Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΥΠ. ΆΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΛΟΓΩ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ!

ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ. EΡΕΙΠΙΑ Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ;

5 ΒΙΝΤΕΟ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νύχτα γεμάτη θάματα νύχτα σπαρμένη ερείπια ναού..στην Οδησσό. Τα ιερά καταστρέφονται. Οι Ορθόδοξοι ναοί διαλύονται. Οι εικόνες καίγονται...

Οι 2 πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Από όπου κι αν προήλθε είναι συντελειακή η εικόνα.. Η Ορθοδοξία ερειπιώνας..

Το Υπ. Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι η καταστροφή του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης προήλθε από ρωσική επίθεση και θεωρεί ότι χτυπήθηκε από ουκρανική αεράμυνα λόγω αστοιχείωτων χειριστών της!

Για 5η συνεχόμενη νύχτα η Ρωσία πραγματοποιεί μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχο στην κομβική Οδησσό. Η ουκρανική αεράμυνα επιχείρησε να τους αναχαιτίσει… αλλά μάταια. 

Οι 2 πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το γεγονός ότι το ανατολικό τμήμα του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης Spaso-Preobrazhensky στην Οδησσό με το ιερό υπέστη αρκετά σοβαρές ζημιές. 

Ωστόσο, η καταστροφή δεν ταιριάζει με ένα χτύπημα πυραύλου κρουζ που θα είχε ολοσχερώς εξαφανίσει το ναό. Το πιθανότερο είναι ότι αντιαεροπορικός πύραυλος των Ουκρανών κατέπεσε εκεί. Βέβαια η προπαγάνδα βοά κατά των Ρώσων...

Ο καθεδρικός ναός, ο μεγαλύτερος ορθόδοξος καθεδρικός ναός της πόλης που ανήκει στην διωκόμενη Εκκλησία, υπέστη ζημιές και έπιασε φωτιά. Η εικόνα Kasperovskaya της Παναγίας προστάτιδα της πόλης, ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια. Ανασύρονται τα κειμήλια. Η φωτιά έσβησε. Εκτίμηση της καταστροφής θα γίνει αύριο.

Δεν είναι η α΄φορά που αντιαεροπορικοί πύραυλοι καταλήγουν μέσα σε πόλεις όπως συχνά γίνεται στο Κίεβο. Σε λίγο ο Ζελένσκι θα στήσει μια θεατρική σκηνή με ό,τι τύπους θραυσμάτων θέλει για να κατηγορήσει Ρωσία; O επικοινωνιακός πόλεμος εντείνεται.

Μια σειρά από εκρήξεις ακούστηκαν στην Οδησσό της Ουκρανίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dumskaya.

Νωρίτερα, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής έπεσαν στις περιοχές Νικολάγιεφ και Οδησσό, καθώς και στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιφέρειας Χερσώνα. TASS

Πύραυλοι Caliber, Onyx και Kh-22 εκτοξεύτηκαν σε στόχους στην περιοχή της Οδησσού .Εκτοξεύθηκαν από τη ρώσικη πλευρά:

_ Πύραυλοι Kalibr από τη θάλασσα,
— Kh22 υπερηχητικοί αερομεταφερόμενοι πύραυλοι
— Υπερηχητικά αντιπλοϊκά βλήματα Onyx.

Η αποτελεσματικότητα της αεράμυνας στην Οδησσό αυτή τη φορά είναι ακόμη χαμηλότερη. Τουλάχιστον τρεις ουκρανικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι έπεσαν μετά την εκτόξευση, άλλοι δύο δεν κατάφεραν να πλήξουν στόχους στον αέρα και εξερράγησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση.
Οι εξ Οδησσού γράφουν: «Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι εκτόξευσαν ειδικά αντιαεροπορικούς πυραύλους σε υπερηχητικούς πυραύλους, γνωρίζοντας καλά ότι ήταν αδύνατο να τους καταρρίψουν”…

NAOΣ Μια αρκετά μεγάλη οπή στη δομή είναι ορατή από το εξωτερικό. Προφανώς, ένα κομμάτι θραυσμάτων ή ένας πύραυλος έπεσε εκεί. Αλλά το κτίριο έμεινε όρθιο.

Χτίστηκε πριν από 2 αιώνες, στη συνέχεια καταστράφηκε από Σοβιετικούς, μετά ξαναχτίστηκε από την αρχή.




To πρωί ρωσόφιλοι της Οδησσού ούτε ένας ουκρανοναζί δεν διακρίνεται μαζεύουν τα συντρίμμια του ναού.. Πρέπει να χτυπήθηκε από S300

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε χώρους παραγωγής και εκπαίδευσης σκαφών drone στην περιοχή της Οδησσού, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας Ρωσίας.
«Απόψε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδικό πλήγμα από θαλάσσης κι αέρος με όπλα μεγάλης εμβέλειας σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επανδρωμένα σκάφη, καθώς και σε μέρη όπου κατασκευάζονταν κοντά στην πόλη της Οδησσού», ανέφερε το πρακτορείο.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι υπήρχαν ξένοι μισθοφόροι στις πληγείσες εγκαταστάσεις.
«Όλοι οι στόχοι που είχαν προγραμματιστεί για το χτύπημα καταστράφηκαν», κατέληξε το υπουργείο Άμυνας.

Αυτή την εβδομάδα, οι ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων στην Οδησσό, το Ilyichevsk και το Nikolaev, συμπεριλαμβανομένων των τόπων παραγωγής και αποθήκευσης πλοίων drone, με τη βοήθεια των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδίασαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Ο δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, χαρακτήρισε αυτές τις επιθέσεις τις μεγαλύτερες από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Οι ενέργειες του ρωσικού στρατού είναι αντίποινα μετά την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας στις 17 Ιουλίου.

Η Διωκόμενη Εκκλησία UOC δεν αντέχει τους κραδασμούς και κατηγορεί τους Ρώσους για το χτύπημα στο ναό. Μεσοβέζικη στάση ….Μιλούν για παράπλευρες απώλειες..

Ενδιαφέρον σημείο αυτό: Πριν 2 μέρες ο πατριάρχης Κύριλλος είχε κατηγορήσει τις αρχές της εν λόγω Εκκλησίας λέγοντας ότι «όσοι σταμάτησαν να μνημονεύουν το όνομα του Πατριάρχη διολισθαίνουν στο σχίσμα».

 Η Εκκλησία υπό τον Ονούφριο σταμάτησε την μνημόνευση του Κυρίλλου εν μέσω πογκρόμ που υφίσταται.Βέβαια δεν υπάκουσαν όλοι οι επίσκοποι. Όλες οι δηλώσεις αυτές οι τελευταίες γίνονται υπό αφόρητη πίεση και απηνή διωγμό των αρχών και υπό αυτό πρίσμα πρέπει να ερμηνεύονται.


Το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια της ρωσικής τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη της Οδησσού, η εχθρική ρουκέτα έπληξε τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης Σπάσο. Αυτό αναφέρει το τμήμα Πληροφοριών και Εκπαίδευσης του UOC επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της επισκοπής Οδησσού.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε απευθείας το ιερό, προκαλώντας μερική καταστροφή του κτιρίου του καθεδρικού ναού, καλύπτοντας τους κάτω τρεις ορόφους, καταστρέφοντας σημαντικά την εσωτερική διακόσμηση και τις εικόνες, καταστρέφοντας ολοσχερώς τους επίσημους χώρους του κάτω μέρους του καθεδρικού ναού.




Αμέσως μετά ξεκίνησε η φωτιά, την οποία οι διασώστες εντόπισαν και έσβησαν γρήγορα. Αυτή τη στιγμή, το έργο διάσωσης που 
πραγματοποιεί το προσωπικό των dsns, συνεργασίες εργασίας.

Το ναό επισκέφθηκε ο δήμαρχος της πόλης Odesa Trukhanov G. L., ο οποίος μελέτησε τη διαδικασία εντοπισμού της πυρκαγιάς και την έκταση της καταστροφής.

Ο φύλακας του καθεδρικού ναού τραυματίστηκε, και νοσηλεύτηκε στα επείγοντα

Η υπηρεσία Τύπου της Επισκοπής ανέφερε ότι η μητρόπολη Οδησσού καταδικάζει αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του κυρίως ιερού και της πνευματικής καρδιάς της πόλης.

Η Οδησσός, περιτριγυρισμένη από φιλήσυχους ανθρώπους και σε καμία περίπτωση συνδεδεμένη με στρατιωτικά αντικείμενα.



Με ποια πορίσματα και αποδεικτικά στοιχεία κατηγορείται ο ρώσικος στρατός; Πότε έγινε η έρευνα πότε περιήλθαν στη γνώση αυτών των εκκλησιαστικών αρχών εντός μιας νύχτας; Της νύχτας τα καμώματα…

To δελτίο τύπου ο Ζελένσκι τους το έδωσε; Η διφορούμενη κι επαμφοτερίζουσα στάση είναι η χειρότερη..

(Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι η καταστροφή του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης στην Οδησσό προήλθε ως αποτέλεσμα ρωσικής επίθεσης και θεωρεί ότι χτυπήθηκε από ουκρανική αεράμυνα λόγω αστοιχείωτων χειριστών της!)

To να πουλάς εκδούλευση στην εκάστοτε εξουσία και ολοκληρωτισμό είναι το πιο εύκολο. Τίποτα δεν αποκλείεται μπορεί να ήταν και ρώσικος η Εκκλησία γιατί προβαίνει σε βεβιασμένη εκτίμηση και ρίχνει το ανάθεμα…

Πότε έγινε η έρευνα πότε εκδόθηκε το πόρισμα .. εντός κάποιων ωρών; Συνοπτικές διαδικασίες οπότε κουκούλωμα. Το ομολογιακό φρόνημα σε αυτές τις εποχές βγάζει αγίους. Ένας ήταν ο Παύλος Χαλεπίου δεν βγαίνουν εύκολα οι Άγιοι όταν απαιτείται μαρτύριο θυσία..

Η εποχή είναι εποχή μαρτύρων .. δεν είναι εύκολο… Κατανοούμε αλλά δεν δικαιολογούμε..

O ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου Πάβελ έχει επιδείξει ως τώρα το πιο μαρτυρικό φρόνημα ενώ δεν ήταν λίγες οι φωνές που ζητούσαν από τον Μητροπολίτη Ονούφριο να τον υποστηρίξει πιο ενεργά..
Άλλη εκδοχή δίνουν τα μέσα από το μαρτυρικό Ντονμπάς: H ουκρανική αεράμυνα κατέστρεψε τον καθεδρικό ναό στην Οδησσό

Ένα άλλο θύμα των ουκρανικών πυραύλων αεράμυνας ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Μεταμόρφωσης. Ο δεύτερος πύραυλος αεράμυνας χτύπησε την πολυκατοικία. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, 19 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά.






1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΒΑΝΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή