Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ;

 
ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Π.Ε.Λ.Κ. ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ

 
 
 

Η Διεθνής Ακαδημία Πνευματικής Ενότητας των Λαών του Κόσμου μετά το Πανρωσικό Ίδρυμα Εκπαίδευσης πρότεινε τον Πούτιν ως υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.


Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της ακαδημίας Γκεόργκι Τραπέζνικοφ. Την πρωτοβουλία υποστήριξαν γνωστοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα.

 Σύμφωνα με τον Γκεόργκι Τραπέζνικοφ, η αναγκαιότητα της υποψηφιότητας του προέδρου συνδέεται με το θετικό ρόλο, τον οποίο έπαιξε ο Πούτιν σε μια σειρά ένοπλων συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων στο Μπεσλάν το 2004 και τη ρωσο-γεωργιανή πολεμική αντιπαράθεση τέσσερα χρόνια μετά. Την πρωτοβουλία υποστήριξαν ενεργά στη Γαλλία. Εκεί ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών αιτήματος, οι συντάκτες του οποίου προτείνουν να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Ομπάμα και να δοθεί στον Πούτιν.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο Ομπάμα, ο οποίος βραβεύτηκε το 2009 για τις εξαιρετικές του προσπάθειες στον τομέα της διπλωματίας και της διεθνούς συνεργασίας, ασχολείται μόνο με την υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ και τη δικαιολόγηση των τεράστιων ποσών του αμυντικού προϋπολογισμού. Μάλιστα, η απονομή του βραβείου Νόμπελ στον πρόεδρο των ΗΠΑ, που είχε πρόσφατα εκλεγεί σε αυτή τη θέση και απλά πρακτικά δεν είχε προλάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή να κάνει οτιδήποτε σημαντικό για «την ειρήνη σε όλο τον κόσμο», προκάλεσε κύμα κριτικής και εμπαιγμό σε διάφορες χώρες.


 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου