Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΨΕΜΑΤΩΝ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟΥΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ

ΕΘΝΟΤΙΚΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ; 




 Γράφει η Σάσα Λατίποβα


Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ προκάλεσε πρόσφατα μεγάλη θύελλα στα «προοδευτικά» μέσα ενημέρωσης (η αδελφή του Κέρι δήλωσε στο NBC ότι «καταδίκασε έντονα τα αξιοθρήνητα και αναληθή σχόλιά του»). Το έγκλημά του - ανέφερε δημόσια ότι η εθνοτική στόχευση μελετήθηκε σε σχέση με ό, τι ήταν ο παράγοντας δηλητηρίασης covid-19.

Φυσικά, το ξέσπασμα αφύπνισης σχετικά με αυτό το θέμα είναι μια πολιτικά υποκινούμενη συκοφαντία. Γι' αυτούς ένας ιδεολογικός αντίπαλος είναι ρατσιστής όταν αναφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με τη φυλή ή την εθνικότητα. Ή αναφέρει οτιδήποτε. Ή υπάρχει.

Ωστόσο, αν αναρωτιέστε αν τα εθνικά στοχευμένα βιολογικά όπλα είναι κάτι, ας το εξετάσουμε. Αυτό το θέμα σίγουρα μελετάται και συζητείται σε πολλές εκθέσεις τύπου, επιστήμης, κυβέρνησης και στρατού. 

Ο RFK Jr. έχει απόλυτο δίκιο να το δηλώνει αυτό. Δεν πρότεινε ότι ο παράγοντας δηλητηρίασης covid-19 σχεδιάστηκε κατά προτίμηση για την προστασία του πληθυσμού των Ασκενάζι. Αυτό είναι επίσης σωστό. Δεν ήταν, πραγματικά.

Ακολουθεί ένα άρθρο ανασκόπησης σχετικά με αυτό το θέμα που δημοσιεύθηκε από το Scientific American το 2020. Ανέφερε μια διεθνή πρωτοβουλία συνδεδεμένη με τους Ροκφέλερ που εξετάζει ακριβώς το θέμα. Κανείς δεν τους κατηγόρησε για ρατσισμό απ' όσο γνωρίζω.

Υπάρχουν αρκετές δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με τις εθνοτικές διαφορές στην ευαισθησία στην ασθένεια covid, εδώ είναι μία από αυτές:




Σε αυτή τη μελέτη, διερευνήσαμε τη γενετική ευαισθησία στο COVID-19 εξετάζοντας πολυμορφισμούς DNA σε ACE2 και TMPRSS2 (δύο βασικούς παράγοντες ξενιστή του SARS-CoV-2) από ~ 81.000 ανθρώπινα γονιδιώματα. Βρήκαμε μοναδική γενετική ευαισθησία σε διαφορετικούς πληθυσμούς σε ACE2 και TMPRSS2. 

Συγκεκριμένα, οι πολυμορφισμοί ACE2 βρέθηκαν να σχετίζονται με καρδιαγγειακές και πνευμονικές παθήσεις μεταβάλλοντας τις αλληλεπιδράσεις αγγειοτενσινογόνου-ACE2 ACE2 , όπως το p.Arg514Gly στον αφρικανικό / αφροαμερικανικό πληθυσμό. 

Μοναδικοί αλλά διαδεδομένοι πολυμορφισμοί (συμπεριλαμβανομένου του p.Val160Met (rs12329760), μιας έκφρασης ποσοτικού τόπου χαρακτηριστικών (eQTL)) στο TMPRSS2, προσφέρουν πιθανές εξηγήσεις για τη διαφορική γενετική ευαισθησία στο COVID-19 καθώς και για παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με καρκίνο και της ομάδας υψηλού κινδύνου ανδρών ασθενών. 

Συζητήσαμε περαιτέρω ότι οι πολυμορφισμοί στο ACE2 ή στο TMPRSS2 θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν αποτελεσματικές θεραπείες (δηλ. υδροξυχλωροκίνη και καμοστάτη) για το COVID-19.

Η μελέτη έδειξε ΠΟΛΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ εθνοτικές διαφορές στην ευαισθησία στην ασθένεια covid και τη σοβαρότητά της (όποια και αν είναι η πραγματική αιτία της). Κάθε εθνοτικός «κίνδυνος» που εντοπίστηκε ήταν πολύ ασθενέστερος από τον κίνδυνο που συνδεόταν, για παράδειγμα, με το αρσενικό φύλο. 

Έτσι, η ύπαρξη περισσότερων υποδοχέων ACE2 συνολικά ήταν μεγαλύτερος κίνδυνος από μια συγκεκριμένη διαμόρφωση αυτών που ένα πανεπιστημιακό εργαστήριο μπορεί να μετρήσει και να ονομάσει «γενετικό υπότυπο». Η μελέτη διεξήχθη από διάφορα εργαστήρια στην κλινική του Κλίβελαντ και χρηματοδοτήθηκε από το NIH.

Εδώ είναι μια ιστορία από τον Guardian, η οποία δείχνει με ενδιαφέρον την παρεμβολή RNA για την επίτευξη του στόχου της εθνοτικής / γενετικής στόχευσης:


Αντί να προκαλέσει συγκεκριμένα τις τοξικές επιδράσεις οργανισμών όπως ο άνθρακας, το πρόγραμμα Sunshine προειδοποίησε ότι τα όπλα που βασίζονται σε μια νέα ιατρική τεχνική που ονομάζεται παρεμβολή RNA θα μπορούσαν να κλείσουν ζωτικά γονίδια. 

«Εάν επηρεαζόταν μόλις το 10% ή το 20% του πληθυσμού-στόχου, αυτό θα έσπειρε τον όλεθρο μεταξύ των εχθρικών στρατιωτών σε ένα πεδίο μάχης ή σε μια εχθρική κοινωνία στο σύνολό της», ανέφερε η ομάδα.

Το % της εθνοτικής στόχευσης που προτείνεται ως ελάχιστη επιτυχία εδώ είναι τάξεις μεγέθους υψηλότερες από ό, τι αποδείχθηκε για τις εθνοτικές συγγένειες covid (1% ή πολύ λιγότερο).

Το ίδιο άρθρο περιείχε ένα λογικό αντεπιχείρημα:

Άλλοι λένε ότι οι ανησυχίες είναι υπερβολικές. «Η προσπάθεια να βρεθεί ένα όπλο που επηρεάζει αρκετούς από μια εθνοτική ομάδα και κανέναν από μια άλλη εθνοτική ομάδα απλά δεν πρόκειται να συμβεί», λέει ο David Goldstein, ο οποίος μελετά τη γενετική του πληθυσμού στο University College του Λονδίνου.

 «Επειδή όλες οι ομάδες είναι αρκετά παρόμοιες, ποτέ δεν θα πάρεις κάτι που είναι εξαιρετικά επιλεκτικό. Το καλύτερο που πιθανότατα θα κάνατε είναι κάτι που σκοτώνει το 20% μιας ομάδας και το 28% μιας άλλης».

Ο κ. Goldstein έχει δίκιο. Η στόχευση με εθνοτική ή πληθυσμιακή γενετική είναι δύσκολη, καθώς υπάρχουν λίγα εθνικά γονίδια, άτομα της εθνικότητας-στόχου μπορεί να τα έχουν ή να μην τα έχουν και πολλά αποτελέσματα εκτός στόχου με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για στόχευση.

Μιλώντας για "ορθολογικό" - το RationalWiki είναι μια ξεκαρδιστική ανάγνωση σε αυτό το θέμα:

Ορισμένες οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο δημιουργίας ενός τέτοιου όπλου, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και μιας υποεπιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ, και η ιδέα έχει αναφερθεί από διάφορες δημοσιεύσεις. 

Πιο αμφίβολα, έχει υποστηριχθεί ότι ορισμένοι υπάρχοντες ιοί όπως ο HIV αναπτύχθηκαν για να στοχεύσουν συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες. 

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα φυλετικά βιολογικά όπλα τρέφονται με ένα συνδυασμό βαθιά ριζωμένων φόβων: καχυποψία για τη γενετική τεχνολογία, ανησυχία ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συλλάβει βαθιά προσωπικές πληροφορίες (όπως γενετικοί κώδικες) και κυβερνητικός ή θεσμικός ρατσισμός.

Προσθέτουν το «λευκό σκυλί» και τη «ρατσιστική τεχνητή νοημοσύνη» στον κατάλογο των εθνοτικά στοχευμένων όπλων.

Διαβάζοντας αυτό σχεδόν με κάνει να πιστεύω ότι η εθνοτική γενετική στόχευση είναι στην πραγματικότητα αρκετά εφικτή, δεδομένου ότι είναι ανένδοτοι ότι είναι μια ρατσιστική συνωμοσία. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσω το προηγούμενο συμπέρασμά μου. 

Τουλάχιστον, πιστεύω ακράδαντα ότι η εθνοτική γενετική στόχευση έχει επιχειρηθεί πολλές φορές από όλους τους συμμετέχοντες στην παγκόσμια βιομηχανία βιοχημικών όπλων τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά, η ύπαρξη αυτής της βιομηχανίας είναι μια τρελή θεωρία συνωμοσίας στην αρχή, επειδή πρόκειται για μια διεθνώς απαγορευμένη κατηγορία όπλων. 

Έτσι, καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα έκανε κάτι τέτοιο όπως να πει ψέματα, να κρύψει αυτά τα προγράμματα στον ακαδημαϊκό χώρο, τη «δημόσια υγεία», την «οικολογική έρευνα», να τα αναθέσει σε ξένους εργολάβους (όπως η Γουχάν) και να τα χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα για δεκαετίες.

Το γενικό συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι οι εθνοτικές γενετικές διαφορές είναι πολύ διάχυτες για να κάνουν έναν καλό στόχο, ωστόσο, υπάρχουν άλλοι, δυνητικά καλύτερα επιλυμένοι στόχοι. Η στόχευση των διαφορών μικροβιώματος και όχι των διαφορών στο DNA του ξενιστή έχει αναγνωριστεί ως μία από αυτές.

Μπορεί επίσης να είναι δυνατή η κατασκευή ενός βιολογικού όπλου για τη στόχευση πληθυσμών με συγκεκριμένο προφίλ μικροβιώματος. οποιοσδήποτε αντίπαλος που αρχίζει να αναλύει, να αποθηκεύει και να αναλύει καλύτερα τα δεδομένα που συλλέγονται όλο και περισσότερο σχετικά με το ανθρώπινο μικροβίωμα θα είναι επίσης σε καλύτερη θέση για πιθανοτική στόχευση απειλών μικροβιώματος (βλ. επίσης Κεφάλαιο 7, Στόχευση)

Διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες είναι γνωστό ότι έχουν ξεχωριστή μικροχλωρίδα - τους μικροβιακούς κατοίκους του ανθρώπινου πεπτικού συστήματος, της μύτης, του στόματος, του λαιμού, των ιγμορείων και του δέρματος. 

Αυτοί οι οργανισμοί είναι μη ανθρώπινα κύτταρα, υπάρχουν στην πραγματικότητα περισσότερα από τα ανθρώπινα κύτταρα σε ένα σώμα και έχουν τη δική τους γενετική. 

Ζουν σε ισορροπία με τα ανθρώπινα κύτταρα και είναι στην πραγματικότητα ζωτικής σημασίας για το μεταβολισμό μας, την ενέργεια, τη διανοητική και νευρολογική λειτουργία και τη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Όταν εργαζόμουν στη φαρμακευτική Ε & Α, μία από τις απαιτήσεις των ιαπωνικών ρυθμιστικών αρχών για τις δυτικές εγκρίσεις φαρμάκων στην Ιαπωνία ήταν να κάνω κλινικές μελέτες σε ιαπωνικά θέματα. 100% εθνοτικά Ιάπωνες μετανάστες στις ΗΠΑ δεν είχαν τα προσόντα να εγγραφούν αφού διέμειναν στις ΗΠΑ για 18+ μήνες. 

Οι ρυθμιστικές αρχές δεν εξήγησαν ποτέ αυτή τη φαινομενικά ιδιότροπη απαίτηση, αλλά τώρα ξέρω τι αναζητούσαν. Το πραγματικό ιαπωνικό μικροβίωμα, το οποίο θα άλλαζε με τη μετεγκατάσταση του ατόμου σε διαφορετική ήπειρο. Η αλλαγή της μικροχλωρίδας αλλάζει κυριολεκτικά το σώμα του ατόμου.

Άλλες μελέτες εξέτασαν διαφορές στην ευαισθησία σε διαφορετικές ομάδες αίματος και διαπίστωσαν ότι ορισμένες ομάδες αίματος τα πήγαν καλύτερα από άλλες. 

Προφανώς, οι ομάδες αίματος έχουν γενετικές και εθνοτικές συνιστώσες. Πολλοί άλλοι εθνολογικοί γενετικοί στόχοι έχουν προταθεί, όπως διάφορα ένζυμα και ενζυματικές οδοί.

Ακολουθεί μια άλλη συχνά αναφερόμενη μελέτη σχετικά με το θέμα της εθνοτικής ευαισθησίας στον «ιό» covid λόγω ηλεκτροστατικής έλξης πολυμορφισμών ACE2. 

Αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε διαφορετικές γονιδιωματικές βάσεις δεδομένων και αναζήτησε διαφορετικούς δείκτες σε σύγκριση με τις πρώτες αναφορές μελέτης σε αυτήν την ανάρτηση, γεγονός που υπογραμμίζει ότι όλες αυτές οι μελέτες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα υποκείμενα σύνολα δεδομένων. 

Ωστόσο, βρήκαν επίσης ένα μικρό προστατευτικό πλεονέκτημα στον εβραϊκό πληθυσμό των Ασκενάζι:

Η ευαισθησία διαφορετικών πληθυσμών στη μόλυνση από SARS-CoV-2 δεν είναι ακόμη κατανοητή. 

Εδώ, συνδυάσαμε την ανάλυση παραλλαγών κωδικοποίησης ACE2 σε διαφορετικούς πληθυσμούς και υπολογισμούς υπολογιστικής χημείας για να διερευνήσουμε τις επιπτώσεις στην αλληλεπίδραση SARS-CoV-2/ACE2. ACE2-K26R; η οποία είναι πιο συχνή στον εβραϊκό πληθυσμό των Ασκενάζι μείωσε την ηλεκτροστατική έλξη του SARS-CoV-2 / ACE2. 

Αντίθετα, τα ACE2-I468V, R219C, K341R, D206G, G211R αύξησαν την ηλεκτροστατική έλξη. διατάσσεται με δεσμευτική δύναμη από το ασθενέστερο στο ισχυρότερο. Οι προαναφερθείσες παραλλαγές είναι συχνότερες στους πληθυσμούς της Ανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας, της Αφρικής και της Αφρικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Ευρώπης και της Νότιας Ασίας, αντίστοιχα.

Οι προστατευτικές διαφορές που βρέθηκαν ήταν πολύ αδύναμες:

Η παραλλαγή K26R, η οποία μειώνει τη δέσμευση του ιού ACE2, βρέθηκε να είναι πιο συχνή στον εβραϊκό πληθυσμό των Ασκενάζι (1,2%).

Όλες οι άλλες εθνοτικές επιδράσεις που βρέθηκαν ήταν μικρότερες από 1% και το αρσενικό φύλο έφερε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από οποιαδήποτε συγκεκριμένη εθνικότητα. 

Δεδομένων αυτών των μικροσκοπικών ποσοστών της συγκεκριμένης συχνότητας εμφάνισης πολυμορφισμού ACE2, άρχισα να σκέφτομαι - γιατί αποδίδονται σε ολόκληρες τις εθνικότητες και τις φυλές σε αυτές τις μελέτες; 

Ένας μέσος Εβραίος άνδρας Ασκενάζι θα διέτρεχε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από μια μέση Αφροαμερικανίδα γυναίκα, παρά τα όσα λέει αυτή η μελέτη, επειδή η συχνότητα εμφάνισης των προστατευτικών ή μειονεκτικών πολυμορφισμών είναι τόσο μικρή. 

Ωστόσο, για εκείνα τα άτομα που είναι οι φορείς του K26R η προστατευτική διαφορά είναι πράγματι αρκετά μεγάλη. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το K26R δεν είναι καθόλου εξίσου πιθανό να βρεθεί σε κάθε Εβραίο Ασκενάζι. Γιατί λοιπόν να συμπεριληφθούν όλοι οι Ασκενάζι στα συμπεράσματα; Ή όλοι οι Αφροαμερικανοί ή όλοι οι Ευρωπαίοι;

Αυτό είναι το προϊόν του τρόπου με τον οποίο δημιουργούνται οι βάσεις δεδομένων γονιδιωματικής. Η εθνικότητα (συν το φύλο και η ηλικία) των ατόμων που συνεισέφεραν τα γονιδιωματικά δεδομένα είναι ένα πεδίο στη βάση δεδομένων, ενώ οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με αυτά, τον φαινότυπο τους ή τις οικογενειακές τους σχέσεις δεν είναι. 

Είναι εκτός ορίων, σίγουρα λόγω των κανονισμών περί απορρήτου δεδομένων. Η αυτοαποκαλούμενη εθνικότητα είναι η μόνη ομάδα φαινοτύπων πιο λεπτομερής από το φύλο που είναι δυνατή όταν χρησιμοποιούνται αυτά τα σύνολα δεδομένων σε δημοσιευμένες ακαδημαϊκές έρευνες.

Ο πολυμορφισμός K26R βρίσκεται τόσο αραιά επειδή είναι πρώτα ένας οικογενειακός κληρονομικός δείκτης, που τυχαίνει μόνο να συνδέεται με την εβραϊκή εθνότητα των Ασκενάζι. Το ίδιο ισχύει και για άλλους πολυμορφισμούς και δείκτες που μελετήθηκαν. 

Είναι κληρονομικά γενετικά χαρακτηριστικά και οι άνθρωποι που τα έχουν έχουν κοινή γενετική γενεαλογία. Λόγω της γενικής τάσης για γάμους εντός της εθνικότητας, τείνουν να βρίσκονται σε ορισμένες εθνικότητες συχνότερα από άλλες.

Θα μπορούσαν οι επιλογές των σχεδιαστών να είναι μέρος της δημιουργίας ενός παράγοντα δηλητηρίασης με βάση γνωστούς (σε αυτούς) οικογενειακούς γενετικούς δείκτες; Ναι. 

Η προσωπική προκατάληψη ενός σχεδιαστή ή οι προκαταλήψεις εκείνων που τον πληρώνουν δεν είναι τρομερά ασυνήθιστες στην κατασκευή νέων προϊόντων ή τεχνολογιών.

Γνωρίζουμε ότι οι παράγοντες δηλητηρίασης από covid-19 κατασκευάστηκαν σκόπιμα. 

Συμπεριλήφθηκαν αρκετές σαφώς αναγνωρίσιμες επιλογές σχεδιαστών - όπως η θέση διάσπασης της φουρίνης και η πατενταρισμένη ακολουθία της Moderna

Η χαμηλή συγγένεια για K26R δεν είναι τόσο δύσκολο να φανταστεί κανείς ως μία από τις επιλογές πάρα πολύ.

Αν και δεν ήταν τρομερά επικίνδυνη συνολικά, η ασθένεια βιώθηκε από πολλούς, και ακόμη και αν εξαιρείται η επίδραση των πρωτοκόλλων δολοφονίας στο νοσοκομείο, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να τα πηγαίνουν χειρότερα από άλλους.

 Κάποιοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ άλλοι είχαν μόλις μια μυρωδιά. 

Πολλές μελέτες έδειξαν συσχετισμούς με ορισμένους γενετικούς δείκτες που είναι οικογενειακά χαρακτηριστικά. Πού τυχαία τυχαία ή επιλογές σχεδιαστών; Κάποιος πρέπει να κάνει αυτές τις ερωτήσεις.

Τέχνη για σήμερα: At Sunrise, λάδι σε πάνελ, 9x12 in.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου