Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ Π.Ν.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ...ΛΗΞΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΗ ΚΟΝΣΕΡΒΑ!



 Τα ΄μαθες τα νέα, πατέρα;
Η κατάργηση της ΕΡΤ, της ιστορίας των 47 χρόνων, δεν θα περάσει από τη Βουλή


 
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
 
 

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

Είναι το απόλυτα ασύλληπτο, είναι το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, για το οποίο μιλούσε ο αείμνηστος καθηγητής του ποινικού δικαίου Γιάννης Μανωλεδάκης.

Βρήκαν τρόπο-τρυκ-κόλπο, με στόχο να μην εξευτελιστεί το ΠΑΣΟΚ από την αναμενόμενη ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ του, να αφήσουν την Π.Ν.Π.(Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), βάσει της οποίας μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, να Ακυρωθεί. Με ποιο τρόπο; Να ακυρωθεί λόγω παρέλευσης του χρόνου επικύρωσής της. Κρίσιμη «Λεπτομέρεια»: οι όποιες έννομες συνέπειες της, στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε (κλείσιμο ΕΡΤ-απόλυση εργαζομένων) να ισχύσουν κανονικά.
 
Αυτοί που κατά τα άλλα ομνύουν στο συνταγματικό τόξο (λέγε με χρυσαυγιάδα), αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τις δημοκρατικές τους αρχές και αξίες , οι αρχιστράτηγοι της εκστρατείας για την προστασία των θεσμών:(βλέπε ομιλία Βενιζέλου-Βουλή -13/6/2013 Το δεύτερο που θέλει ο ελληνικός λαός είναι απόλυτο σεβασμό της δημοκρατίας και των θεσμών.

Υπό συνθήκες κρίσης, με την

ακροδεξιά, τη ναζιστική, που αρνείται το Oλοκαύτωμα -ως ηγεσία, όχι ως δημοσκοπική βάση- να ανεβαίνει, να αποθρασύνεται, ο σεβασμός της Δημοκρατίας του Κοινοβουλίου, των διαδικασιών, του Συντάγματος είναι όρος επιβίωσης του Έθνους. Άρα δεν υπάρχουν περιθώρια εκπτώσεων ή ανοχών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για παρακάμψεις και καταστρατηγήσεις της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για αυταρχικές κινήσεις και επιδείξεις δύναμης.


Αυτοί λοιπόν ενώπιον του αδήριτου και αμείλικτου διλήμματος ως ΠΑΣΟΚ ,

-είτε να ψηφίσουν την κοινή πρόταση νόμου με τη ΔΗΜΑΡ, που είχαν καταθέσει με τη ΔΗΜΑΡ στις 12 Ιουνίου περί κατάργησης της
Π.Ν.Π για την ΕΡΤ και να ρίξουν την κυβέρνηση,

-είτε να καταψηφίσουν την ίδια τους την πρόταση , που ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ) και να καταστούν ως ΠΑΣΟΚ περιγέλαστοι, επέλεξαν ΤΟ ΚΟΛΠΟ GROSSO, το στρίβειν δια της Ακυρώσεως της Π.Ν.Π., λόγω παρέλευσης του χρόνου κύρωσης(40 μέρες + 3 μήνες).


Αυτοί που έλεγαν όπως ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (για το κλείσιμο της ΕΡΤ):

Στις 12 /6/2013: "Είτε το θέλουμε, είτε όχι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας, ζήτημα Δημοκρατίας".

Στις 15/6/2013: « Η βίαιη διακοπή της εκπομπής της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας, ένα ζήτημα θεσμικό.

Στις 17/6/2013: (για την απόφαση του ΣΤΕ)"Κατά τη γνώμη μου η απόφαση επιτάσσει η ΕΡΤ να ανοίξει. Το συγκεκριμένο νομικό καθεστώς πρέπει να ρυθμιστεί είτε με νεότερη κοινή υπουργική απόφαση, συμφωνημένη βεβαίως, είτε με νόμο που να ψηφιστεί με μια ταχεία διαδικασία από τη Βουλή".

Ακόμη και ο εκπρόσωπός του Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος δήλωνε στις 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 στην διαδικτυακή ΕΡΤ3 για τον ένα μήνα μαύρο:: -"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η Π.Ν.Π.-ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΝΕΙ". "ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ Η Δ.Τ.". -"ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ Δ.Τ., ΧΩΡΙΣ ΕΡΤ3".

 



 Όλα ακριβώς έτσι προχώρησαν. Το ΠΑΣΟΚ της Α-συνέπειας και της Α-συνέχειας ξετυλίγει τον κυνικό και απόλυτα αμοραλιστικό μεταλλαγμένο πρόταγμά του για την πάση θυσία επιβίωσή του στο άρμα της Εξουσίας. Τόση και τέτοια θυσία που να μην ανα-γνωρίζει ούτε καν να να ανεχθεί να αντικρύσει τον πάλαι ποτέ ιστορικό του εαυτό. Ο ολισθηρός κοινοβουλευτικός κατήφορος δεν έχει όρια, το βαρέλι των σκοπιμοτήτων δεν διαθέτει πάτο. Το Κοινοβούλιο καταπίπτει εις την κατάσταση «του έτσι είναι, αν έτσι νομίζεται».
 
Διαδικασίες, ψηφοφορίες, πλειοψηφίες και μειοψηφίες υποκλίνονται, υποκύπτουν και καθυποτάσσονται στις αβυσσαλέες διαθέσεις μιας εκτελεστικής εξουσίας, της οποίας η αλαζονεία και ο ετσιγουσταρισμός δεν ορρωδούν έναντι ουδεμιάς δημοκρατικής ευαισθησίας. Το σώμα των επιλογών του διδύμου Σαμαρά Βενιζέλου υπακούει αποκλειστικά και μόνο στον άξονα «όποιος, ότι, όπως μας εξυπηρετεί καλύτερα». Είναι σαφές πλέον. Όλα ήταν εξ αρχής απόλυτα σκηνοθετημένα. Στόχος; Full Control, Απόλυτος Έλεγχος,«της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης - Γραφείο Τύπου» , ο οποίος είχε απολεστεί από τις ορδές των Αριστερών-Ενοχλητικών. Για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα συζητήσει και δεν θα αποφανθεί ΠΟΤΕ η Βουλή, ΠΟΤΕ. Η ΕΡΤ θα έχει κλείσει με μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , ΑΚΥΡΗ μεν, ΦΟΝΙΚΗ δε, σα τον ξαφνικό της θάνατο. Στο ερώτημα: γιατί την έκλεισαν Σαμαράς-Βενιζέλος η αποστομωτική κοινοβουλευτική απόφανση ξεκάθαρη: «ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ. ΤΕΛΕΙΑ».

 Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου