Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΙΛΙΑΔΑ; ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ (ΤΡΕΜΟΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ CIA) ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΑΔΑ...


" ΧΡΥΣΑΥΓΙΑΔΑ" ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

 
 
 
 
Γράφει ο Μαγια.

Άξιος ο μισθός των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, που αίφνης ανακάλυψαν τη ναζιστική συμμορία, η οποία λειτουργούσε, προκαλούσε, εκβίαζε και σκότωνε, ανενόχλητη επί τριετία τουλάχιστον. Και επί δέκα συνεχόμενες ημέρες έχουν καταφέρει να μονοπωλεί τη θεματολογία του δημόσιου διαλόγου.
Απολαύστε χρυσαυγίτικο υπερθέαμα και ξεχαστείτε. Θέσετε σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημα που έφερε την κοινωνία στην εξαθλίωση και την Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο. Και μην ανησυχείτε, το σύστημα εξακολουθεί και δουλεύει. Και καλύτερα ακόμη! Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σκεπαστούν τα εφιαλτικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και οι ολέθριες οικονομικές εξελίξεις και προοπτικές.



Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνει περισσότερη φτώχεια και ανασφάλεια. Ό,τι, δηλαδή, τρέφει τα φασιστικά εξαμβλώματα τύπου Χρυσής Αυγής, που αναπτύσσονται σαν γάγγραινα πάνω στον κορμό της κοινωνίας και απειλούν ευθέως την ομαλότητα και τη Δημοκρατία.
Η Χρυσή Αυγή γίνεται το επικάλυμμα για τη νέα κλιμάκωση της μνημονιακής λεηλασίας. Με ακόμη περισσότερους φόρους, ακόμη χαμηλότερους μισθούς. Με νέες μειώσεις συντάξεων. Με χειρότερη περίθαλψη και Παιδεία. Με νέες απολύσεις.
Με άλλα λόγια, οι μνημονιακοί ολετήρες συνεχίζουν ακάθεκτοι, αμετανόητοι την πορεία προς την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Φτάσαμε στο εξωφρενικό σημείο οι εκθέσεις ακόμη κι αυτών των κερδοσκοπικών οίκων να φαντάζουν... «αριστερές» όταν αξιολογούν την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, για την οποία η Standard & Poor's εκτιμά ότι «υπονομεύει την κοινωνική σταθερότητα»!
Το ESM, ο ευρωπαϊκός οργανισμός που δανειοδοτεί την Ελλάδα, προβλέπει ότι θα χρειαστεί και νέο δάνειο, που θα συνοδεύεται με νέο σκληρό Μνημόνιο. Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ προειδοποιεί ότι η ανεργία θα φτάσει το 2016 στο 34%. Δηλαδή η Ελλάδα θα γίνει χώρα συνταξιούχων και ανέργων!
Όλα αυτά όμως καθόλου δεν συγκινούν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, οι οποίοι από κοινού με την τρόικα βυσσοδομούν και απεργάζονται σχέδια για το πώς θα αρπάξουν ακόμη και τα σπίτια του κοσμάκη!
Δεν υπάρχει καμία ελπίδα εάν συνεχισθεί η σημερινή πολιτική από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παραπάνω από ιστορική. Και η αντιμετώπιση τέτοιων ιστορικών προκλήσεων απαιτεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, να φέρει σύγχυση στον αντίπαλο, να πάψει να παίζει στο γήπεδό του. Απαιτεί τη συγκρότηση -τώρα- ενός ευρύτατου πλειοψηφικού κοινωνικού μετώπου για μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα ανατρέψει τις πολιτικές της βίαιης λιτότητας, της εθνικής υποτέλειας και της απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αλλά ούτε ότι θέλει αυτήν την ανατροπή. Είναι συστημικό κόμμα και το μόνο που εντέλεται να κάνει είναι η αλλαγή ενδύματος του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης...
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου