Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ ΣΙΤΗΡΩΝ

ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ Μ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 




Η Ρωσία αρχίζει να μετατρέπει την Ουκρανία σε περίκλειστο κράτος χωρίς καμία φυσική πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα αφήνοντας της προς το παρόν μόνο “γεωγραφική σύνδεση”.

Η Μόσχα ανακοίνωσε γενικό ναυτικό αποκλεισμό στην Ουκρανία ανακοινώνοντας ότι οποιοδήποτε πλοίο που θα κατευθύνεται στα λιμάνια της θα είναι στόχος. Παράλληλα άρχισε να διαλύει τις λιμενικές υποδομές της χώρας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 19/7/2023 ότι θα θεωρεί, από τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα λιμάνια της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα ως δυνητικούς μεταφορείς στρατιωτικών φορτίων.

Στην ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι μερικές περιοχές στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων της Μαύρης Θάλασσας κηρύσσονται προσωρινά επικίνδυνες για την ναυσιπλοΐα και ότι τα κράτη υπό την σημαία των οποίων ταξιδεύουν τα πλοία θα θεωρούνται εμπλεκόμενα στην σύρραξη της Ουκρανίας με το μέρος του Κιέβου.

H ρωσική ανακοίνωση

«Σε σχέση με τον τερματισμό της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας και τον περιορισμό του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από τις 00:00 ώρα Μόσχας στις 20 Ιουλίου 2023, όλα τα πλοία που κατευθύνονται προς τα ουκρανικά λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα θα θεωρούνται πιθανοί μεταφορείς στρατιωτικών φορτίο», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

“Ορισμένες θαλάσσιες περιοχές στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων της Μαύρης Θάλασσας έχουν κηρυχθεί προσωρινά επικίνδυνες για τη ναυσιπλοΐα.

 Σχετικές ενημερωτικές προειδοποιήσεις σχετικά με την απόσυρση των εγγυήσεων ασφαλείας για τους ναυτικούς έχουν εκδοθεί με τον προβλεπόμενο τρόπο”, τόνισε το υπουργείο.


Ανυπολόγιστες καταστροφές στην Οδησσό

Ο πρόεδρος στην Ουκρανία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε την Ρωσία ότι έβαλε σκοπίμως στο στόχαστρο στα πλήγματα νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, τρεις ημέρες μετά την εκπνοή της συμφωνίας για τα σιτηρά.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες έβαλαν σκοπίμως στο στόχαστρο τις υποδομές της συμφωνίας για τα σιτηρά», κατήγγειλε ο Ζελένσκι μέσω του Telegram προσθέτοντας ότι επιδιώκει «την ενίσχυση της προστασίας των προσώπων και των λιμενικών υποδομών» για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, «οι τερματικοί σταθμοί των σιτηρών και οι λιμενικές υποδομές της Οδησσού και του Τσορνομόρσκ δέχθηκαν επίθεση».

«Οι αποθήκες και οι αποβάθρες του λιμανιού της Οδησσού υπέστησαν ζημίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

Ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Μίκολα Σόλσκι δήλωσε ότι ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, υπέστη ζημιές από την ρωσική επίθεση.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι από την επίθεση καταστράφηκαν 60.000 τόνοι σιτηρών που θα έπρεπε να φορτωθούν και να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε, επίσης στο Telegram, ότι πρόκειται για «την μεγαλύτερη ρωσική επίθεση» στην περιοχή, «τερματικοί σταθμοί των σιτηρών και πετρελαίου υπέστησαν ζημίες», καθώς και «σπίτια, γεωργικές εγκαταστάσεις και αυτοκίνητα».

Νωρίτερα, ο στρατός και η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 23 από τα 32 drones των ρωσικών δυνάμεων και 13 από τους 16 ρωσικούς πυραύλους Kalibr στην περιοχή της Οδησσού, όπου βρίσκονται τα τρία λιμάνια μέσω των οποίων το Κίεβο μπορούσε να εξαγάγει αγροτικά προϊόντα, βάσει της συμφωνίας που έληξε τα μεσάνυκτα της Δευτέρας.


Miroshnik: Οι Ρωσικές Δυνάμεις άρχισαν να διαλύουν τη λιμενική υποδομή της Οδησσού

Σύμφωνα με τον Rodion Miroshnik, τον πρώην πρεσβευτή του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στα εμπορικά λιμάνια στην Οδησσό και στο Τσερνομόρσκ, στο λιμάνι Rybny, στο αεροδρόμιο της Οδησσού, στο αεροδρόμιο Shkolny, καθώς και στις γέφυρες στις εκβολές του Δνείστερου και στο Δνείστερο στο Mayaki.

“Έρχονται επιβεβαιώσεις ότι άρχισαν να διαλύουν ενεργά τη λιμενική υποδομή της Οδησσού, η οποία, υπό το πρόσχημα μιας συμφωνίας σιτηρών, ήταν γεμάτη με όπλα και προϊόντα διπλής χρήσης” τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, ο δημοσιογράφος και αναλυτής Yuriy Podolyaka μίλησε για πολυάριθμες επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια. Συγκεκριμένα, υπήρξαν αρκετές αφίξεις πυραύλων στο λιμάνι του Ilyichevsk, με αποτέλεσμα να αναφλεγούν οι δεξαμενές καυσίμων.
Καμία φυσική πρόσβαση στη Μ.Θάλασσα

Μερικές εβδομάδες επιθέσεων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις λιμενικές υποδομές της Μαύρης Θάλασσας μπορούν να στερήσουν από την Ουκρανία τη φυσική πρόσβαση στη θάλασσα, αφήνοντας στο Κίεβο μόνο «γεωγραφική πρόσβαση».

Ρώσοι αναλυτές σημειώνουν ότι “η κατάληψη της Οδησσού και άλλων λιμενικών πόλεων της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα είναι πλέον πολύ επικίνδυνη, η επιχείρηση θα συνδεθεί με μεγάλες απώλειες, λόγω και της παρουσίας αριθμού αντιπλοϊκών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχει λύση σε αυτή την κατάσταση. Κυριολεκτικά δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να καταστρέψουν τη λιμενική υποδομή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας με τη βοήθεια όπλων μεγάλης εμβέλειας.

Επιθέσεις με πυραύλους και drones, λόγω της παρουσίας πολλών στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκεί, της χρήσης τους ως τοποθεσιών εκτόξευσης θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ρωσικών στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων.

Μια χώρα χωρίς λιμενική υποδομή θα μπορεί να ρίχνει μόνο βάρκες στη θάλασσα.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία θα διατηρήσει μόνο μια γεωγραφική διέξοδο στη Μαύρη Θάλασσα, χάνοντας τη φυσική ικανότητα να στέλνει και να δέχεται, τουλάχιστον, μεγάλα πλοία”.

Δείτε τις εικόνες από την καταστροφή στην Οδησσό














1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ.
    ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ,ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
    ΕΝΕΣΠΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ,ΤΗΝ ΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΕΊΣΜΟ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΔΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΟΣΛΑΒΙΚΟ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΟΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ,ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΑ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ ,ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ.
    ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ,ΚΟΒΙΝΤ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΙΩΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΗΡΓΗΣΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ,ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ
    ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΙΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ.
    ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ .
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ.
    ΑΛΛΙΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣΛΥΠΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή