Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΑΣ «ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ …ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»ΟΝΟΥΦΡΙΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...!!!


Από τα στρατά που ευλογεί ο Ονούφριος...
η σύλληψη του Χριστού η προδοσία Ιούδα

Δεν είναι ο Ζελένσκι είναι ο Ονούφριος: ”προδοτική εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων…πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο” Ονούφριε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...

Ανακυβίσθυση, πολιτικάντικη κολοτούμπα κι αναστροφή για να σώσει το τομάρι του..Εξομοιώνει τα του Καίσαρος με τα του Θεού. 

Την ώρα που η Εκκλησία του είναι η πλέον διωκόμενη χριστιανική Εκκλησία παγκοσμίως αυτή την περίοδο του κατάσχεσαν εκατοντάδες ναούς μονές, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν ναούς μονές έχει μάρτυρες πολίτες μοναχούς ιερείς έχει Δεσπότη Δεσμώτη τον ηγούμενο Λαύρας Κιέβου Μητροπολίτη Πάβελ που του έβαλαν ηλεκτρονικό χαλκά βραχιόλι…

Άλλα έλεγαν οι επίσκοποι του ως τώρα μιλούσαν για Αντίχριστο για πόλεμο κατά του Αντιχρίστου όπως ο Μητροπολίτης Borispol και Brovary Αντώνιος διευθυντής των υποθέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

 αξιοπιστία του στο ναδίρ, διγλωσσία...η επαμφοτερίζουσα θέση του διχάζει και προκαλεί περαιτέρω σύγχυση στο πλήρωμα της Εκκλησίας του και πάει ολοταχώς για τον κατήφορο νέου εσωτερικού σχίσματος αυτή τη φορά.

”Σήμερα, ο λαός μας αγωνίζεται για τη διατήρηση του κράτους μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική του ακεραιότητα, η οποία παραβιάστηκε ως αποτέλεσμα της προδοτικής εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων……πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο και θα ξαναχτίσουμε την Ουκρανία μας”. Εννοεί να ηττηθεί η Ρωσία… Όχι δεν είναι ο Ζελένσκι που τα λέει αυτά είναι ο Ονούφριος χθες Μητροπολίτης Κιέβου επ΄αφορμή της γιορτής του Βαπτίσματος του Αγ. Βλαδίμηρου και των Ρως...



Στην Ομιλία του ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Oνούφριος με την ευκαιρία της Ημέρας της Ουκρανικής Πολιτείας.

”28 Ιουλίου 2023 Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Αγαπητοί Ουκρανοί! Αγαπητοί συμπατριώτες!

Σας συγχαίρω όλους για την Ημέρα της Ουκρανικής Πολιτείας!

Σήμερα, ο λαός μας αγωνίζεται για τη διατήρηση του κράτους μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική του ακεραιότητα, η οποία παραβιάστηκε ως αποτέλεσμα της προδοτικής εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων.

Κάθε Χριστιανός δεν είναι μόνο ουρανοπολίτης – του Βασιλείου των Ουρανών, όπου καλείται από τον Κύριο, αλλά και πολίτης της επίγειας Πατρίδας του, στην περίπτωσή μας – της Ουκρανίας ( σσ μόνο που αυτή η πατρίδα ελέγχεται από Μπαντεριστές, νεοναζί, φιλοχιτλεριστές και από ένα Ζελένσκι που θέλει να κάνει την Ουκρανία Μεγάλο Ισραήλ). 

Η προστασία της Πατρίδας είναι ιερό καθήκον κάθε πολίτη, και επομένως κάθε πιστού της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. ( σσ κινδυνεύει το Κίεβο από τους Ρως Ονούφριε και όχι από το ΝΑΤΟ που στρογγυλοκάθησε εκεί; κινδυνεύει η Ορθοδοξία του Κιέβου από τους Ρως Ονούφριε ή από Καθολικοπροτεσταντισμό ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ που το έχουν καταλάβει;)

Από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής, η Εκκλησία μας κάλεσε τους πάντες και υπερασπίστηκε το κράτος μας, διαψεύδοντας έτσι τις πολυετείς συστηματικές κατηγορίες και συκοφαντίες που διατυπώθηκαν εναντίον μας στον Τύπο.

 Σήμερα οι πιστοί μας μάχονται στο μέτωπο, βοηθούν στα μετόπισθεν, συγκεντρώνουν βοήθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εμείς ως Εκκλησία, ως κοινότητα πιστών πολιτών, είμαστε μέρος του κράτους μας. ( σσ αυτός ο κρατισμός της Εκκλησίας είναι που τη σαπίζει πνευματικά ”εις Κύριος”...)..

Κάποιες επισκοπές και πιστοί μας κατέληξαν στα κατεχόμενα.. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο και θα ξαναχτίσουμε την Ουκρανία μας.”

Καθώς θα ανοικοδομείς την Μπαντεριστική Ουκρανία ( που μακελάρισε 10.000 ρωσόφωνους στο Ντονμπάς από το 2014) κοίτα μην γκρεμίζεις την Εκκλησία για την οποία εκλήθηκες και επίσης πρόσεξε μη γκρεμοτσακιστείς .. χτίζοντας την νεοφασίζουσα Ουκρανία το νέο Μεγάλο Σιωνιστικό Κράτος του Ζελένσκι.....Από πρωτομάστορας της Εκκλησίας έγινες παραγιός της συντεχνίας των.. Καθεδρικών;

Ο Ονούφριος έκανε ένα πνευματικό ολίσθημα.. αποκόπηκε από το Οικουμενικό αλλά στη συνέχεια διέκοψε τη μνημόνευση και του Πατριάρχη Μόσχας.. Τελικά ρε Ονούφριε είσαι και παντός κόσμου και πάσης υφηλίου; 

Χειρισμοί που παραπέμπουν σε σεκταριστικού τύπου καταστάσεις.. Στον αέρα στο πουθενά. Δεν είναι αυτοκέφαλος είναι μονοκέφαλος..Επέλεξε πλευρά δεν άντεξε προγραμματάκι ανάνηψης και έγινε θρησκευτικός δηλωσίας. Θα τρελάνουν τον κόσμο..

Θα πει κάποιος τι να κάνει ο καημένος είναι δύσκολη η θέση του είναι η ίδια δικαιολογία που δίνουν και σε Βαρθολομαίο..Ο δρόμος του Χριστού είναι ευθύς ”ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού”.

Είναι εποχή μαρτυρίου.. είναι ένας ο πόλεμος ….θα σας κολάσει ο Νεομάρτυρας Μηπροπολίτης Χαλεπίου που δεν λοξοδρόμησε από το μαρτύριο. Είναι καιρός ή μαρτύρων ή αποστασίας.. δεν υπάρχουν μεσοβέζικα τώρα..Πουλάει και αυτούς που τον στήριξαν με κόστος ως τώρα..

Η μάχη δεν είναι τοπική, περιφερειακή θα είχε δίκιο αν τον καλούσε η Εκκλησία και η ιστορία να πάρει θέση σε τοπική διαμάχη. 

Έχει άδικο γιατί εθελοτυφλεί ενώ το ξέρει πως πρόκειται για μια οικουμενική παγκόσμια διαμάχη και δεν μπορεί να την αξιολογήσει μόνο με στενά εθνοκεντρικά ( αν υπάρχουν κι αυτά) και με τοπικής κλίμακας κριτήρια . 

Θέτει λάθος τα δεδομένα. Στην έκβαση της διακυβεύεται το αύριο του κόσμου και της Ορθοδοξίας. Θα επικρατήσει ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός; Ο οπορτουνισμός ποτέ δεν ήταν ο καλύτερος σύμβουλος..

Ονούφριος ένας από τους σύγχρονους lapsi πεπτωκότες!!

Όπως αφόριζε το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης επί Τουρκοκρατίας τους Επαναστάτες και τους Κολοκοτρωναίους.. υπό την ίδια πίεση και την ίδια λογική. Οι Επαναστάτες του Ντοντμπάς θα δικαιωθούν. 

Αλήθεια δεν μας είπε ο Ονούφριος οι αδερφοί του, του Ντονμπάς τι είναι δεν είναι αδέρφια του, είναι κι αυτοί εχθροί του .. άκου κατεχόμενα.. εμπαιγμός……τα κατέχουν οι Ντομπασιανοί ;

Ούτε με τη θρησκεία ούτε με τις ζωές κάνουμε παζάρια τι θα σου δώσω τι θα μου δώσεις..

Τι ύβρις για την Εκκλησία χριστιανο-μπαντερισμός!

Kαι εσύ Ονούφριε;

ΥΓ συνεχίζουν οι ουκρανικές αρχές να σπαράσσουν το ποίμνιο του..

Στη Νετίσινα/ Netishyna, ακτιβιστές της OCU κατέλαβαν μια άλλη εκκλησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Στις 27 Ιουλίου 2023, υποστηρικτές του OCU, με την υποστήριξη της αστυνομίας, κατέλαβαν την εκκλησία στο όνομα του Αγίου Παρασκευά (Paraskevinsky) στην πόλη Νετίσιν. Αυτό αναφέρει το Τμήμα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Κατά τη διάρκεια επιδρομής, περίπου 50 εύσωμοι άνδρες, τραμπούκοι του καθεστώτος απώθησαν ορθόδοξους πιστούς έξω από την εκκλησία τους. Τέτοιες ενέργειες υποστήριξε η αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο.





 

9 σχόλια:

  1. Και ο Άγιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε΄, δήθεν "αφόρισε" (μόνο φαινομενικά, όχι πραγματικά) την επανάσταση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Αυτό το έκανε για να σώσει τον Ελληνικό πληθυσμό, από τα βίαια αντίποινα των Τούρκων.

    Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά (το γνωρίζει καλύτερα και ο Μητροπολίτης Ονούφριος), ότι η σημερινή κρατική εξουσία στην Ουκρανία, είναι αδίστακτη και σατανιστική.
    Με αυτό που έκανε ο Ονούφριος, προφανώς προσπαθεί να διατηρήσει κάποια (ασθενική) ισορροπία μεταξύ της σατανιστικής κρατικής εξουσίας της Ουκρανίας και της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (για το καλό του Ορθόδοξου ποιμνίου).
    Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν κρίνουμε κάποιες δημόσιες πράξεις κάποιων ανθρώπων του Θεού. Διότι εμείς οι κρίνοντες, εμφανιζόμαστε ότι δήθεν είμαστε οι "τέλειοι" ενώπιον του αληθινού Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως μπερδέψατε τον κανονικό μητροπολίτη ΚιεωουΟνουφριο, με τον καθαιρεμενο Επιφάνεια Ντουμενκο που εγκατέστησε ο Βαρθολομαίος ως επικεφαλής της Ουκρανικήςκλησιας;. Λέω εγώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναγράφω το όνομα του αντικανονικου μητροπολίτη Κιέβου. Επιφανιος Ντουμενκο. Δεν έχει κανονική ιερωσυνη, διότι χειροτονηιηκε από τον καθαιρεμενο μητροπολίτη Φιλάρετος. Ο Ονουφριος είναι ο κανονικός μητροπολίτης. Σε αυτόν μάλιστα, αναφέρεται επιστολή που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη μονη Ζωγράφου Αγίου όρους. Που επαναλαμβανει ότι αυτός είναι ο κανονικός επικεφαλής της ουκρανικής εκκλησίας. Και ο οποίος βρίσκεται σε διωγμό.

      Διαγραφή
  3. Ἐπιστολὴ Ἱερᾶς Μονῆς Ζωγράφου διά τό Οὐκρανικὸν.
    Posted on 29 Ιουλίου, 2023

    Εἰς τὸ πλευρὸν τῆς μόνης ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας ὑπὸ τὸν Κιέβου Ὀνούφριον εὑρίσκεται ἡ Ἱ. Μ. Ζωγράφου Ἁγίου Ὄρους. Παραθέτομεν τὴν ἐπιστολὴν τῆς 1ης Μαΐου 2023, ἡ ὁποία τώρα κατέστη γνωστή:

    «Σεβασμιώτατε κ. Ὀνούφριε,


    Ἡ ἀδελφότητά μας θυμᾶται πὼς ἐρχόσασταν σὲ ἐμᾶς στὶς προσκυνηματικές σας ἐπισκέψεις στὸ Ἅγιο Ὄρος καὶ μαζὶ προσευχόμασταν στὸν κοινό μας Δημιουργὸ καὶ μεταλαμβάναμε τὰ ἅγια Μυστήρια τοῦ Χριστοῦ. Τὸ ἴδιο συνέβη καὶ μὲ ἄλλους ἐπισκόπους τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, μὲ τοὺς ἱερεῖς καὶ τοὺς πιστούς. Ὅπως νωρίτερα μοιραζόμασταν τὴ χαρὰ τῆς συναδέλφωσης καὶ τῆς ἀδελφικῆς ἀγάπης, ἔτσι καὶ τώρα εἴμαστε συμπονετικοὶ γιὰ τὶς μεγάλες θλίψεις ποὺ ἔπληξαν τὴν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ στὴν Οὐκρανία. Οἱ διωγμοὶ κατὰ ἐπισκόπων, μοναχῶν καὶ πιστῶν αὐξάνουν ἀκόμη περισσότερο τὴν τραγωδία τῶν ἀδελφοκτόνων γεγονότων, ποὺ ἐκτυλίσσονται στὴ χώρα σας.

    Ὅλοι πιστεύουμε ὅτι μὲ τὴν καλὴ πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας θὰ βγεῖ ἐξαγνισμένη μέσα ἀπὸ τὸ καμίνι τῶν διωγμῶν. Ἑνώνουμε ἐπίσης τὶς ταπεινὲς προσευχές μας πρὸς τίς δικές σας γιὰ εἰρήνη σὲ ὅλο τὸν κόσμο καὶ γιὰ τὸν ἀπόλυτο ἑορτασμὸ τῆς δικαιοσύνης καὶ τῆς ἀλήθειας στὴ γῆ Σας.

    Ζητᾶμε τὶς ἱερὲς προσευχές Σας,

    Ἡγούμενος

    τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ζωγράφου,

    Ἀρχιμ. Ἀμβρόσιος καὶ ὅλη

    ἡ ἐν Χριστῷ ἀδελφότητα»

    Ορθόδοξος Τύπος

    SHARE THIS:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ DIMPENEWS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΑΥΛΟ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ψέμα. Η ερμηνεία που κάνει το dimpenews είναι, όπως σε πολλές περιπτώσεις αυθαίρετη και γεμάτη φανατισμό. Έχουν παρωπίδες οι άνθρωποι. Ο Ονουφριος αν μπορούσε θα ανταλασσε τη θέση του στη φυλακή με τον ηγούμενο της Λαύρας.

      Διαγραφή
  5. https://orthodoxia.info/news/dilosi-aytonomisis-tis-ypo-ton-onoyfr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Για να ξεκινήσει ο διάλογος» η μέχρι σήμερα υπό ρωσική κυριαρχία Σύνοδος, ζητά από την κανονική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας,"

      Δεν υπάρχει κανονική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, που να αναγνωρίζει ο Ονουφριος. Ο ίδιος είναι κανονική εκκλησία της Ουκρανίας. Από κει και πέρα, αποκυρησσοντας τη Ρωσική Εκκλησία, προσπαθεί να επιβιώσει. Διότι οι αντίχριστοι και Χαζαροι που ελέγχουν την Ουκρανία, θα τους εξαφανίσουν. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Μορφου χαρακτήρισε το Ζελέ Χαζαροι και σατανιστη-καμπαλιστη.
      Επισης, το oρθοδοξια ινφο που επικαλείσαι, προωθεί και κάνει μαύρη προπαγάνδα υπέρ της εκκλησίας της ΝΤΠ και του Βαρθολομαίου κλπ. Είναι κι αυτή αναξιόπιστη πηγή.
      Αξιόπιστη πηγή έχεις να μας δείξεις τα γεγονότα; καντο, αλλιώς μην ασχολείσαι. Αν είναι δυνατόν ποτέ ο Ονουφριος να απευθυνόταν σε κάποιον αλλοπου θεωρεί ότι είναι η κανονική ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας. Και μόνο αν αναγνώριζε τον άνευ αρχιερωσυνης Επιφανιος Ντουμενκο ότι εικαι κανονική εκκλησία, δε χρειαζόταν κάτι άλλο.
      Δεν πιάνει η προπαγάνδα σας κορίτσια. Σκεφθείτε κάτι άλλο. Κανονική εκκλησία είναι ο Ονουφριος και μόνο αυτός. Διαβάστε και την επιστολή της μονης Ζωγραφου. Αυτόν επίσης αναγνωρίσει ο Μορφου ως κανονικό μητροπολίτη Ουκρανίας και γενικά όσοι σέβονται τη διδασκαλία των πατέρων της εκκλησίας. Όχι τους μεταπατερικους, τους κολυμπαριστες κλπ.

      Διαγραφή