Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Ο ΝΙΓΗΡΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ: «ΚΑΤΩ Η ΓΑΛΛΙΑ», «ΖΗΤΩ Η ΡΩΣΙΑ» «ΖΗΤΩ Ο ΠΟΥΤΙΝ», «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»
«Ο ΝΙΓΗΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΓΗΡΑΙΟΥΣ»
16 ΒΙΝΤΕΟ

”Κάτω η Γαλλία Ζήτω ο Πούτιν” γράφει το πλακάτ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΖΗΤΑ «ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ» ΧΩΡΙΣ «ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΣΜΟ».
Ο ΝΙΓΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ! 

«Θέλουμε τη Ρωσία»: χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στον Νίγηρα. Πραξικόπημα στο Νίγηρα ανατροπή της φιλοδυτικής αποικιοκρατικού όπως παντού χαρακτήρα ξενόδουλης κυβέρνησης. 

Τα γεγονότα συνέβησαν παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής με τον Πούτιν να ζητά μια «πολυπολική τάξη» χωρίς «νεοαποικισμό».Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο και τώρα Νίγηρας. 

Μια μια οι Αφρικανικές χώρες αποτινάσουν την δυτική αποικιοκρατία και επιλέγουν στρατόπεδο Ρωσίας…49 χώρες Αφρικανικές έδωσαν παρών σε Σύνοδο Κορυφής στη Μόσχα.

 Η ανθρωπότητα δεν είναι αποφασισμένη να παραδοθεί. H Γαλλία μετά την απόσυρση της από Μάλι μετέφερε το περιφερειακό στρατιωτικό της αρχηγείο στον Νίγηρα. Ο κόσμος ζητά να φύγουν οι βάσεις του θανάτου η ξένη κατοχή.


Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Νιγηρίας, στρατηγός Abdourahamane Tiani πήρε την εξουσία και έχει και λαικό έρεισμα ευρεία λαική αποδοχή…Έκκληση για ρωσική επέμβαση. 

Στο Twitter, η δημοσιογράφος του France 24 Anne-Fleur Lespiaut αναφέρει ότι οι υποστηρικτές των ανταρτών ζητούν τη ρωσική επέμβαση και την αποχώρηση της Γαλλίας από τον Νίγηρα. Η Γαλλία απειλεί με επίθεση αν θιγούν τα συμφέροντά της…


ΟΥΡΑΝΙΟ

Ο Νίγηρας προμηθεύει κυρίως τη Γαλλία με πρώτες ύλες, ιδίως ουράνιο. Η χώρα είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ουρανίου στον κόσμο και η Γαλλία είναι ένας από τους κύριους πελάτες της. 

Το ουράνιο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Γαλλία καταναλώνει 7.200 τόνους ουρανίου ετησίως. 

Ο Νίγηρας και το Καζακστάν είναι οι κύριοι προμηθευτές φυσικού ουρανίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο λαός πεινάει.. αυτά έχει ο δυτικός ιμπεριαλισμός που μερικές φορές ξεκουμπίζεται με στρατιωτικά κινήματα όπως αυτό του Τσάβες στη Βενεζουέλα ή μ΄αντάρτικα όπως στη Νικαράγουα (Ορτέγκα)...


Σύσσωμος ο λαός του Νίγηρα στο δρόμο φωνάζει φιλορωσικά και αντιδυτικά συνθήματα: «Ζήτω ο Πούτιν», «ζήτω η Ρωσία», «κάτω η Γαλλία », ή ακόμα και «Ο Νίγηρας ανήκει στους Νιγηραίους»,«Stop στη γενοκτονία», «Macron γιε π…….», «κάτω η Γαλλία», ή «όχι στο νεοαποικισμό». Σημαίες κραδαίνουν οι διαδηλωτές με συνθήματα «ζήτω ο στρατός του Νίγηρα» ή «Η Γαλλία σκοτώνει στον Νίγηρα»...


Διαδηλωτές, υποστηρικτές των ανταρτών του στρατηγού Tchiani, λένε τραγούδια κατά της Γαλλίας και κυματίζουν ρωσικές σημαίες. Το Παρίσι καταδικάζει τη βία κι απειλεί με αντίποινα.

«Χιλιάδες» διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στο Niamey, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο της Figaro, που ήταν παρών στο σημείο. Έψαλλαν τραγούδια κατά της Γαλλίας και κυμάτισαν ρωσικές σημαίες έκαψαν γαλλικές . 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, ειδικά προς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση. Οι διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια , πετροβόλησαν το κτίριο άναψαν φωτιές. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν με δακρυγόνα.

Ατέλειωτη λαοθάλασσα μαζεύθηκε σε μια συγκέντρωση για την υποστήριξη των ανταρτών του στρατηγού Tchiani, που ανέτρεψαν τον δυτικόδουλο πρόεδρο Mohamed Bazoum, στον Νίγηρα.
«Κάτω η Γαλλία», «ζήτω η Ρωσία»
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, άλλοι επέμεναν να μπουν στο κτίριο και άλλοι ξήλωσαν και στη συνέχεια πάτησαν την πινακίδα «Πρεσβεία της Γαλλίας στον Νίγηρα». 

Αντικαταστάθηκε αμέσως από τη ρωσική και τη νιγηριανή σημαία. Πριν εκτοξευθούν τα δακρυγόνα, μερικοί στρατιώτες παρενέβησαν μπροστά από την πρεσβεία για να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τους διαδηλωτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνάδελφό μας από το Γαλλικό Πρακτορείο καθώς και έναν δημοσιογράφο του TV5 Monde που είναι παρών στο σημείο, μεταξύ του πλήθους λέγονται φιλορωσικά και αντιδυτικά συνθήματα: «Ζήτω ο Πούτιν», «ζήτω η Ρωσία», «κάτω η Γαλλία », ή ακόμα και «Ο Νίγηρας ανήκει στους Νιγηραίους»,«Stop στη γενοκτονία», «Macron γιε π…», «κάτω η Γαλλία», ή «όχι στο νεοαποικισμό».

 Σημαίες κραδαίνουν οι διαδηλωτές με συνθήματα «ζήτω ο στρατός του Νίγηρα» ή «Η Γαλλία σκοτώνει στον Νίγηρα»...

Φιλορωσικός παροξυσμός.. φθάνει πια η αφαίμαξη ενεργειακή οικονομική πολιτική πολιτιστική της Δύσης.
«Θέλουμε τη Ρωσία»
«Θέλουμε να φύγει η Γαλλία», φώναζε ο Χασάνε, ένας διαδηλωτής. «Η Γαλλία υπαγορεύει τη θέλησή της στους Αφρικανούς εδώ και 60 χρόνια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο Νίγηρας πρέπει να ανακτήσει την κυριαρχία του. Χάρη στον στρατηγό Tiani, αυτό θα γίνει σύντομα!».


«Θέλουμε τη Ρωσία. Θέλουμε οι εταίροι μας να μας συνοδεύουν στην ανεξαρτησία μας. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ξαδέρφων μας από το Μάλι και την Μπουρκίνα», σχολίασε ο Abdoulaye, ντυμένος με ρωσική σημαία.

Η Γαλλία θα απαντήσει «άμεσα και απροϋπόθετα» σε περίπτωση επίθεσης κατά των υπηκόων της, στρατού της, διπλωματών και εταιρειών της αντέδρασαν τα Ηλύσια Πεδία. «Οι δυνάμεις του Νίγηρα έχουν υποχρέωση να διασφαλίσουν την ασφάλεια των διπλωματικών και προξενικών δικαιωμάτων διέλευσης σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Βιέννης», προειδοποίησε το Quai d’Orsay, καταδικάζοντας τη βία. «Τους προτρέπουμε να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση που τους επιβάλλει το διεθνές δίκαιο», συνέχισε το Υπουργείο Εξωτερικών.


500 με 600 Γάλλοι υπήκοοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Νίγηρα, σύμφωνα με το Quai d’Orsay

Η Γαλλία ανακοίνωσε την αναστολή “όλων των δράσεων βοήθειας στην ανάπτυξη και δημοσιονομικής στήριξης” στον Νίγηρα…


Μια ομάδα στρατιωτικών ανέτρεψε τον φιλοδυτικό πρόεδρο, Μοχάμεντ Μπαζούμ, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Ένα πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τον στρατό και μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

Μια ομάδα στρατιωτικών με επικεφαλής τον στρατηγό Tchiani ανακοίνωσε στην εθνική τηλεόραση, τη νύχτα από Τετάρτη προς Πέμπτη, ότι ανέτρεψαν τον αρχηγό του κράτους της Νιγηρίας, Μοχάμεντ Μπαζούμ, λόγω «της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας, της κακής οικονομικής και κοινωνικής διακυβέρνησης».

Οι θεσμοί έχουν «ανασταλεί», τα σύνορα έκλεισαν και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο πρόεδρος καθηλώθηκε στην προεδρία με την οικογένειά του.


Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής ( CEDEAO ) εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Νίγηρα, μετά την αναστολή της δημοσιονομικής βοήθειας και της βοήθειας για την ασφάλεια από την ΕΕ και τη Γαλλία. 

Ζήτησε την «άμεση» απελευθέρωση του προέδρου σε ένα δελτίο τύπου και επέδωσε τελεσίγραφο 7 ημερών. Το CEDEAO επέβαλε τελικά εμπάργκο στη Νιγηρία εμπορικό και ταξιδιωτικό. Κι απειλεί ν΄ανατρέξει σε δύναμη αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση



Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

Ο Πούτιν ζητά μια «πολυπολική τάξη» χωρίς «νεοαποικισμό»
Η Μόσχα διοργάνωσε τη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 Κλείνοντας αυτή την εκδήλωση που συγκεντρώνει αντιπροσωπείες από 49 αφρικανικές χώρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ήθελε να προωθήσει «μια δίκαιη και δημοκρατική πολυπολική παγκόσμια τάξη» και «να πολεμήσει ενάντια στη νεοαποικιοκρατία»...


«Η δέσμευση όλων των κρατών μας στον σχηματισμό μιας δίκαιης και δημοκρατικής πολυπολικής παγκόσμιας τάξης (…) επιβεβαιώθηκε», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας, αναφερόμενος σε μια «κοινή αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση της νεοαποικιοκρατίας» και «των παράνομων κυρώσεων”.

Η Μόσχα διοργάνωσε τη δεύτερη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής την Πέμπτη και την Παρασκευή, συγκεντρώνοντας αντιπροσωπείες από 49 αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων 17 αρχηγών κρατών.


Στο τέλος αυτής της συνεδρίασης εγκρίθηκε κοινή δήλωση, η οποία προβλέπει αυξημένη συνεργασία στους τομείς του εφοδιασμού τροφίμων, της ενέργειας και της αναπτυξιακής βοήθειας.

Ζητεί «τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης, ισορροπημένης και βιώσιμης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, αντιτιθέμενη σθεναρά σε κάθε μορφή διεθνούς αντιπαράθεσης στην αφρικανική ήπειρο», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.




Το κείμενο προβλέπει επίσης ότι η Μόσχα θα βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να «αποκτήσουν αποζημίωση για την οικονομική και ανθρωπιστική ζημιά που προκλήθηκε από τις δυτικές αποικιακές πολιτικές», συμπεριλαμβανομένης της «επιστροφής λεηλατημένης πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια σύνοδος κορυφής Ρωσίας-Αφρικής θα διεξάγεται πλέον κάθε τρία χρόνια και θα δημιουργείται «μηχανισμός εταιρικής σχέσης και διαλόγου» για «θέματα ασφάλειας», συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της επισιτιστικής ασφάλειας και της κλιματικής αλλαγής.
«Γίνεται επίσης λόγος για συστηματική μετάβαση σε εθνικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ρουβλίου, στους οικονομικούς διακανονισμούς των εμπορικών συναλλαγών» μεταξύ Ρωσίας και Αφρικής, πρόσθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη υποσχεθεί την Πέμπτη σε έξι αφρικανικές χώρες δωρεάν παράδοση δημητριακών τους επόμενους μήνες, εν μέσω ανησυχιών μετά την εγκατάλειψη της συμφωνίας από τη Μόσχα για την εξαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων.



Η Ρωσία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια μια προσέγγιση με την Αφρική, παρουσιαζόμενη ως προπύργιο ενάντια στον «ιμπεριαλισμό» και τη δυτική «νεοαποικιοκρατία» και ως εγγυήτρια ανεξαρτησίας.



Στο Ελλάντα μην περιμένουμε οι αποικιοκράτες μας να μας κάνουν Αφρική για να γυρέψουμε τη Ρωσία γιατί για εκεί μας πάνε…

Με πράσινο οι χώρες που συμμετείχαν στη Σύνοδο Ρωσίας-Αφρικής


”Γαλλία= κράτος ναζί” λέει άλλο πλακάτ


Η ρώσικη σημαία κυματίζει πλέον στη Γαλλική Πρεσβεία….με δεμένα τα χέρια ο Μακρόν όταν διασύρεται στην Αφρική .. που περιμένουν κάποιοι να μας σώσει στο Αιγαίο




4 σχόλια:

  1. Ο Νίγηρας ελέγχεται σε απόλυτο βαθμό από ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΛΛΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;;;

      Διαγραφή
    2. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ
      ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΕΞΟΚΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

      Διαγραφή
  2. "ΤΗΕ ΒΕST NAME"
    Καλα μην βιαζεσαι, αμα μπουνε μεσα στη βαση των ντροουν και τα κανουν ολα πουτ@&^$, να μπουνε και οι βαγκνεριτες στο πανηγυρι και εκει να δεις χαμο. Γενικα οποιο κρατος θελει να φυγει απο δυτικα τσιμπουρια -που δυστηχως αντι να κανουν μπιζνες-πινουν το αιμα του κοσμου, απο εδω και περα ετσι θα γινεται, η στρατιωτικη δημοκρατια η πολυχρωμες επαναστασεις.Σουδαν, Μαλι, κλπ,κλπ.Εχει κρατη η αφρικη για να εχουμε τετοια τα επομενα χρονια. Φανταστητε οι ρωσσοι να δωσουν τα διπλα για το ουρανιο, η το χρυσο, και να τους πανε νερακι ανατολικα, κανενα μικρο πυρηνικο εργοστασιο για τζαμπα ρευμα? Θα φυγουν και αυτοι με οποιο κοστος.Εεεε ποσα χρονια να κανεις το σκλαβο.
    Υ.Γ Το ξερετε οτι ολα τα πρωην γαλλικα αποικιακα κρατη πληρωνουν φορο εσαει στη γαλλια για την αναπτυξη που τους πηγε???
    Δημοκρατια λεμε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή