΟΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΜΕ «COVER» ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ...

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ:«ΛΗΣΤΕΙΑ, ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ».



Διευθυντής Αντικατασκοπείας Ρωσίας: Ληστεία. Το Κίεβο διαπραγματεύεται με Βαρθολομαίο για για να βγάλουν χριστιανικά κειμήλια από την Ουκρανία.

Το Κίεβο διαπραγματεύεται με τον Βαρθολομαίο για την ανάμειξη του στην εξαγωγή χριστιανικών κειμηλίων από την Ουκρανία. 

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε το εξής: η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών δήλωσε ότι το Κίεβο διαπραγματεύεται την εξαγωγή χριστιανικών κειμηλίων από την Ουκρανία.

Το Κίεβο διαπραγματεύεται με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την εμπλοκή του Φαναρίου στην εξαγωγή χριστιανικών κειμηλίων από την Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ναρίσκιν, η δήλωση του οποίου διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου του SVR.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η υπηρεσία, το καθεστώς του Κιέβου και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαπραγματεύονται για την ανάμειξη του Φαναρίου για να εξαχθούν από την Ουκρανία χριστιανικά κειμήλια που φέρονται να απειλούνται με καταστροφή λόγω ρωσικών βομβαρδισμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το SVR, η απαγωγή λειψάνων υποτίθεται ότι «καταγράφεται» ως μέρος της τακτικής διαεκκλησιαστικής πρακτικής μεταφοράς λειψάνων σε τρίτες χώρες για τη λατρεία των πιστών. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ουκρανών σχισματικών και της Κωνσταντινούπολης που τους ευνοεί, με αυτόν τον τρόπο το Κίεβο θα μπορέσει να αποφύγει τις κατηγορίες για παράνομη μεταφορά ορθόδοξων θησαυρών στο εξωτερικό με τη σιωπηρή συναίνεση εξωτερικών εταίρων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της UNESCO», σημείωσε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.

Κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky στην Κωνσταντινούπολη, ο Βαρθολομαίος συμφώνησε με τις ουκρανικές αρχές να συμφωνήσουν σε έναν κατάλογο ειδών για την επικείμενη μεταφορά για «αποθήκευση» στις εκκλησίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στις χώρες όπου έχει παρουσία. «Για να νομιμοποιηθεί η ληστεία, αυτά τα κειμήλια πρέπει να συνδέονται με την παγκόσμια χριστιανική ή άμεσα βυζαντινή ορθόδοξη κληρονομιά και να είναι κατάλληλα για έκθεση σε εκκλησιαστικά κτίρια. Ειδικότερα, μιλάμε για μέρος των λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και τον Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα από τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεημονόφσκι, καθώς και στοιχεία του Τιμίου Σταυρού από το σταυροπηγιακό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Κορέτσκι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή Ρίβνε», ανέφερε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.tass. 13/7/23

Πρακτικές που θυμίζουν Σταυροφορίες.. Πριν κάποιες ημέρες εκφράστηκε επίσημα η αγωνία μήπως τα κειμήλια αυτά καταλήξουν ως και στο Βατικανό.

1 σχόλιο: