Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΙΚΤΗ "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ"!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ



 Γράφουν  οι Tom Harris και Timothy Ball
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ο πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, επειδή είναι μια κακή συμφωνία για την Αμερική.

Θα μπορούσε να έχει πάρει την απόφαση αυτή απλώς επειδή η επιστήμη είναι ψευδής. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού και του παγκόσμιου κοινού έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και πιστεύει ότι η επιστήμη είναι σωστή (και υποστηρίζεται από την ψεύτικη συναίνεση του 97%), οπότε δεν θα πίστευε αυτή την εξήγηση.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau, και πράγματι οι ηγέτες πολλών δυτικών δημοκρατιών, υποστηρίζουν τη Συμφωνία και αγνοούν πλήρως τις σοβαρές ελλείψεις της επιστήμης. Αν κατανοούσαν αυτές τις ελλείψεις, δεν θα επέβαλαν φόρο για το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) στους πολίτες τους.

Ο Trudeau και άλλοι ηγέτες δείχνουν πόσο λίγα γνωρίζουν, και πόσο λίγα υποθέτουν ότι γνωρίζει το κοινό, αποκαλώντας τη συμφωνία "φόρο άνθρακα" στις "εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα". Όμως το CO2 είναι ένα αέριο, το ατμοσφαιρικό αέριο- ίχνος που καθιστά δυνατή τη ζωή στη Γη. Ο άνθρακας είναι στερεό και τα καύσιμα με βάση τον άνθρακα είναι στερεά (άνθρακας), υγρά (πετρέλαιο) ή αέρια (φυσικό αέριο).

Με τη ανελέητη παραπληροφόρηση για τις "εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα", ο Trudeau, ο Ομπάμα και άλλοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να θεωρούν το διοξείδιο του άνθρακα ως κάτι "βρώμικο", όπως η αιθάλη, που στην πραγματικότητα είναι άνθρακας. Αποκαλώντας το CO2 με την κανονική του ονομασία θα βοηθούσε το κοινό να θυμάται ότι στην πραγματικότητα είναι ένα αόρατο, άοσμο αέριο απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση των φυτών.

Η Καναδή υπουργός Περιβάλλοντος Catherine McKenna είναι αναμφισβήτητα η πιο παραπληροφορημένη από όλους, λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι "οι ρυπαίνοντες πρέπει να πληρώνουν". Και αυτή είτε δεν γνωρίζει ότι το CO2 δεν είναι ρύπος, είτε παραπλανά σκόπιμα τον κόσμο.

Όπως πολλοί από τους πολιτικούς συναδέλφους της, η McKenna απορρίπτει τους διαπιστευμένους διδακτορικούς επιστήμονες που διαφωνούν με την προσέγγισή της, χαρακτηρίζοντάς τους "αρνητές". Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι η αμφισβήτηση επιστημονικών υποθέσεων, ακόμη και επιστημονικών θεωριών, είναι αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι επιστήμονες, αν θέλουμε να προοδεύσει η αληθινή επιστήμη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επίσημο σύνθημα της Βασιλικής Εταιρείας είναι “Nullius in verba”, που σημαίνει στα λατινικά "Μην εμπιστεύεσαι κανέναν". Κατά ειρωνικό τρόπο, η Εταιρεία σπάνια εφαρμόζει αυτή την προσέγγιση όταν πρόκειται για την κλιματική αλλαγή.

Λάθη όπως αυτά που έκανε η McKenna δεν προκαλούν έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από την αρχή ολόκληρος ο ισχυρισμός της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη (AGW) οικοδομήθηκε πάνω σε ψεύδη και διαδόθηκε με ψευδείς ειδήσεις (fake news).

Η συνωμοσία για την εξαπάτηση του κόσμου σχετικά με την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη απέκτησε δυναμική αμέσως μετά τη δημιουργία από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) το 1988.

Αφού πέρασε πέντε ημέρες στα Ηνωμένα Έθνη με τον Maurice Strong, τον πρώτο εκτελεστικό διευθυντή του UNEP, η δημοσιογράφος Elaine Dewar, ερευνήτρια του Hamilton Spectator, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρωταρχικός στόχος της IPCC ήταν πολιτικός και όχι επιστημονικός. "Ο Strongχρησιμοποιούσε τον ΟΗΕ ως πλατφόρμα για να πουλήσει μια παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση και την ατζέντα της παγκόσμιας διακυβέρνησης", έγραψε.

Η πολιτική ατζέντα απαιτούσε "αξιοπιστία" για να επιτευχθεί η εξαπάτηση. Απαιτούσε επίσης κάποιες ψεύτικες ειδήσεις για να αποκτήσει δυναμική. Ιδανικά, αυτό θα περιελάμβανε τη μαρτυρία ενός επιστήμονα ενώπιον μιας νομοθετικής επιτροπής.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Timothy Wirth (D-CO) ήταν πλήρως αφοσιωμένος στην πολιτική ατζέντα και την εξαπάτηση. Όπως εξήγησε σε ένα σχόλιό του το 1993, "Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ακόμα και αν η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι λάθος, θα κάνουμε το σωστό....".

Το 1988 ο Wirth ήταν σε θέση να δώσει ώθηση στον κλιματικό συναγερμό. Συνεργάστηκε με συναδέλφους του στην Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γερουσίας για να οργανώσει και να ενορχηστρώσει μια ακρόαση στις 23 Ιουνίου 1988, όπου κύριος μάρτυρας θα ήταν ο Dr. James Hansen, τότε επικεφαλής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard. Ο Wirth εξήγησε σε συνέντευξή του στο PBS Frontline το 2007:


"Γνωρίζαμε ότι υπήρχε αυτός ο επιστήμονας στη NASA, ο οποίος είχε πραγματικά εντοπίσει τον ανθρώπινο αντίκτυπο πριν από οποιονδήποτε άλλον και ήταν πολύ σίγουρος γι' αυτό. Έτσι, τον καλέσαμε και του ζητήσαμε να καταθέσει".

Ο Hansen δεν τους απογοήτευσε. Οι New York Times ανέφεραν στις 23 Ιουνίου 1988: "Σήμερα ο Dr. James E. Hansen της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος δήλωσε σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι ήταν κατά 99% βέβαιο ότι η τάση θέρμανσης δεν ήταν μια φυσική μεταβολή, αλλά προκλήθηκε από τη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τεχνητών αερίων στην ατμόσφαιρα".


Συγκεκριμένα, ο Hansen είπε στην επιτροπή: "Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης μια σχέση αιτίου και αποτελέσματος μεταξύ του φαινομένου του θερμοκηπίου και της παρατηρούμενης αύξησης της θερμοκρασίας..... Αυτό συμβαίνει ήδη τώρα".

Ο Hansen κατέθεσε επίσης: "Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει ανιχνευθεί και αλλάζει το κλίμα μας τώρα.... Έχουμε ήδη φτάσει στο σημείο όπου το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι σημαντικό".

Ο Wirth, ο οποίος προήδρευσε στην ακρόαση, ήταν προδιατεθειμένος να πιστέψει τον Hansen και είπε στην επιτροπή. "Όπως το διαβάζω, τα επιστημονικά στοιχεία είναι αδιάσειστα: το παγκόσμιο κλίμα αλλάζει καθώς η ατμόσφαιρα της γης θερμαίνεται", δήλωσε ο Wirth. 

"Τώρα το Κογκρέσο πρέπει να αρχίσει να εξετάζει πώς θα επιβραδύνουμε ή θα σταματήσουμε αυτή την τάση αύξησης της θερμοκρασίας και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές που μπορεί να είναι ήδη αναπόφευκτες".

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γεγονός, αυτή η μοναδική ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ξεκίνησε δημοσίως την κλιματική τρομολαγνεία, τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία. 

Δημιούργησε μια ανίερη συμμαχία μεταξύ ενός γραφειοκράτη και ενός πολιτικού, η οποία ενισχύθηκε από τον ΟΗΕ και τον λαϊκό Τύπο - με αποτέλεσμα η απάτη να γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις, τα διοικητικά συμβούλια της βιομηχανίας, τα σχολεία και τις εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Dr. John S. Theon, πρώην προϊστάμενος του Hansen στη NASA, έγραψε στο γραφείο μειοψηφίας της Γερουσίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων στις 15 Ιανουαρίου 2009. 

"Ο Hansen δεν φιμώθηκε ποτέ, παρόλο που παραβίασε την επίσημη θέση της NASA ως προς την πρόβλεψη του κλίματος (δηλαδή, δεν γνωρίζαμε αρκετά για να προβλέψουμε την κλιματική αλλαγή ή την επίδραση του ανθρώπου σε αυτήν). 

Ο Hansen έφερε έτσι σε δύσκολη θέση τη NASA βγαίνοντας με τους ισχυρισμούς του για την υπερθέρμανση του πλανήτη το 1988 στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο".

Ο Hansen δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αυθαίρετο, ατεκμηρίωτο ισχυρισμό του ότι το CO2 από τις ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλεί επικίνδυνη υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Αψήφησε τα όρια του νόμου Hatch Act για τις γραφειοκρατικές πολιτικές δράσεις και το 2011 συνελήφθη ακόμη και σε μια διαμαρτυρία στον Λευκό Οίκο κατά του αγωγού Keystone XL. Ήταν τουλάχιστον η τρίτη τέτοια σύλληψή του μέχρι τότε.

Όπως ο Trudeau και άλλοι ηγέτες που εξαπατήθηκαν από την κλιματική τρομολαγνεία, ο γερουσιαστής Wirth είτε δεν είχε διαβάσει είτε δεν καταλάβαινε την επιστήμη. 

Στην πραγματικότητα, ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων του κλίματος (συμπεριλαμβανομένου του Dr. Ball) καταλήγει τώρα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν εμπειρικές αποδείξεις για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Υπάρχουν μόνο εικασίες σε μοντέλα υπολογιστών ότι το προκαλούν οι άνθρωποι, και κάθε πρόβλεψη που έγινε με τη χρήση αυτών των μοντέλων από το 1990 ήταν λανθασμένη - με τις πραγματικές θερμοκρασίες να αποκλίνουν περισσότερο από τις προβλέψεις κάθε χρόνο που περνάει.

Ο πρόεδρος Trump πρέπει τώρα να τερματίσει τη συμμετοχή της Αμερικής στην ψεύτικη επιστήμη και τις ψεύτικες ειδήσεις της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να αποσύρει τις ΗΠΑ από την περαιτέρω συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα του ΟΗΕ για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ιδίως την IPCC, καθώς και τον οργανισμό που την κατευθύνει τώρα - τη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

 Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει μια άσκηση "Κόκκινης Ομάδας" που θα επιτρέπει σε μη κινδυνολογούντες επιστήμονες να εξετάζουν τους ισχυρισμούς περί κλιματικών κατακλυσμών και τις υποτιθέμενες αποδείξεις γι' αυτούς.

Μόνο τότε οι ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν πλήρως τις πηγές υδρογονανθράκων τους για να επιτύχουν τον στόχο του προέδρου για παγκόσμια ενεργειακή κυριαρχία και μακροπρόθεσμη ευημερία για την Αμερική και τον κόσμο.





ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου